Grand Slam
Softbal Verslagen
17 april 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Maandag 17 april
Terrasvogels dient Centrals eerste verlies toe
Eerste overwinningen voor Birds en Tex Town Tigers
Sparks Haarlem houdt DSC '74 puntloos
Twins pakt DH van Euro Stars


Terrasvogels dient Centrals eerste verlies toe
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | Terrasvogels' vorige wedstrijden | Centrals' vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

SANTPOORT - A4 Terrasvogels sloot het Openingsweekeinde maandag af met twee overwinningen vs. Centrals, dat zaterdag verraste met het winnen van hun twee openingswedstrijden.
Spelend op eigen veld had Terrasvogels een extra inning nodig om de opener te winnen met 1-0, maar daarna waren er in Game Two geen problemen en werd met 12-3 gewonnen.

Centrals toonde zichzelf een taaie tegenstander in de openingswedstrijd en was een paar keer dicht bij een overwinning. De ploeg kreeg gelijk in de eerste inning de kans de wedstrijd open te breken toen het loopsters op het eerste en tweede honk kreeg met nul uit. Marieke Brouwer opende de wedstrijd met een tweehonkslag in diep linksveld, waarna volgende slagvrouw Marjorie Henriquez het honk bereikte na een vangfout. Maar hierstelde stelde werpster Judith van Kampen orde op zaken en schakelde twee van de volgende drie slagvrouwen met drie slag uit om een einde aan de dreiging te maken. Na de fout in de eerste inning schakelde ze tien slagvrouwen op rij uit, voordat Centrals opnieuw dreigend was in de vierde inning. Eerst ging Bianca Hardeveld uit na een harde line drive in het linksveld, maar toen kreeg Maud Braakman vier wijd en bereikte Fabiënne Stuart het honk na een fout. Maar dit keer maakten een 'force play-grounder' en een 'comeback-grounder' een einde aan de inning.
Terrasvogels kreeg de eerste scoringskans in de vijfde inning. Femke Haage opende met een honkslag en schoof op na een one-out infield-hit van Olga Kleinlooh. De twee schoven op na een OSS van Nicole Wessels, maar een groundout sloot de slagbeurt af.
In de zesde inning strandde een andere loopster op het derde honk. Marieke Jansen opende toen met een stootslag-honkslag, stal twee en schoof op na een vangbal, maar was niet in staat verder op te schuiven.
Judith van Kampen kwam tot acht strikeouts en kreeg slechts twee honkslagen tegen, maar overleefde een paar harde klappen. In de vierde inning was er de line-out van Bianca Hardeveld en in de zesde maakte midveldster Marieke Jansen een fraaie vangbal op een uithaal van Fabiënne Stuart.
In de achtste inning (tie-break) was Centrals opnieuw dicht bij het openingspunt. Pinch-runner Nienke Meester bereikte het derde honk na een OSS van Judith van Tiel, waarna Marieke Brouwer drie slag kreeg. Volgende slagvrouw Marjorie Henriquez sloeg de bal terug naar Judith van Kampen, die de bal niet goed onder controle kreeg, maar zich op tijd herstelde en haar uitgooide in een close play op het eerste honk en zo een punt voorkwam.
In de 2e8 schoof tie-break loopster Petra van Heijst op naar het derde honk na een honkslag door het infield van Nina van Huissteden, waarna ze het enige punt scoorde op een honkslag naar kort rechtsveld van Linda Hoenderdos.

In Game Two ging het een stuk makkelijker voor Terrasvogels, dat in de tweede inning tot een rally van negen punten kwam. Met uitzondering van Yvette Krooder kwamen alle speelsters minimaal één keer tot scoren.
In de eerste slagbeurt scoorde de ploeg het eerste punt toen Petra van Heijst vier wijd kreeg en scoorde op een honkslag van Linda Hoenderdos.
Centrals kwam terug met twee runs in de tweede inning om een 2-1 voorsprong te nemen. Maud Braakman bereikte het honk met een infield-hit en Fabiënne Stuart sloeg een double, waarna beiden scoorden toen ook Solange Starrenburg een tweehonkslag sloeg.
De voorsprong was echter van korte duur. In de tweede inning had de Amerikaanse werpster Randi Nielson, die haar vierde wedstrijd in drie dagen startte, problemen met het vinden van de zone, kreeg zes hits tegen, gooide driemaal vier wijd en raakte een slagvrouw. Dit alles resulteerde in een 9-run rally, waarvan overigens alleen de eerste twee punten verdiend waren. De negen punten werden allen met twee uit gescoord! Met één uit sloeg Nathalie Gosewehr een double en kreeg Olga Kleinlooh vier wijd. Na een vangbal kwamen de honken vol toen ook Petra van Heijst vier wijd kreeg. Marieke Jansen volgde hierna met een 2-run single. De inning had daarna kunnen worden afgesloten, maar een fout volgde op een klap van Nina van Huissteden, waarna de rally pas echt goed op gang kwam. Ondanks de punten- en honkslagenproductie werd werpster Randi Nielson gewoon in de wedstrijd gehouden en maakte ze de desasteuze inning zelf af. De fout resulteerde in een punt, waarna de honken opnieuw vol kwamen te staan toen Linda Hoenderdos een infield-hit sloeg. Punten werden daarna gescoord op een vrije loop voor Annemiek van Riessen en een infield-hit van Femke Haage, gevolgd door een 2-run single van Nathalie Gosewehr. Er ontstond opnieuw een volle honken-situatie toen Olga Kleinlooh werd geraakt door een worp en dit keer volgde Yvette Krooder met een 2-run single om de stand op 10-2 te brengen. De inning kwam eindelijk ten einde toen Petra van Heijst, de veertiende slagvrouw in de inning, werd uitgevangen.
In de derde inning nam Hedwig van Beekum het werpen over voor Centrals en kreeg nog eens twee runs tegen. Marieke Jansen opende met een infield-hit en scoorde op een triple van Nina van Huissteden, die zelf scoorde na een wilde worp.
Centrals scoorde nog een punt in de vijfde slagbeurt op drie opeenvolgende honkslagen.
(17 april)


Eerste winst voor Birds en Tex Town Tigers
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | Birds' vorige wedstrijden | Tex Town Tigers' vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

ZOETERMEER - Birds en Computer SOS Tex Town Tigers, die zaterdag beide met lege handen stonden, wonnen vandaag hun eerste wedstrijd van het seizoen na een puntendeling van hun double-header.
Tex Town Tigers pakte de opener, 4-2, Birds kwam daarna terug en won de tweede wedstrijd, 3-1.

In de opener werden de meeste punten in de vierde inning gescoord.
Tex Town Tigers had al een scoringskans gekregen in de tweede inning, maar was toen onsuccesvol. Met loopsters op het eerste en tweede honk en nul uit sloeg Nadine Marinus een 'force play-grounder'. Daarna, opnieuw met loopsters op één twee en dit keer met twee uit, probeerde Britt Vonk te scoren op een honkslag, maar werd op de thuisplaat uitgegooid.
In de vierde inning kwam de ploeg uit Enschede tot een rally van vier punten op werpster Kim van Vliet. Lindsey Meadows opende met een honkslag, waarna Britt Vonk vier wijd kreeg. De inning leek daarna dezelfde kant op te gaan als de tweede, omdat de grounder van Nadine Marinus opnieuw leek te eindigen in een gedwongen nul, maar dit keer werd een fout gemaakt, resulterende in een punt en loopsters op het tweede en derde honk. Pinch-hitter Breedge Quinn volgde hierna met een 2-run double. Ze stal vervolgens het derde honk en kon scoren toen een foute aangooi volgde. Dat was alles voor Tex Town Tigers, bij wie de laatste elf slagvrouwen op rij werden uitgeschakeld.
Birds antwoordde met een punt in de 2e4. TTT-starter Lindsey Meadows had negen van de eerste tien slagvrouwen uitgeschakeld, voordat ze haar eerste honkslag tegen kreeg, een lead-off single van Andrea Winkler in de vierde inning. Kimberly van der Lee en Daisy Verstappen (infield-hit) sloegen ook singles, maar er werd slechts eenmaal gescoord. De voorste loopster scoorde op een OS van Kim Kafoé.
Andrea Winkler tekende ook voor het tweede punt. In de zesde opende ze met een stootslag-honkslag, schoof op na een OSS en scoorde op een double van Daisy Verstappen.

In Game Two nam Birds het heft in handen in de derde inning. Met twee uit kreeg Andrea Winkler vier wijd en scoorde helemaal vanaf het eerste honk op een honkslag van Kimberly van der Lee, die zelf werd uitgegooid bij een poging het tweede honk te bereiken.
Twee runs werden toegevoegd in de vijfde inning. Merel Meershoek opende met een infield-hit, gevolgd door een stootslag-honkslag van Claire Lutz. De twee schoven op toen er geen actie volgde op een OSS van Valerie Grampon. Met de honken vol resulteerde een wilde worp in twee punten. Eerst scoorde Meershoek en daarna Lutz toen een foute aangooi volgde van de catcher naar de werpster, die de plaat had overgenomen.
Tex Town Tigers strandde 12 loopsters in dit duel, waarvan acht in scoringspositie. De ploeg liet loopsters op het tweede en derde honk achter in de eerste inning, daarna volle honken in zowel de tweede als de derde inning. In de derde slagbeurt gooide werpster Anna Be Bartels tweemaal drie slag met volle honken om een einde aan de inning te maken. Het enige punt van de ploeg kwam tot stand in de zevende toen Mieke van der Zwaan scoorde op een honkslag van Meike Witteveen.
(17 april)


Sparks Haarlem houdt DSC '74 puntloos
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | Sparks Haarlem's vorige wedstrijden | DSC's vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

HAARLEM - Sparks Haarlem voegde maandag twee overwinningen toe door met 10-3 en 7-0 te winnen vs. Van der Peijl DSC '74, dat daardoor de enige ploeg werd die in het openingsweekeinde puntloos bleef.
Sparks kwam tot 21 honkslagen, waaronder drie homeruns. Twee daarvan werden geslagen door Jolanda Kroesen, die 5-uit-7 sloeg en ook een triple had. Ze scoorde driemaal en had vijf RBI's in de double-header.
Game Two moest tweemaal worden onderbroken vanwege regen met een totaal van 18 minuten, maar kon gewoon worden uitgespeeld.

In de opener nam Sparks een 4-0 voorsprong in de eerste inning en besliste de wedstrijd daar al gelijk. Lead-off hitter Kim Kluijskens bereikte het honk na een fout, waarna Jolanda Kroesen een honkslag sloeg met één uit. Met twee uit scoorden de twee loopsters op een double van Blake Hoorelbeke, die vorig seizoen voor DSC '74 speelde. Daar was ze een belangrijke speelster. Tijdens het Europa Cup-toernooi in Haarlem werd ze niet alleen Beste Slagvrouw, maar ook uitgeroepen tot Beste Werpster en Meest Waardevolle Speelster. Hoorelbeke scoorde zelf op een honkslag van Noémi Boekel, die daarna scoorde op een fout.
Na de honken vol te hebben achtergelaten in de tweede inning voegde Sparks twee runs toe in de vierde inning. Met één uit sloeg Kim Kluijskens een honkslag en scoorde toen Jolanda Kroesen homerde met twee uit.
Een nieuwe 4-run rally volgde in de vijfde inning op RBI-singles van Kim Kluijskens en Lynn Geertman (2-run) en een RBI-triple van Jolanda Kroesen.
Blake Hoorelbeke kreeg acht honkslagen tegen van haar voormalige teamgenoten. In de vijfde kreeg ze drie runs tegen, maar het verschil van zeven punten bleef intact, zodat de wedstrijd voortijdig kon worden afgesloten. In deze slagbeurt bereikten Ellen Venker en Inge Consent beiden het honk na een fout. Lindy Prins produceerde hierna een RBI-single, gevolgd door een 2-run double van Lisanne van de Berg. Een andere fout volgde, maar uiteindelijk bleven er loopsters op het tweede en derde honk achter, waarna de wedstrijd ten einde kwam vanwege het verschil van zeven punten.

In Game Two stond de Amerikaanse werpster Crissy Autry DSC geen punten toe en kreeg slechts twee honkslagen tegen, terwijl ze twaalfmaal drie slag gooide. Slechts één DSC-speelster bereikte het derde honk en dat was lead-off hitter Ellen Venker in de eerste inning. Ze begon de inning met het eerste honk te bereiken na een fout, waarna ook volgende slagvrouw Inge Consent op het honk kwam met een fout. Maar toen schakelde Crissy Autry de volgende zeven slagvrouwen, en zeven van de volgende negen, met drie slag uit, voordat ze een honkslag tegen kreeg van Lindy Prins in de vierde.
Sparks opende de score in de eerste inning toen Kim Kluijskens begon met een honkslag en scoorde op een honkslag van Jolanda Kroesen.
In de derde inning werd vier runs gescoord. Lynn Geertman begon met een honkslag, waarna Noémi Boekel vier wijd kreeg met één uit. Hierna volgde Blake Hoorelbeke een 3-run homerun. Marloes Fellinger sloeg hierna een double en dat resulteerde in een werpsterwissel. Even later scoorde Fellinger op een honkslag van Kinge Bouma.
In de vierde inning sloeg Jolanda Kroesen haar tweede homerun van de dag en bracht de stand op 6-0.
Het zevende punt kwam tot stand in de zevende inning toen Blake Hoorelbeke vier wijd kreeg en scoorde op een honkslag van Marloes Fellinger.
(17 april)



Twins pakt DH van Euro Stars
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | Twins' vorige wedstrijden | Euro Stars' vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

OOSTERHOUT - Twins, dat zaterdag tweemaal tegen een shutout aanliep, registreerde maandag de eerste twee overwinningen van het seizoen door Euro Stars met 3-2 en 4-2 te verslaan.

In de opener scoorde Twins tweemaal in de eerste slagbeurt. Marjan Smit begon met een double en schoof op na een doorgeschoten bal. Nadat Andrea Lindgren vier wijd had gekregen volgde een groundout, maar toen scoorden de twee loopsters op een 2-run single van Caroline Sins.
De voorsprong werd verhoogd naar 3-0 in de derde inning op drie opeenvolgende honkslagen. Met twee uit sloeg Micky Jansen een single, schoof op na een single van Claudia Kranendonk en scoorde op een honkslag van Sherry Winklaar.
Euro Stars kon in de eerste vijf innings weinig doen op werpster Andrea Lindgren, maar scoorde tweemaal in de zesde. Pinch-hitter Laika Brandao opende met een honkslag en stal het tweede honk. Met één uit scoorde ze toen een fout werd gemaakt na een honkslag van Anouk van de Heuvel. Een andere fout bracht loopsters op het eerste en derde honk, waarna een 'force play-grounder' de loopster van het eerste honk uitschakelde. Nu, met loopsters op één (Manon Schol) en drie (Anouk van de Heuvel) en twee uit werd een fout gemaakt op een grounder van Karin Tuk. Schol schoof op, maar werd op dezelfde actie op drie uitgegooid. Intussen wist Van de Heuvel te scoren, voordat de derde nul werd gemaakt.
In de zevende strandde Euro Stars twee loopsters, waardoor de eerste nederlaag van het seizoen een feit was.

In Game Two stond Twins met 1-0 achter, voordat het viermaal scoorde in de derde inning.
In de eerste inning nam Euro Stars een 1-0 voorsprong toen Shulaika Balentina een honkslag sloeg en scoorde op een double van Karin Tuk, maar daarna bleven loopsters op het tweede en derde honk achter.
Twins antwoordde met een 4-run rally in de derde inning. Andrea Lindgren opende met een vrije loop, waarna Daisy de Peinder een double sloeg en Caroline Sins een RBI-single toevoegde. De honken kwamen vol na vier wijd voor Sandra Catoen, waarna Maaike de Hoon het werpen overnam van de ervaren Belgische werpster Vera Van De Ven. Maar ze werd begroet met een RBI-single van Micky Jansen en, na een vangbal, een 2-run single van Sherry Winklaar.
Euro Stars voegde nog een punt toe in de zevende toen Davinia de Kwant een honkslag sloeg en scoorde op een velderskeus-grounder.
(17 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 19 april 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.