Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 augustus 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Frank Koene neemt coaching over bij UVV
English

VLEUTEN - Frank Koene is de nieuwe Hoofd Coach van het honkbalteam van UVV, dat uitkomt in de Overgangsklasse. Koene werd een week geleden aangesteld als opvolger van Orlando Stewart met wie de club onlangs brak. Hiermee keert Koen terug op het veld als Hoofd Coach. Hij was voor het laatst als coach actief in 2012 toen hij eveneens de leiding had bij UVV.

,,Ik heb het coachen de afgelopen zeven jaar geen moment gemist, ik vond het wel goed zo'', aldus Frank Koene tegenover Grand Slam * Stats & News. ,,Ik heb afgesproken UVV in de laatste weken van het seizoen te helpen en zal daarbij mijn uiterste best doen. Na afloop bespreken we hoe het is gegaan en kijken hoe we eventueel verder gaan.''

...Frank Koene is terug als coach van UVV...
(© Foto: Henk Seppen)
Op maandag 15 juli sloot UVV de eerste helft van de competitie af met het spelen van een inhaalwedstrijd. Een dag eerder had UVV zich als laatste geplaatst voor een plek in de Top-8 van Overgangsklasse. De kampioen van deze poule speelt een best-of-five Promotie/Degradatie Series tegen de verliezer van de Play-Downs Final Series tussen DSS en Silicon Storks. De winnaar van die reeks speelt volgend seizoen in de Hoofdklasse.

Op 20 en 21 juli had UVV de eerste twee wedstrijden in de Top-8 Poule op het programma staan tegen Amsterdam Pirates 2. Deze wedstrijden werden echter verplaatst omdat het complex van UVV in dat weekeinde niet beschikbaar was vanwege de organisatie van het Europa/Afrika Olympisch Kwalificatie Toernooi Softbal. Na dit weekeinde werd het seizoen in de Overgangsklasse een aantal weken onderbroken en hervat op vrijdag 16 augustus.

Op 15 augustus, twee dagen voordat de ploeg de eerste wedstrijd moest spelen in de tweede helft van het seizoen, maakte UVV bekend dat Stewart niet langer de leiding had over de ploeg, maar dat een opvolger nog niet bekend was. Op de website van UVV werd de volgende verklaring geplaatst:

,,Vanaf 17 augustus 2019 start het eerste team UVV Honkbal de play-offs voor het kampioenschap van de Overgangsklasse. Door het goede resultaat in de reguliere competitie en het steeds sterker worden van het team tijdens de laatste wedstrijden, ziet UVV de play-offs zonnig tegemoet. De ambitie is om de play-off af te sluiten met een best of five serie tegen de laatst geplaatste van de Hoofdklasse honkbal. Daarmee kijkt het UVV alvast vooruit naar 2020 en verder tijdens de komende wedstrijden. De zomerperiode is gebruikt om de puntjes op de i te zetten. Er is gedurende de zomerstop zoveel als mogelijk doorgetraind, zijn de ambities van spelers in kaart gebracht en tegen het licht gehouden bij die van de club. Daarin past de opbouw met een sterk tweede team en jeugdteams met spelers die in de toekomst bij UVV de topteams gaan bemannen. Voor het huidige eerste team betekent dat de sportieve ambitie om minimaal in de top van de overgangsklasse of een plaats in de hoofdklasse te (gaan) spelen. Daarmee wordt de tosportkolom binnen UVV ten volle benut en heeft Utrecht een topsportcompetitie, die ook door de gemeente wordt geambieerd. Om tot uitvoering van dergelijke doelstellingen te komen heeft UVV gemeend de samenwerking in goed overleg met de huidige coach van het eerste team te staken. Nadrukkelijk stelt UVV dat Orlando Stewart als coach prima heeft gewerkt met team en UVV zelf. Maar gelet op toekomstig beleid en visie van de club (en spelers) is gemeend nieuw elan in te zetten voor het laatste deel van het jaar en de toekomst. Op dit moment is er nog niet bekend wie de nieuwe coach zal worden.''

Kort na de publicatie van deze verklaring benoemde UVV Frank Koene als nieuwe Hoofd Coach. In een daarnavolgend interview met RTV Utrecht keek Koene terug op de voorbije jaren waarin hij niet als coach actief was en het honkbal als toeschouwer volgde. ,,Een mooie, rustige tijd voor mezelf. Maar de roep van het honkbalveld is sterker dan thuiszitten. Bij UVV start ik met veel plezier aan een nieuwe uitdaging. Zeker omdat de UVV ambities heeft die goed bij mij passen.''

Voormalig Hoofdklasse- en Nederlands Team-pitcher Orlando Stewart werd eind oktober vorig jaar benoemd tot Hoofd Coach van UVV. Tegelijkertijd werden Marlon Fluonia en Harold Wout aangesteld als Assistent Coach. Zij zijn gebleven en zullen Koene ook assisteren in het restant van de competitie.

De 51-jarige Frank Koene begon met coachen na afluiting van zijn loopbaan als speler. Koene speelde veertien seizoenen in de Hoofdklasse voor Giants Diemen (1984-1987), Almere Giants '24 (1988-1989), New Giants (1989), Kinheim (1990-1994) en HCAW (1996-1998).

Koene maakte zijn debuut als coach in 2001 toen hij Assistent Coach was van het Hoofdklasse-team van HCAW, dat toen onder leiding stond van Dave Daniels. Na afloop van dat seizoen nam Koene de positie van Hoofd Coach over en leidde hij HCAW naar de derde plaats in de Hoofdklasse met een 29-16-2 'record'. In de daaropvolgende Play-Offs schakelde HCAW Kinheim uit, maar liep daarna tegen een 3-0 'sweep' aan in de Holland Series tegen Neptunus. De volgende drie seizoenen leidde Frank Koene het tweede team van HCAW. Hij keerde in 2007 terug in de Hoofdklasse toen hij de Hoofd Coach was van Hoofddorp Pioniers. Koene en Pioniers gingen in juni 2009 uit elkaar. De volgende comeback in de hoogste afdeling volgde in 2012 toen hij ÚÚn seizoen de leiding had bij UVV, dat toen uitkwam in de Hoofdklasse. De ploeg kwam net tekort voor de Play-Offs en eindigde op de vijfde plaats.

Op zaterdag 17 augustus verregende de eerste wedstrijd van UVV tegen Euro Stars. De volgende dag verloor UVV met 5-3. Op dinsdag 20 augustus speelde UVV de eerste van de twee verplaatste wedstrijden tegen Amsterdam Pirates 2 en won met 5-4. Afgelopen weekeinde stond UVV met lege handen tegen RCH-Pingu´ns en verloor met 6-1 en 8-2. Dinsdagavond werd de afgelaste wedstrijd tegen Euro Stars ingehaald en verloor UVV met 2-1.

UVV deelt momenteel de zesde plaats met een 1-4 'record'. De Top-8 wordt aangevoerd door Euro Stars, gevolgd door RCH-Pingu´ns en Kinheim.

(28 augustus)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.