Grand Slam
Softbal Verslagen Holland Series
30 september 2005
Compiled and Copyright © 1997-2005 by Marco Stoovelaar

Vrijdag 30 september
Sparks Haarlem opent Series met winst. (30 september)


Sparks opent Series met winst
English
SANTPOORT - Regerend landskampioen New York Pizza Sparks Haarlem is de best-of-five Holland Series vrijdagavond begonnen met een 5-4 overwinning vs. A4 Terrasvogels. De winst kwam na twee tie-breaks in de negende inning en werd afgesloten in hevige regen. Game Two wordt zaterdag in Haarlem gespeeld.

Terrasvogels 'outhit' Sparks 10-6, maar maakte ook drie fouten, die resulteerden in drie onverdiende punten. De eerste fout werd gelijk op de eerste actie van de wedstrijd gemaakt. In de eerste inning maakte werpster Maaike Zijlstra een foute aangooi na een grounder van openingsslagvrouw Kim Kluijskens, die hierdoor het tweede honk kon bereiken. Ze stal daarna het derde honk en scoorde op een 2-out double van Jolanda Kroesen.

In de tweede inning scoorde Terrasvogels tweemaal. Sandra Gouverneur en Nina van Huissteden openden met honkslagen, waarna de honken vol kwamen toen een force play-grounder van Marissa Wienholds geen nul opleverde. Vervolgens sloeg Nathalie Gosewehr met een honkslag twee punten binnen en bezorgde Terrasvogels een 2-1 voorsprong.
De voorsprong was echter van korte duur, want Sparks kwam langszij in de derde inning toen Kim Kluijskens een honkslag sloeg met één uit en scoorde op een 2-out single van Marloes Fellinger en dat zou Sparks' enige verdiende punt zijn.
Werpster Rebecca Soumeru (Sparks) en Maaike Zijlstra (Terrasvogels) gaven hierna weinig weg in de volgende vier innings, die puntloos bleven, zodat er uiteindelijk verlengd moest worden.

In de achtste inning nam Sparks een 4-2 voorsprong. Tie-break pinch-runner Maaike Blauwgeers schoof op na een OSS en scoorde vervolgens op een double van Lynn Geertman. Met twee uit kreeg powerhitter Jolanda Kroesen opzettelijk vier wijd, maar toen werd een foute aangooi gemaakt op een force play-grounder van Mariska Greve, waardoor opnieuw werd gescoord.

Terrasvogels herstelde zich en bracht de stand weer in evenwicht in de 2e8. Tie-break loopster Dana Horeman stal het derde honk en scoorde toen Sandra Gouverneur een honkslag sloeg. Na een velderskeus en een OSS had Terrasvogels loopster op twee en drie met twee uit toen Nathalie Gosewehr (die 3-uit-3 sloeg met 3 RBI's) met een honkslag de gelijkmaker binnensloeg, maar een strikeout maakte een einde aan de inning.

Sparks scoorde opnieuw in de volgende tie-break. Loopster Noémi Boekel schoof op na een OSS en scoorde toen een fout werd gemaakt op een grounder van Dana Wassenaar, waarna een dubbelspel de inning afsloot.
Maar dit keer was Terrasvogels niet in staat opnieuw terug te komen en liet twee loopsters op de honken achter.

Sparks Haarlem bereikte de eindstrijd vorige week via een 3-0 sweep vs. Twins in de Play-Offs.
Terrasvogels plaatste zich eveneens met een 3-0 sweep en won van Van der Peijl DSC '74.
De verslagen van de Play-Off wedstrijden komen er aan. De Line Score en Box Scores zijn reeds beschikbaar.
Line Score & Box Score Game One Holland Series
Line Scores & Box Scores Play-Offs
(30 september)

Game Two. (1 oktober)
Game Three. (2 oktober)
Game Four. (8 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 30 september 2005
Copyright © 1997-2005 Marco Stoovelaar.