Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 november 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar




(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Wyverns wint eerste Korean Series sinds 2010
English

SONGPA-GU, SEOEL (Zuid-Korea) - SK Wyverns is voor het eerst sinds 2010 weer kampioen van de Zuid-Koreaanse profcompetitie. Op maandag (12 november) won Wyverns met 5-4 in 13 innings van Doosan Bears in Game 6 van de Korean Series. Hierdoor won Wyverns de Finale met 4-2 om kampioen te worden.

Wyverns opende de Series op zondag in Seoel met een 7-3 overwinning. Bears won daarna op maandag eveneens met 7-3 om de kampioensreeks voor het eerst in balans te brengen.

De reeks verhuisde daarna naar Incheon waar Wyverns woensdag voor eigen publiek met 7-2 won om de leiding te hernemen. Nadat Game 4 op donderdag verregende won Bears vrijdagavond met 2-1 om de Series met 2-2 weer in evenwicht te brengen. Zaterdagmiddag won Wyverns met 4-1 om voor de derde keer de leiding te nemen.

...Jeong Choi in actie voor Zuid-Korea...
...tegen Nederland tijdens de...
...World Baseball Classic 2013...
...Op de foto wordt hij uitgeschakeld...
...door Jonathan Schoop...
(© Foto: Henk Seppen)
In Jamsil Baseball Stadium in Seoel stond Wyverns maandag met 3-0 voor na vijf innings, maar daarna kwam Bears langszij in de zesde slagbeurt en nam een 4-3 voorsprong in de achtste. Hiermee leek Bears een zevende en beslissende wedstrijd te gaan afdwingen. Echter, Wyverns scoorde weer in de 1e9 om er een 4-4 stand van te maken. De ploeg scoorde daarna het winnende punt in de 13e inning.

Wyverns scoorde het eerste punt in de eerste helft van de eerste inning. Bears-starter Yong-Chan Lee gooide vier wijd op de eerste drie slagmensen, waarna het punt werd gescoord op een grounder van Jamie Romak.

In de vierde inning verhoogde Wyverns de voorsprong naar 3-0 toen Seung-Ho Kang een 2-run homerun sloeg.

Bears werd hitloos gehouden door starter Merrill Kelly in 5 1/3 inning. Maar in de zesde scoorde de thuisploeg driemaal om langszij te komen. Joo-Hwan Choi leverde een puntscorende tweehonkslag af, waarna twee runs werden toegevoegd op een honkslag van Eui-Ji Yang.

In de achtste nam Bears een 4-3 voorsprong op een opofferingsslag van Eui-Ji Yang, maar in de 1e9 bracht Wyverns de stand op 4-4 toen Jeong Choi homerde.

Een homerun zorgde ook voor wat het winnende punt zou zijn, want Dong-Min Han homerde voor Wyverns in de eerste helft van de 13e inning. Na afloop werd Han uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Korean Series.

(12 november)

Gerelateerde Artikelen:
Wyverns leidt Korean Series voor derde keer. (10 november)
Bears wint en brengt Korean Series weer in balans. (9 november)
Wyverns herneemt leiding in Korean Series. (7 november)
Bears brengt Korean Series in balans. (5 november)
Wyverns wint openingswedstrijd Korean Series. (4 november)




Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.