Samenstelling & Copyright © 1997-2016 by Marco Stoovelaar

(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Nederlands Onder-22 Team blijft ongeslagen in voorronde
English

PARDUBICE (Tsjechië) - Het Nederlands Onder-22 Softbal Team boekte vrijdagochtend (8 juli) opnieuw een ruime overwinning en won dit keer met 16-1 in vier inngs tegen Oekraïne in de afsluitende wedstrijd van de voorronde van het Europees Kampioenschap Onder-22 in Pardubice.

Met de winst bleef Oranje ongeslagen en ontmoet nu Rusland vrijdagavond in de halve finale. Rusland eindigde op de tweede plaats en won zes van hun zeven gespeelde wedstrijden.

...Eva van Knegsel...
...Vier RBI's, 2 gescoorde runs...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
De winnaar van de halve finale plaatst zich automatisch voor de allesbeslissende finale op zaterdag. Het verliezende team ontmoet de winnaar van de andere halve finale tussen Slowakije en Tsjechië om uit te maken wie de tweede finalist wordt.

In het duel tegen Oekraïne had het Nederlands Team twee grote rallies met het scoren van zeven punten in zowel de derde als de vierde inning.

Oranje kwam tot 14 honkslagen, waaronder vier (twee doubles) van Wies Ligtvoet, die ook driemaal scoorde en drie runs binnensloeg. Eva van Knegsel sloeg vier punten binnen en scoorde tweemaal.

Daniëlle ten Donkelaar startte en stond drie hits toe in drie innings, waarna Manon van Alebeek het duel uitgooide en de vierde inning voor haar rekening nam.

Na tweemaal te hebben gescoord in de eerste inning werden zeven runs toegevoegd in de derde slagbeurt. Een puntscorende wilde worp werd toen gevolgd door een RBI-double van Rachel van Veen, waarna Eva van Knegsel een 2-run single toevoegde. Een fout en honkslagen van Wies Ligtvoet en Manoa Weijgertse completeerden daarna de rally.

Oekraïne scoorde hierna hun enige punt in de derde, maar het Nederlands Team kwam vervolgens weer tot een rally van zeven punten in de vierde. Dit keer op drie honkslagen en twee fouten. Hoogtepunten in de inning waren wederom een 2-run single van Eva van Knegsel en een 2-run double van Wies Ligtvoet.