Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 januari 2016
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2016
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2016 by Marco Stoovelaar




(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Marco Stoovelaar, Irene Korpel, Rein Merkx & Org. Indoor Cup)

Talent Team Holland wint Indoor Cup in Finale van 9 innings
English

SCHIEDAM - Talent Team Holland is de winnaar van de 16e editie van het de jaarlijkse Indoor Softball Cup. De ploeg bleef ongeslagen in het toernooi, dat vrijdagavond van start ging.

Vandaag (zondag 17 januari) werd het evenement afgesloten met een enerverende finale, die negen innings duurde en daarmee voor een record zorgde. In de 49e en laatste wedstrijd van het drie dagen durende toernooi won Talent Team Holland met 4-3 vs. Roef!.

Aan het slot van de tweede speeldag was Talent Team Holland één van de drie ploegen die nog ongeslagen waren, samen met Terrasvogels en het Amerikaanse Destroyers. Na afloop van de Kampioenspoule was Terrasvogels nog altijd ongeslagen in Poule X, net als het Talent Team in Poule W. Echter, de ploeg uit Santpoort speelde twee wedstrijden die in een gelijkspel eindigden. Aan de andere kant boekte Roef! een belangrijke zege tegen Destroyers. Toen Terrasvogels en Destroyers hun onderlinge duel met een gelijke stand afsloten betekende dat deze twee kandidaten voor de finale elkaar uitschakelden met deze uitslag. Om de finale te bereiken moest Roef! Poule X wel afsluiten me winst vs. Arsenal en dat is wat de ploeg deed om de tweede finalist te worden.

Nicole Ferraro, catcher van Arsenal United (USA) werd gekozen tot Meest Waardevolle Speelster van het toernooi. Malou van Dusschoten van Terrasvogels ontving de prijs voor Beste Pitcher en Mekenzie Saban, de korte stop van Avengers United (USA) was dit jaar de Beste Slagvrouw van het toernooi.

Voor Evelien Vonk, Sylvie van Rijst en Janny Vonk vormde dit toernooi hun afscheid als bestuurslid van de Stichting Indoor Cup, die in 2003 werd opgezet. Ze namen de taak over in 2012 als opvolgsters van Debby van Snek, Jessica Jansen, Yvette van Schie, Heidi Verbeek en Rox van den Hoeven, die sinds het toernooi voor het eerst in Schiedam werd gehouden de leiding hadden. De nieuwe bestuursleden zijn Mariëlle Vleugels, Nancy van der Ham en Hans Vleugels. Het toernooi was een initiatief van Amerikaan Kirt Whiteside om Amerikaanse softbalsters de gelegenheid te geven in Europa te spelen en werd aanvankelijk georganiseerd in de Franse stad Lyon, maar verhuisde na vijf edities naar Schiedam.

(17 januari)

Gerelateerde Artikelen:
Talent Team & Terrasvogels ongeslagen na Dag 2 Indoor Cup. (16 januari)
Talent Team Holland opent Indoor Cup met ruime winst. (15 januari)

...Nicole Ferraro (MVP), Malou van Dusschoten (Beste Pitcher) en Mekenzie Saban (Beste Slagvrouw)...
...ontvangen hun prijzen uit handen van Kort Whiteside...
(© Foto's: Organisatie Indoor Cup 2016)




Destroyers vs. Roef!
De derde dag begon met wat een zeer belangrijke overwinning zou worden voor Roef! De ploeg won met 1-0 van Destroyers en diende de Amerikaanse ploeg daarmee de eerste nederlaag toe. Destroyers was één van de drie ongeslagen teams na twee speeldagen, maar leed nu een nederlaag die beslissend zou zijn.


...Britt Remmers...
...scoorde enige punt...
(© Foto: Rein Merkx)
Het enige in de vroege zondagochtend-wedstrijd werd gescoord in de tweede inning. Britt Remmers opende met een honkslag en stal het tweede honk. Met twee uit scoorde ze op een honkslag van Ilse van Kerkoerle. Hierna kreeg Roef! nog de honken vol toen Gini Ketelaars het honk bereikte via een stootslag-honkslag en Wies Ligtvoet vier wijd kreeg, maar de drie loopsters bleven achter.

Het zou de enige inning zijn waarin Roef! in scoringspositie zou komen. In de volgende innings werden 14 van de 16 slagvrouwen uitgeschakeld door werpster Mollie Paulick, die zesmaal drie slag gooide.

Marjolein Merkx gooide het hele duel voor Roef! en deed dat uitstekend. De rechtshander kwam tot vijf strikeouts en stond slechts twee honkslagen toe. Ze schakelde de eerste 16 slagvrouwen op rij uit, waarna ze met één uit in de zesde vier wijd gooide op Courtney Claypoole. Die stal het tweede honk, maar ging uit bij stelen bij het derde honk. Met één uit in de 2e7 eindigde de No-Hitter toen Mollie Paulick een honkslag sloeg. Die schoof op na een honkslag van Lindsey Nunamaker en toen was ineens een geljkspel of zelfs meer een mogelijkheid, omdat er nog wat speeltijd over was. Een double-steal bracht de twee loopsters naar het tweede en derde honk. In een poging langszij te komen vertrok Paulick richting thuisplaat, maar werd uitgeschakeld, waarna Nunamaker even later op het derde honk werd uitgeschakeld in een dubbelspel. Hierna verstreek de speeltijd, zodat dit de enige 7-inning wedstrijd van het evenement werd die binnen de vastgestelde 50 minuten werd gespeeld.





...Mariëlle Vleugels...
...RBI-double & save...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Frankrijk vs. Talent Team Holland U22
Talent Team Holland bleef ongeslagen door zondagochtend vroeg met 2-1 te winnen van Frankrijk, de winnaar van het toernooi van vorig jaar. Door dit resultaat werden zowel Frankrijk als Euro Stars uitgeschakeld voor de eerste plaats in Poule W en dus ook voor de finale.

Het Talent Team opende de score met twee runs in de eerste helft van de eerste inning. Brenda Beers en Shareday Christina kwamen beiden na een fout op het honk en scoorden toen Mariëlle Vleugels volgde met een tweehonkslag.

Frankrijk pakte één punt terug in de derde inning. Pauline Prade begon met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Aurélie Bacelon.

Het Talent Team voegde nog een punt toe in de vierde inning. Maxime van Dalen begon toen met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Isa Los en een honkslag van Annemiek Jansen, waarna ze scoorde op een honkslag van Brenda Beers. Echter, het punt telde niet voor de eindstand, omdat het duel eindigde met twee uit in de tweede helft van de vierde inning.

Startende werpster Daniëlle ten Donkelaar stond slechts één honkslag toe, waarna Mariëlle Vleugels de wedstrijd afsloot en een save op haar naam kreeg.




Arsenal United vs. Terrasvogels
Terrasvogels bleef ongeslagen door met 7-3 te winnen van Arsenal. Terrasvogels scoorde nog twee runs in de vijfde inning, maar die was niet compleet, zodat de punten alleen voor statistieken tellen, maar niet voor de eindstand.

Terrasvogels kwam tot 15 honkslagen, waaronder drie van Ella Krommendijk en Jessie van Aalst. De laatste sloeg drie punten binnen, net als Lisa Waasdorp.

Terrasvogels opende met drie runs in de eerste helft van de eerste inning. Met één uit zorgden Lizzie Clarijs, Jessie van Aalst en Kimberly Jones met honkslagen voor volle honken. Jeske Meewisse volgde met een puntscorende honkslag. Met twee uit sloeg ook Lisa Waasdorp een punt binnen met een honkslag en die werd ook nog gevolgd door een puntscorende fout.

Arsenal antwoordde met één punt in hun eerste beurt op een honkslag van Nicole Ferraro, maar Terrasvogels pakte het punt onmiddellijk terug toen Ella Krommendijk een honkslag sloeg en scoorde op een grounder van Jessie van Aalst.

Arsenal verkleinde de achterstand naar 4-3 in de 2e2 toen Nicole Ferraro dit keer een 2-run single afleverde.

Hierna nam Terrasvogels meer afstand in de volgende innings. In de derde zorgde Ella Krommendijk met en honkslag voor een punt, waarna Lisa Waasdorp bijdroeg met een 2-run single in de vierde om de stand op 7-3 te brengen.

In de vijfde sloeg Rhowan Stuart een honkslag en Ella Krommendijk een tweehonkslag, waarna beiden scoorden op een 2-run double van Jessie van Aalst. Maar dit telde uiteindelijk alleen maar mee voor de toernooi-statistieken.


...Lisa Waasdorp...

...Winnende werpster Nienke Verhofstad...

...Jessie van Aalst...

...Ella Krommendijk...
(© Foto's: Irene Korpel)




Team Groot-Brittannië vs. Gryphons
Groot-Brittannië won met 5-0 van Gryphons in de opener van Poule Y. Amie Hutchison gooide het hele duel voor de Britse ploeg en deed dat uitstekend, want ze gooide een Perfect Game. Het was de tweede No-Hitter van het toernooi, nadat Cheyenne Scheffer (Talent Team Holland) zaterdag de eerste had gegooig. Hutchison schakelde zes slagvrouwen met drie slag uit.

De Britse ploeg scoorde de eerste twee punten in de tweede inning. Ella Henson begon met vier wijd en Chelsie Robison kwam via een stootslag-honklag op het honk. Met één uit scoorden ze op honkslagen met volle honken van Esmee Toet en Emma Harris.

Drie runs werden toegevoegd in de derde inning via een vrije loop voor Bobbi Scheurkogel, een fout en een wilde worp.




Velocity United vs. Euro Stars
In Poule W won Velocity met 3-2 vs. Euro Stars om in de race te blijven voor een plek in de allesbeslissend finale.


...Onaisha Franka...
...punt & gestolen honk...
(© F: Marco Stoovelaar)
Aanvankelijk stond Euro Stars met 2-0 voor, maar de Amerikaanse tegenstander draaide het duel om vanaf de tweede inning.

Euro Stars scoorde het eerste punt in de eerste helft van de eerste inning. Met één uit kreeg Onaisha Franka vier wijd en stal het tweede honk. Ze schoof op toen Eliza van 't Zelfde via een fout op het honk, waarna ze scoorde in een double steal-situatie.

De voorsprong werd verdubbeld in de tweede inning. Amy Gielen begon toen met een stootslag-honkslag en stal vervolgens het tweede en derde honk. Met twee uit scoorde ze op een honkslag van Manon Hogenes.

Velocity kwam langszij in hun tweede slagbeurt. Met twee uit kreeg Alyssa Blake vier wijd. Hierna volgden Dana Parker en Kirsten McLeod met RBI-doubles om er een 2-2 stand van te maken.

In de 1e3 kreeg Euro Stars de honken vol. Britt Amersfoort begon met een honkslag en Davinia de Kwant kreeg vier wijd, waarna Kim van der Valk een honkslag sloeg met twee uit, maar allen bleven achter.

In de vierde inning besliste Velocity de wedstrijd. Makayla Stoner begon met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag en ging scoren op een 2-out single van Carli Eiger.




Joudrs Praha vs. Twins
In Poule Y won Joudrs Praha met 1-0 van Twins en boekte de tweede zege in deze groep.

Het enige punt werd al in de eerste inning gescoord. Met één uit kreeg Katerina Klimplová vier wijd, schoof op na een honkslag van Julie Coufalová en scoorde op een 2-out double van Sara Zachová.

Twins liet een loopster achter in scoringspositie in de eerste en tweede inning, waarna men een grote kans kreeg wat terug te doen in de vierde toen de honken vol kwamen te staan met nul uit! Sophie Bugter begon met een honkslag, Minke Blok produceerde een stootslag-honkslag en Michelle van Bodegom kreeg vier wijd. Een gedwongen nul op de plaat volgde op een grounder van Kelly De Lannoy. Hierna schakelde werpster Adela Linková de volgende twee slagvrouwen uit om de minimale voorsprong vast te houden.




Terrasvogels vs. Destroyers United
De wedstrijd tussen het ongeslagen Terrasvogels en Destroyers eindigde in 2-2. Hierdoor bleef Terrasvogels ongeslagen, maar het gelijkspel was uiteindelijk ook bepalend voor de eerste plaats in Poule X en dus en finaleplaats. Door dit resultaat werd Destroyers, dat de dag was begonnen met een 1-0 verlies tegen Roef!, uitgeschakeld, net als Arsenal. Terrasvogels bleef in de race voor de finale, maar dat werd nu afhankelijk van de laatste wedstrijd in deze groep later op de dag.

Terrasvogels opende de score in de tweede inning, waarin beide punten werden gescoord. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Sanne Korpel een honkslag sloeg, Jessica Waasdorp werd geraakt door een worp en Ella Krommendijk vier wijd kreeg. Een punt werd vervolgens gescoord toen Lizzie Clarijs een honkslag sloeg, die werd gevolgd door een fout en resulteerde in het volgende punt. Clarijs sloeg twee van Terrasvogels' drie honkslagen in deze wedstrijd.

Destroyers kwam langszij in de eerste helft van de derde inning. Met één uit kreeg Courtney Claypoole vier wijd en sloeg Brittany Grannis een honkslag, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Alyson Harrell.

In het restant van de wedstrijd kwamen nog drie loopsters in scoringspositie, maar de teams konden de gelijke stand niet doorbreken.


...Sanne Korpel...

...Lizzie Clarijs...
(© Foto's: Irene Korpel)




Impact United vs. Birds
Het Amerikaanse Impact kwam tot een 7-0 shutout-winst tegen Birds in hun tweede wedstrijd in Poule Z en boekte de tweede opeenvolgende shutout. Voor Birds was dit de tweede shutout-nederlaag op, nadat de ploeg deze poule zaterdag zelf was begonnen met een shutout-zege.

Impact scoorde alle punten in de derde inning op vijf honkslagen. Met één uit kreeg Impact de honken vol, waarna het eerste punt werd gescoord toen Anita Bates werd geraakt door een worp. Hierna leverden Mary Gavriloff en Taylor Mendicino puntscorende honkslagen af, maar ook werd driemaal gescoord op fouten.

Birds sloeg slechts drie honkslagen, waaronder twee van Dayenne Sluijter. De ploeg liet vijf loopsters achter, maar scoorde daarna tweemaal in de eerste helft van de vierde. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Kelsey Huijzers, Jacqueline de Hoog en Lisa Bouwman allen vier wijd kregen. Een stootslag-honkslag van Dayenne Sluijter en een gestolen honken zorgden voor de twee punten, maar die werden geschrapt in de uitslag, omdat ze werden gescoord in een niet-complete inning.




Chaos United vs. Avengers United
Chaos won met 3-2 vs. Avengers in deze wedstrijd tussen twee Amerikaanse ploegen.

Chaos scoorde de drie punten in de tweede helft van de tweede inning. Met twee uit en Bailey Fialkovich (honklsag) op het tweede honk en Annie Campbell (velderskeus) op het eerste honk kwamen de honken vol te staan toen Katelynn Hurley via een fout het honk bereikte. Twee punten werden hierna gescoord op een honkslag van Kristie Radvan en een double-steal situatie resulteerde in het derde punt.

Avengers antwoordde met twee runs in de eerste helft van de derde inning. Alyssa Chadwick begon met een honkslag en Trinity Thompson volgde met vier wijd. De twee scoorden toen er een fout volgde op een honkslag van volgende slagvrouw Mekenzie Saban, maar hierna bleven twee loopsters achter.




Talent Team Holland vs. Velocity United
Talent Team Holland stond met 2-0 achter tegen Velocity, maar kwam langszij. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en daardoor bleef het Talent Team niet alleen ongeslagen, maar eindigde ook op de eerste plaats in Poule W om zich te plaatsen voor de allesbeslissende finale, terwijl Velocity als laatste ploeg in deze groep werd uitgeschakeld.


...Maxime van Dalen...
...2-run double...
(© F: Marco Stoovelaar)
Velocity nam een vroege 2-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning toen de verdediging van het Talent Team drie fouten maakte. Kirsten McLeod begon met vier wijd en schoof op na een grounder. Ze scoorde even later toen Kayla Matway het honk bereikte na een fout. Het volgende punt werd gescoord toen ook Cassidy Rowe na een fout op het honk kwam. Hierna werd Mercedez McLeod de derde slagvrouw op rij die na een fout het honk kon bereikten, maar dit keer werd een punt voorkomen, omdat Rowe op de plaat werd uitgeschakeld bij een poging te scoren.

Het Talent Team ging op rij uit in de eerste en tweede inning (vier strikeouts) tegenover Alyssa Blake, maar kwam langszij in de derde. Met twee uit sloeg Brenda Beers een tweehonkslag en Shareday Christina een honkslag. De honken kwamen vol te staan via vier wijd voor Mariëlle Vleugels, die vorig jaar werd gekozen tot Meest Waardevolle Speelster van de Golden League. Beers en Christina scoorden toen Maxime van Dalen volgde met een 2-run double.

Na de twee punten te hebben toegestaan in de eerste inning schakelde TTH-starter Cheyenne Scheffer drie speelsters op rij uit in de volgende twee innings. In de vierde kreeg ze een lead-off double tegen van Mercedez McLeod, maar die ging even later uit bij een steelpoging. Mandy van der Maas gooide de vijfde inning voor het Talent Team.

Het Talent Team kreeg nog twee loopsters in scoringspositie in de vierde, maar kon geen punten meer toevoegen. Isa Los begon met een stootslag-honkslag en Tammie Lijbers kreeg vier wijd. De twee stalen het volgende honk, maar de volgende drie slagvrouwen werden uitgeschakeld.




Roef! vs. Arsenal United
De slotwedstrijd in Poule X was bepalend voor zowel Roef! als Terrasvogels. In de wedstrijd tegen Arsenal moest Roef! winnen om op de eerste plaats te eindigen en de finale te bereiken. In geval van een nederlaag op gelijkspel zou Terrasvogels op de eerste plaats eindigen en finalist zijn.


...Naftely Pietersz...
...2 hits, double, 2 RBI's...
(© Foto: Rein Merkx)
Roef! won met 5-1 en besliste daarmee de eindstand in Poule X. Terrasvogels, dat het evenement voor de vierde keer won in 2014, werd uitgeschakeld omdat twee van hun wedstrijden in deze poule in een gelijkspel eindigde.

Arsenal nam een 1-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning op een 2-out single van Jessica Wilson.

Roef! reageerde met een 4-run rally in de eigen eerste slagbeurt. Met één uit sloeg Britt Remmers een honkslag en kreeg Eva van Knegsel vier wijd. De honken kwamen vol te staan toen Charlotte Haen na een fout op het honk kwam. Met twee uit zorgde Naftely Pietersz met een tweehonkslag voor twee punten. Gini Ketelaars volgde met een puntscorende honkslag om de stand op 3-1 te brengen. Even later scoorde Pietersz het vierde punt in een velderskeus-situatie.

Roef! voegde nog een punt toe in de tweede inning. Wies Ligtvoet begon met een honkslag, stal het tweede en derde honk, waarna ze scoorde op een fout.

Arsenal sloeg slechts één honkslag op twee pitchers. Nina De Permentier gooide de eerste 1 1/3 inning voor Roef!, waarna Sophie Mollee de wedstrijd afsloot en de resterende 2 2/3 inning gooide.

Roef! sloeg zeven honkslagen, waaronder twee van Naftely Pietersz.




Euro Stars vs. Frankrijk
De laatste wedstrijd in Poule Z tussen Euro Stars en Frankrijk eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Euro Stars opende de score met een punt in de tweede helft van de tweede inning. Met twee uit sloeg Kim van de Valk een tweehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Amy Gielen.

Startende werpster Olka Grzeszczak hield Frankrijk in bedwang in de eerste drie innings, waarin slechts één slagvrouw het honk bereikte. Maar in de eerste helft van de vierde scoorde Frankrijk tweemaal. Raina Hunter begon met een tweehonkslag, schoof op na een wilde worp en Camille Riera kreeg vier wijd. Met één uit scoorden beiden toen een fout werd gemaakt op een klap van Carrie Pitcher, zodat Frankrijk op een 2-1 voorsprong kwam. Maar hierna bleven twee loopsters achter.

Euro Stars liet daarna ook twee loopsters achter in hun vierde beurt, maar kwam langszijn in de 2e5, net voordat de speeltijd was verstreken. Met één uit kreeg Onaisha Franka vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Eliza van 't Zelfde. Hierna stal ze het derde honk, waarna Davinia de Kwant vier wijd kreeg. Een hierna volgende honkslag van Anna Prins bracht de stand in balans, maar maakte ook een einde aan de wedstrijd.




Joudrs Praha vs. Team Groot-Brittannië
Joudrs Praha won met 2-0 vs. Groot-Brittannië om ongeslagen te blijven in Poule Y.

De Tsjechen scoorden het eerste punt in de eerste inning. Veronika Klimplová begon met vier wijd en stal het tweede honk. Apolena Výborná kreeg daarna ook een vrije loop en een double-steal volgde. Een velderskeus-grounder van Julie Coufalová resulteerde vervolgens in het eerste punt.

De stand werd verdubbeld in de volgende slagbeurt. Met twee uit sloeg Veronika Klimplová en schoof op na een doorgeschoten bal, waarna ze opnieuw scoorde. Dit keer na een tweehonkslag van Apolena Výborná.

Groot-Brittannië kreeg een grote scoringskans in de e1e4 toen het de honken vol kreeg. Met één uit sloeg Sian Wigington een honkslag, maar ging uit bij stelen. Hierna sloeg Chelsie Robison een honkslag, waarna Rachael Watkeys en Ella Henson vier wijd kregen, maar de drie loopsters bleven achter.




Twins vs. Gryphons
De wedstrijd tussen de Noord-Brabantse ploegenTwins en Gryphons eindigde in 2-2.

In de tweede inning was het Twins dat de score opende. Sophie Bugter en Michelle van Bodegom sloegen beiden een honkslag en schoven op na een opofferingsstootslag van Kelly De Lannoy. Met twee uit werd het eerste punt gescoord na een honkslag van Mandy van Alebeek.

Gryphons kwam langszij in de eerste helft van de derde inning. Charlotte Drijvers opende met een honkslag en schoof op via een velderskeus-grounder van Kim Donkers. De twee schoven op na een doorgeschoten bal. Met twee uit scoorde Drijvers het gelijkmakende punt op een velderskeus-grounder van Manya Krijgsman.

In de vijfde inning was het Gryphons dat een 2-1 voorsprong nam. Met twee uit kwam Manya Krijgsman na een fout op het honk, waarna haar pinch-runner Linda van Dijk ging scoren op een tweehonkslag van Jasmijn Besselink.

In de 2e5 kwam Twins langszij. Met één uit sloeg Noor Godefroy een honkslag en kwamen de honken vol te staan via een velderskeus-grounder van Sophie Bugter en een honkslag van Michelle van Bodegom. Kelly De Lannoy volgde met een puntscorende honkslag, maar drie loopsters bleven achter toen de tijd verstreek met twee uit.




Avengers United vs. Impact United
Poule Z eindige met een 6-5 winst voor Avengers tegen Impact. Avengers kwam driemaal terug van een achterstand.

Impact nam een 1-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning op een grounder van Sierra Gilmore. Maar in de tweede helft van de inning scoorde Avengers tweemaal, dankzij een tweehonkslag van Mekenzie Saban en een honkslag van Devan Smith.

Impact reageerde met een 3-run rally in de eerste helft van de tweede om een 4-2 voorsprong te nemen. Eerst werd de gelijkmaker gescoord na een wilde worp, waarna Mikala Swearingin een 2-run single toevoegde.

Opnieuw kwam Avengers terug. In de 2e2 werd een punt gescoord op een honkslag van Mekenzie Saban, die 2-uit-2 sloeg, tweemaal scoorde en twee punten binnensloeg. In de derde kwam Avengers langszij via een tweehonkslag van Olivia Graff.

Impact nam voor de derde keer de leiding door te scoren in de 1e4 toen Mikala Swearingin een puntscorende honkslag afleverde. Ze sloeg 2-uit-3 met drie binnengeslagen punten.

Met voor de derde keer een achterstand draaide Avengers het duel in eigen voordeel om in de vierde slagbeurt. Met één uit kregen Mekenzie Saban en Trinity Thompson vier wijd en stalen beiden het volgende honk. Met één uit leverde Tessa Winebark een walk-off single as waarop Saban de gelijkmaker scoorde. Thompson wist het winnende punt te scoren toen daar een fout op volgde.




Finale: Talent Team Holland vs. Roef!
Het toernooi eindigde met een enerverende en spannede finale tussen Talent Team Holland en Roef!, die negen innings duurde! En dat werd hierdoor de langste wedstrijd in de Indoor Cup-historie.


...Toernooi-winnaar Talent Team Hollland...
...Achter: Daniëlle ten Donkelaar, Brenda Beers, Maxime van Dalen,...
...Annemiek Jansen, Cheyenne Scheffer, Mariëlle Vleugels...
...en Mandy van der Maas; Voor: Tammie Lijbers, Ismay Poot,...
...Isa Los, Damishah Charles en Shareday Christina...
...Niet op de foto: Laura Wissink en Jennie Kinburn...
(© Foto: Organisatie Indoor Cup 2016)
Vorig jaar stond het Talent Team (toen Jong Oranje Blue) ook in de finale, maar verloot toen met 3-1 van Frankrijk.

Roef! stond met 2-0 voor in de vierde inning, maar het Talent Team kwam langszij door te scoren in de vierde en vijfde slagbeurt. Omdat de stand na zeven innings nog altijd gelijk was, volgde een verlenging. In de eerste helft van de tiende inning hernam Roef! de leiding, maar het Talent Team reageerde met weer runs in hun tiende beurt om voor het eerste toernooi-kampioen te worden!

Roef! opende de score in de eerste helft van de derde inning. Gini Ketelaars begon met een honkslag en stal het tweede honk. Ze schoof vervolgens op na een stootslag-honkslag van Wies Ligtvoet. Maar in een double-steal situatie werd ze uitgeschakeld op de plaat. Ligtvoet schoof op naar het tweede honk, waarna ze scoorde toen er een fout volgde.

Met een 1-0 achterstand in de 2e3 kreeg het Talent Team een scoringskans na al een loopster op het derde honk te hebben achtergelaten in de voorgaande slagbeurt. Annemiek Jansen begon met een tweehonkslag, maar werd uitgetikt bij een poging er een driehonkslag van te maken. Hierna kreeg Shareday Christina vier wijd met twee uit, maar strandde op het tweede honk.

Roef! verdubbelde de voorsprong in de vierde ining op starter Mandy van der Maas. Met één uit sloeg Nathalie Hosten een tweehonkslag en scoorde op een 2-out single van Gini Ketelaars.

Met een 2-0 achterstand in de 2e4 pakte het Talent Team een punt terug. Met één uit sloeg Damishah Charles een tweehonkslag. Met twee uit schoof ze op toen Annemiek Jansen via een fout op het honk kwam. Jansen bereikte het tweede honk na een nieuwe fout en die stelde Charles in staat om te scoren.

In de zesde inning bracht het Talent Team de stand in evenwicht, maar verzuimde de leiding te nemen en liet drie loopsters achter. Met één uit kwam Isa Los na een fout op het honk, stal het tweede honk en schoof op na een doorgeschoten bal. Hierna bereikte ook Annemiek Jansen het honk via een fout en dat leidde tot een 2-2 stand. Met twee uit zorgde Shareday Christina met een honkslag voor loopsters 'op de hoeken'. Om een gedwongen loop te creëren, maar ook om powerhitter Mariëlle Vleugels te ontlopen, volgde een opzettelijke vrije loop die de honken volzette. De inning eindigde even later toen Christina werd uitgegeven wegens hinderen op een klap van Ismay Poot.

Na twee loopsters te hebben achtergelaten in de 2e7 kreeg het Talent Team in de volgende inning opnieuw de honken vol. Tie-break loopster Brenda Beers schoof op na een opofferinsstootslag van Shareday Christina, maar daarna kreeg Mariëlle Vleugels opnieuw opzettelijk vier wijd. Met twee uit kreeg ook Maxime van Dalen opzettelijk vier wijd en kwamen de honken vol te staan. Deze beslissing werkte, want een volgende grounder sloot de inning af, zodat het duel aan de negende slagbeurt begon.


...Roef! won de Zilveren Medaille...
...Achter: Karen Marr (coach), Marcel Swarttouw (coach), Charlotte Haen,...
...Naftely Pietersz, Britt Remmers, Nathalie Hosten, Sophie Mollee,...
...Marjolein Merkx, Nathan van der Reijden (coach) & Jeroen Swers (manager)...
...Voor: Hannie Mulders (scorer), Nina De Permentier, Wies Ligtvoet,...
...Ilse van Kerkoerle, Maureen van Poorten, Gini Ketelaars & Eva van Knegsel...
...Niet op de foto: Shauni Thys & Griet De Schrijvere...
(© Foto: Rein Merkx)
Roef! nam vervolgens een 3-2 voorsprong in de eerste helft van de negende inning. Met één uit bereikte tie-break loopster Charlotte Haen het derde honk na een honkslag van Gini Ketelaars, waarna ze scoorde op een honkslag van Wies Ligtvoet. De twee loopsters schoven even later op na een doorgeschoten bal en de honken kwamen vol te staan toen Britt Remmers vier wijd kreeg. Maar drie loopsters bleven achter toen een vangbal en strikeout volgden.

In de 2e9 besliste het Talent Team de lange wedstrijd met één uit. Tie-break loopster Damishah Charles schoof op na een stootslag-honkslag van Isa Los. Annemiek Jansen kreeg drie slag, maar de derde slagbal kwam op de grond en werd gevolgd door een fout. Dat stelde Charles in staat het gelijkmakende punt te scoren en bracht Los naar het tweede honk. De twee loopsters kwamen in scoringspositie na een grounder van Brenda Beers. Met het eerste honk open kreeg Shareday Christina vier wijd, zodat de honken vol kwamen. Hierna plaatste Mariëlle Vleugels een perfecte squeeze. De stootslag resulteerde in een aangooi naar de plaat, maar Isa Los was te snel en scoorde het winnende punt. Hierdoor werd Vleugels ook de winnende werpster, want zij had de pitching in de vijfde overgenomen en gooide de laatste vijf innings.

Beleef de Finale opnieuw door de herhaling van de livestream te bekijken




Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2016 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.