Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar)

Monkeys boekt monsterscore en neemt 3-1 voorsprong in Taiwan Series
English

TAICHUNG (Taiwan) - Lamigo Monkeys boekte dinsdag (31 oktober) opnieuw een monsterscore in de best-of-seven Taiwan Series tegen Chinatrust Brothers. Na ruim te hebben gewonnen met 14-5 in de tweede wedstrijd op zondag wonnen de Monkeys nu met 19-3 om een 3-1 voorsprong te nemen. De ploeg heeft nog één overwinning nodig om de titel te veroveren.

Lamigo Monkeys begon de Series met een 'bonus-overwinning' voor het winnen van zowel de eerste als de tweede helft van de reguliere competitie. Brothers won zaterdag in de opener met 8-5, hoewel de ploeg vijf ervaren spelers in de ploeg mist. Die zijn geschorst vanwege vermeend wangedrag buiten het veld.

Game Four wordt donderdagavond in Taichung gespeeld.

In Taichung Intercontinental Baseball Stadium kwamen de bezoekende Monkeys tot een rally van vijf punten in de eerste helft van de eerste inning op starter Chen-yu Hung. Hoogtepunten in de rally waren een 2-run single van Chun-hsiu Chen en een 3-run homerun van Cheng-fei Lin. De laatste sloeg acht punten binnen in het duel van vanavond, goed voor een nieuw record. Hij sloeg ook een punt binnen met een opofferingsslag in de vierde inning, waarna hij een 2-run double sloeg in zowel de achtste als de negende inning. Lin sloeg 3-uit-5 en scoorde tweemaal.

Brothers wist een punt terug te pakken in de tweede helft van de eerste inning, maar de Monkers scoorden weer viermaal in de derde en voegde drie punten toe in de vierde om de voorsprong op te voeren naar 12-1. De bezoekers sloten hun puntenproductive af door driemaal te scoren in de achtste en nog eens viermaal in de negende slagbeurt. De Monkeys kwamen tot 21 honkslagen, terwijl de Brothers er slechts zes lieten noteren.

Lamigo-starter Zack Segovia gooide acht solide innings, had drie strikeouts en stond zes honkslagen toe, waarvan maar twee in de eerste zes innings. In de reguliere competitie was de Amerikaanse rechtshander 16-5. Met zijn zestien overwinningen deelde Segovia de eerste plaats in de league met Mike Loree van Fubon Guardians. De 34-jarige Segovia speelt in zijn tweede seizoen voor de Monkeys. Hij gooide kort in de Major League voor Philadephia Phillies (één wedstrijd, 2007) en Washington Nationals (acht wedstrijden, 2009). In 2015 gooide hij voor Team USA in de eerste editie van de Premier12 in Taiwan en Japan en won toen het zilver. Tijdens de Premier12 was Segovia de startende en winnende werper tegen Nederland. Hij gooide toen driemaal drie slag en stond drie hits en één punt toe in vijf innings. De USA won met 6-1 om Oranje uit te schakelen voor de medaille-ronde.

De 19 gescoorde punten van de Monkeys waren goed voor een nieuw wedstrijd-record in de Taiwan Series. Het vorige record was 15 in 1996.