Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Gerard Koeman, Johan Korpel & Marco Stoovelaar)

Terrasvogels beslist wedstrijden tegen DSS in eerste inning
English

HAARLEM - Terrasvogels won hun double-header tegen DSS op zaterdag (13 mei) met 1-0 en 4-2. In beide wedstrijden scoorde Terrasvogels de punten in de eerste inning. Een week geleden verloor DSS tweemaal in de zevende inning van Oolders Omaco Sparks Haarlem. In de opener zorgden twee fouten voor het enige punt. De tweede wedstrijd opende op dezelfde wijze, want lead-off hitter Katharina Szalay wist opnieuw alle honken af te lopen zonder dat de bal het veld had verlaten. Hierna voegde Terrasvogels nog eens drie punten toe om er een 4-0 stand van te maken.

In de tweede wedstrijd makte de Amerikaanse rechtshander Micaela Whitney haar debuut voor Terrasvogels en deed dat zeer goed, want ze gooide tienmaal drie slag en stond slechts drie honkslagen toe. De ploeg moest het wel doen zonder Kimberly Jones, die afgelopen woensdag een blessure opliep in een oefenwedstrijd van het Nederlands Softbal Team.

DSS heeft nu zeven opeenvolgende wedstrijden verloren en staat op de zesde positie.

(13 mei)

Compleet Speelschema
DSS vs. Terrasvogels (game one)
De eerste wedstrijd werd beslist in de eerste helft van de eerste inning door de eerste slagvrouw, die het enige punt scoorde op twee fouten. Katharina Szalay opende voor Terrasvogels met een stootslag, maar dat eindigde in een fout. Toen dat werd gevolgd door een outfield-fout kon Szalay alle honken aflopen en scoorde. En dat zou het enige punt in de wedstrijd blijven. Hoewel Szalay het enige punt scoorde kwam er wel na acht wedstrijden een einde aan haar hitting streak.

Nadat Szalay had gescoord sloegen Suka Van Gurp en Lizzie Clarijs een honkslag met één uit. Hierna eindigde een poging voor een double-steal in een uit, waarna een strikeout de slagbeurt afsloot.

Terrasvogels kwam weer in scoringspositie in de 1e4. Lizzie Clarijs begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Ella Krommendijk. Ze kon daarna niet opschuiven na een infield-hit van Rhowan Stuart. De loopsters schoven daarna wel op een grounder, maar bleven achter op het tweede en derde honk.

Terrasvogels kreeg nog een aantal honkloopsters in de volgende drie innings, maar kreeg niemand in scoringspositie.

DSS kreeg ook een aantal loopsters in scoringspositie, maar wist niet tot scoren te komen. De Terrasvogels-verdediging speelde een solide duel onder leiding van derde honkvrouw Katharina Szalay, die een aantal fraaie acties had. Korte stop Lizzie Clarijs maakte een schitterende diving catch op een line drive van Noa Brand om de vijfde inning mee af te sluiten.

DSS kreeg hun eerste loopster in scoringspositie in de derde inning. Lorraine Kieft begon toen met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Noa Brand, maar strandde op het tweede honk.

In de vierde sloeg rookie Feline Poot een honkslag met één uit, maar daarna maakte Terrasvogels een dubbelspel. In de zesde opende (voormalig Terrasvogels-speelster) Lisa Waasdorp met een infield-hit, schoof op na een opofferingsstootslag van Morgan Sampson, maar bleef ook op het tweede honk achter.

In de 2e7 sloeg Feline Poot weer een honkslag en bereikte pinch-hitter Dominique Burger het honk via een opofferingsstootslag-velderskeus. De twee loopsters bleven daarna achter, want Terrasvogels-pitcher Dani Bonnet schakelde de volgende drie slagvrouwen uit, waarvan twee met drie slag, om een einde aan de wedstrijd te maken.

En zo eindigde het duel in een 1-0 winst voor Terrasvogels. Voor DSS-starter Dagmar Bloeming was het de zesde nederlaag van het season. En dat is een zeldzaam gegeven voor de ervaren rechtshander, die ongeslagen bleef in de seizoenen 2012, 2014 en 2015, waarin ze totaal 38 wedstrijden won in de drie seizoenen samen. De zes nederlagen zijn de meeste die ze verloor sinds ze er acht verloor in haar eerste seizoen bij Sparks Haarlem in 2009.


...Links: Het regen wat tijdens de derde inning van de eerste wedstrijd...
...Rechts: Public Address Announcer Bert Daniëls en Official Scorer Ben Goorts...
(© Beide Foto's: Marco Stoovelaar)

...Links: Hoofd Coach Norman Ames (DSS) & Nick Braakman (Terrasvogels) met umps Carolien Stadhouders & Britt Nielandt...
...Rechts: Dani Bonnet gooide het hele duel voor Terrasvogels en had zeven strikeouts...
(© Beide Foto's: Johan Korpel)

...Katharina Szalay opent voor Terrasvogels in de eerste inning en scoort het enige punt in de wedstrijd...

...Links: Suka Van Gurp wordt uitgeschakeld bij een steelpoging door 3B Morgan Sampson in de 1e inning...
...Rechts: Dani Bonnet was de winnende pitcher...

...Links: Terrasvogels 1B Coach Ferenc Jongejan in discussie met HP Umpire Carolien Stadhouders...
...Rechts: Korte stop Lizzie Clarijs heeft een schitterende vangbal gemaakt op een line drive in de 5e inning...
...en krijgt high-fives van linksveldster Ella Krommendijk en 3e honkvrouw Katharina Szalay...

...Links: Oud-teamgenoten Lizzie Clarijs (links) en Lisa Waasdorp hebben een onderonsje op het 2e honk in de 6e inning...
...Rechts: Feline Poot bereikt veilig het 2e honk in de 7e inning terwijl Lizzie Clarijs de bal ontvangt...
(© Foto's: Gerard Koeman)

...Dervisa Mutic gaat uit bij stelen in de 7e inning en wordt uitgeschakeld door korte stop Feline Poot...
(© Beide Foto's: Johan Korpel)DSS - Terrasvogels 0-1 (game 1)
RHE
Terrasvogels1000000-160
DSS0000000-052
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Dani Bonnet, W (5-3)7715--

pitcher DSSinn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, L (1-6)76261-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Britt Nielandt.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-scorebord werkte niet vanwege een storing.
Aanvangstijd-14:03 uur.
Speeltijd-1:46 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 16,6° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 78%.
DSS vs. Terrasvogels (game two)
De eerste wedstrijd werd gespeeld onder een flink bewolkte lucht en er was wat regen in de derde inning. Tussen de wedstrijden braken de wolken en het tweede duel ging zelfs van start onder zonnige (maar bewolkte) weersomstandigheden. Echter, tijdens de tweede wedstrijd zakten de temperaturen en was het behoorlijk fris toen het duel werd afgesloten.

De tweede wedstrijd opende op dezelfde wijze als de eerste, want Terrasvogels' lead-off hitter Katharina Szalay liep wederom alle honken af. Ze sloeg een line drive door het midden voor een driehonklsag, waarna ze kon scoren toen er een aangooi richting derde honk volgde. Dit keer was het niet het enige punt in de wedstrijd, want Terrasvogels voegde nog eens drie runs toe.

Met een 1-0 voorsprong en één uit kreeg Suka Van Gurp vier wijd en bereikte veilig het tweede honk toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Lizzie Clarijs. De laatste ging gedwongen uit na een grounder van Rhowan Stuart, maar Dervisa Mutic volgde met een driehonkslag die twee punten opleverde. Toen de aangooi richting derde honk in een nieuwe out eindigde kon Mutic doorlopen en het volgende punt scoren om er een 4-0 stand van te maken. Hierna sloegen Jessica Waasdorp en Kelly Koeman nog een honkslag, maar zij bleven achter.

Terrasvogels werd op rij uitgeschakeld in de volgende twee innings door Quincey Catsburg, die het hele duel gooide voor DSS. De ploeg kreeg de volgende loopster in scoringspositie in de vierde. Kelly Koeman kreeg toen vier wijd met één uit en schoof op na een opofferingsstootslag van Gabi Obia, maar bleef daarna achter.

De ploeg kreeg weer een loopster in scoringspositie in de zesde. Rhowan Stuart opende met een honkslag en bereikte het tweede honk na een OSS van Dervisa Mutic, maar strandde eveneens.

De Amerikaanse Micaela Whithey gooide het hele duel voor Terrasvogels en liet een sterke indruk achter in haar debuut in de hoogste afdeling. De rechtshander schakelde tien slagvrouwen met drie slag uit en stond slechts drie honkslagen toe.

Whitney hield DSS hitloos in de eerste vier innings en kreeg in die periode slechts twee honkloopsters. Na driemaal drie slag in de eerste inning zag ze Feline Poot het honk bereikten na een fout met twee uit in de tweede slagbeurt, maar sloot daarna af met een nieuwe strikeout. In de vierde gooide ze vier wijd op lead-off hitter Lisa Waasdorp, maar daarna maakte Terrasvogels een prima dubbelspel. Whitney's No-Hitter eindigde in de vijfde toen Sophie Bugter begon met een honkslag, maar zij ging even later gedwongen uit.

In de 2e6 had DSS een productieve slagbeurt en scoorde twee punten. Met twee uit werd Lisa Waasdorp op haar helm geraakt en bereikte het derde honk toen Morgan Sampson volgde met een honkslag. Hierna bracht Areke Spel beide loopsters binnen met een tweehonkslag en maakte er een 4-2 stand van. Een grounder maakte een einde aan de slagbeurt.

In de 1e7 kreeg Terrasvogels de honken vol, maar kon geen extra punt toevoegen. Met één uit sloeg Katharina Szalay een stootslag-honkslag. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Sanne Korpel vier wijd kreeg en Lizzie Clarijs werd geraakt door een worp. De inning eindigde toen rechtsveldster Morgan Sampson een line drive ving van Rhowan Stuart.

In de 2e7 kreeg Stephanie Ruiter vier wijd met één uit voor DSS. Pinch-hitter Denice van Dijk sloeg even later een line drive naar korte short stop Lizzie Clarijs, die wederom een prima vangbal maakte. Hierna sloot Micaela Whitney de inning en de wedstrijd af met haar tiende strikeout.


...Links: Suka Van Gurp kijkt toe vanuit de on-deck circle...
...Rechts: Micaela Whitney gooide het hele duel Terrasvogels en had 10 strikeouts...
(© Beide Foto's: Johan Korpel)


DSS - Terrasvogels 2-4 (game 1)
RHE
Terrasvogels4000000-461
DSS0000020-232
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Micaela Whitney, W (1-0)7102322

pitcher DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, L (0-1)7-3641
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Britt Nielandt, 1B-Carolien Stadhouders.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-scorebord werkte niet vanwege een storing.
Aanvangstijd-16:21 uur.
Speeltijd-1:42 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Micaela Whitney (Terrasvogels) debuteert in de hoogste afdeling.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewokt & zonnig, 17° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 77%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.