Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 augustus 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Tex Town Tigers en DSS delen belangrijke double-header
English

ENSCHEDE - Tex Town Tigers en DSS deelden hun double-header zaterdag (5 augustus) in was belangrijke wedstrijden waren voor beide teams. DSS won de opener met 3-2, waarna Tex Town Tigers de tweede wedstrijd met 8-1 winnend afsloot in zes innings. Door de nederlaag werd DSS als eerste ploeg uitgeschakeld voor de tweede plaats. De ploeg die op de tweede plaats eindigt organiseert de eerste speeldag van het Play-Off Weekend.

Tex Town Tigers en DSS nemen momenteel respectievelijk de vijfde en zesde plaats in. De twee ploegen zakten de afgelopen weken wat week, vooral nadat Roef! een aantal opeenvolgende overwinningen boekte. Echter, beide hebben nog altijd kansen de top-4 te bereiken om zich de plaatsen voor de Play-Offs. Aan de andere komen ze ook dichter bij uitschakeling wat op zijn vroegst al komende zaterdag zou kunnen gebeuren.

Voor TTT en DSS is elke gewonnen wedstrijd dus zeer welkom om de zesde plaats te ontlopen. De ploeg die zesde wordt zal gaan spelen in de Promotie/Degradatie Play-Offs. Er staan nog een aantal cruciale wedstrijden op het programma. Beide teams hebben nog drie double-headers voor de boeg, waaronder n tegen het puntloze Talent Team Holland en een andere tegen het op derde plaats staande Terrasvogels. In hun resterende double-headers ontmoet DSS aanstaande zaterdag nummer twee Oolders Omaco Sparks Haarlem, terwijl Tex Town Tigers afsluit tegen Roef!, dat de vierde plaats inneemt. Roef! speelt zaterdag tegen koploper FysioExpert Olympia Haarlem.

Er is nog van alles mogelijk en de eindstand zal vrijwel zeker pas worden beslist in het slotweekeinde van 2-3 september. Na komend weekeinde wordt het seizoen (weer) onderbroken voor de Europa Cup Toernooien met de deelname van Sparks Haarlem, Terrasvogels, Olympia Haarlem en DSS.

(5 augustus)

Compleet Speelschema
Tex Town Tigers vs. DSS (game one)
Het was een regenachtige middag in Enschede, wat er voor zorgde dat de openingswedstrijd een kwartier later van start ging vanwege werkzaamheden aan het speelveld. Tex Town Tigers nam tweemaal de leiding, maar DSS besliste het duel in de zesde inning door tweemaal te scoren.

Vandaag moest DSS het doen zonder werpster Dagmar Bloeming, maar kreeg in de opener een goed optreden van Quincey Catsburg. De rechtshander kwam tot viermaal drie slag, stond zeven honkslagen toe, gooide het hele duel en kreeg prima steun van haar verdediging en aanval.

Nadat DSS een loopster op het tweede honk had achtergelaten in de eerste helft van de eerste inning was het Tex TownTigers dat de score opende met twee uit in hun eerste slagbeurt. Olivia Hornstein en Annemiek Jansen begonnen met honkslagen, maar de eerste werd daarna uitgeschakeld op het derde honk na een grounder van Nadine Marinus. Jansen bereikte vervolgens het derde honk na een vangbal en scoorde het eerste punt na een wilde worp.

DSS kwam langszij in de 1e3 op Lindsey Meadows, die het hele duel gooide voor TTT. Met twee uit kreeg ze een homerun tegen van Areke Spel, wat de 25e was in haar Hoofdklasse-loopbaan. Meadows kreeg daarna drie opeenvolgende nullen in de vierde en vijfde inning.

In de tweede helft van de tweede inning maakte de DSS-verdediging een dubbelspel. In zowel de derde als de vierde slagbeurt liet Tex Town Tigers een loopster achter op het tweede honk. In de derde opende Olivia Hornstein voor TTT met een tweehonkslag, maar strandde. En in de vierde kwam Lindsey Meadows via een stootslag-honkslag op het honk met n uit en schoof op na een grounder, maar bleef daarna achter.

De thuisploeg hernam de leiding in de vijfde door een onverdiend punt te scoren. Met twee uit en Olivia Hornstein (velderskeus) op het eerste honk sloeg Annemiek Jansen een honkslag, waarna 'veteraan' Nadine Marinus een puntscorende honkslag sloeg om haar teams een 2-1 voorsprong te bezorgen. Jansen en Marinus bleven daarna achter op het tweede en derde honk.

In de 1e6 antwoordde DSS met twee punten. Noa Brand en Areke Spel openden met honkslagen en zorgden daarmee voor loopsters 'op de hoeken'. Spel kwam daarna eveneens in scoringspositie via een gestolen honk. Brand scoorde de gelijkmaker na een succesvolle squeeze/opofferingsstootslag van Sophie Bugter, wat Spel naar het derde honk bracht. Toen Bugter het tweede honk stal volgde een fout en dat stelde Spel in de gelegenheid het leidende punt te scoren en de stand op 3-2 te brengen in voordeel van DSS.

Na een loopster te hebben achtergelaten op het eerste honk in de zesde ining kreeg Tex Town Tigers het gelijkmakende punt op het derde honk in de zevende. Kimberley Zehnder begon met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Olivia Hornstein en bereikte het derde honk na een doorgeschoten bal met twee uit. Daar bleef ze achter, want een hiernavolgende grounder maakte een einde aan de wedstrijd.Tex Town Tigers - DSS 2-3 (game 1)
RHE
DSS0010020-351
Tex Town Tigers1000100-271
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, W (4-4)742721

pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, L (8-8)75-532

Homerun: DSS: Areke Spel (1)(3e,solo,op Meadows).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Bianca Dweelaard.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-15:15 uur.
Speeltijd-1:34 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Wedstrijd begon 15 minuten later vanwege werkzaamheden aan het veld na regen.
Werner Angermann 'Acting Head Coach' van DSS als waarnemer voor de afwezige Hoofd Coach Norman Ames.
Weersomstandigheden bij aanvang: Regenachtig, 15,4° C; windrichting noord;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 84%.
Tex Town Tigers vs. DSS (game two)
DSS had een goede start in de eerste helft van de eerste inning, scoorde een punt en kreeg de honken vol met twee uit. Echter, dit zou hun enige punt zijn, want drie loopsters bleven achter. DSS kwam nog eenmaal in scoringspositie, terwijl Tex Town Tigers het duel in eigen voordeel omdraaide in de tweede helft van de eerste inning.

Noa Brand opende de eerste inning op Lindsey Meadows met een tweehonkslag, maar kon daarna niet opschuiven op een hiernavolgende honkslag van Areke Spel. Met n uit werd Brand gedwongen uitgeschakeld op het derde honk na een grounder van Denice van Dijk, maar daarna volgde Lisa Waasdorp met een puntscorende honkslag. De honken kwamen vol te staan toen Feline Poot vier wijd kreeg. Hierna onderstreept Meadows haar ervaring en de 'veteraan'-rechtshander sloot af met een strikeout! In het restant van de wedstrijd stond ze nog slechts n honkslag toe. Ze gooide in beide ontmoetingen een complete wedstrijd.

Tex Town Tigers antwoordde met drie punten in hun eerste slagbeurt op starter Svenja de Lincel. Met n uit sloeg Annemiek Jansen een tweehonkslag en schoof op na een wilde worp. Volgende slagvrouw Nadine Marinus werd geraakt door een worp en bereikte het tweede honk via velderskeus. Jansen en Marinus scoorden toen Laura Wissink hierna haar vierde homerun van het seizoen sloeg.

In de 1e4 kreeg DSS hun laatste loopster in scoringspositie. Feline Poot kwam via een infield-hit op het honk en schoof op na een opofferingsstootslag van Annemiek de Rover, waarna ze het derde honk bereikte op een grounder van Lorraine Kieft. Ze strandde toen Lindsey Meadows een line drive ving van volgende slagvrouw Melissa de Greef.

In de 2e4 kwam TTT tot een rally van vier punten om meer afstand te nemen. Anna-B Bartels begon met een tweehonkslag en schoof daarna op na een stootslag-honkslag van Myrthe Smid, die daarna zelf in scoringspositie kwam via een velderskeus. Kimberley Zehnder volgde met een puntscorende honkslag en Olivia Hornstein voegde een 2-run double toe. Nadat de laatste het derde honk had bereikt na een wilde worp scoorde ze toen een klap van Annemiek Jansen in een fout eindigde. Hierna nam Quincey Catsburg de pitching over voor DSS. Ze ving een line drive van Nadine Marinus, wat resulteerde in een dubbelspel, waarna een grounder de inning afsloot.

Tex Town Tigers kreeg een kans nog wat meer tot scoren te komen in de vijfde, maar liet toen drie loopsters achter. Lindsey Meadows begon met een honkslag en met n uit sloeg Anna-B Bartels een honkslag en zorgde Myrthe Smid met vier wijd voor volle honken. Even later werd Meadows gedwongen uitgeschakeld op de plaat en maakte een grounder een einde aan de slagbeurt.

De thuisploeg bereikte het verschil van zeven punten met nul uit in de 2e6. De honken vol te staan toen Annemiek Jansen (infield-hit) en Nadine Marinus beiden een honkslag sloegen en Laura Wissink na een fout het honk bereikte. Hierna sloeg Lindsey Meadows een grounder richting kort. Een poging om Jansen op de plaat uit te schakelen volgde, maar ze was safe en dat eindigde de wedstrijd.Tex Town Tigers - DSS 8-1 (6 inn.) (game 2)
RHE
DSS100000 -142
Tex Town Tigers300401 -8130
(nul uit toen een verschil van zeven punten werd bereikt in de zesde inning)
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Svenja de Lincel, L (0-3)3 (*)-1977

Quincey Catsburg2 (**)1141-
(*) - De Lincel gooide op vijf slagvrouwen in de vierde inning
(**) - Catsburg gooide op vier slagvrouwen in de zesde inning

pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (9-8)643411

Homerun: Tex Town Tigers: Laura Wissink (4)(1e,3-run,op De Lincel).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Bianca Dweelaar, 1B-Rob Veldkamp.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-17:20 uur.
Speeltijd-1:41 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Werner Angermann 'Acting Head Coach' van DSS als waarnemer voor de afwezige Hoofd Coach Norman Ames.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 17,2° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 83%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.