Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

DSS boekt eerste overwinningen van het seizoen
English

HAARLEM - DSS heeft de eerste wedstrijden van het seizoen gewonnen. Op zondag (28 april) eindigde de Haarlemse ploeg een 6-game losing streak sinds de start van het seizoen met het winnen van hun double-header tegen Hoofddorp Pioniers.

Echter, aanvankelijk leek het er op dat DSS op weg was naar de zevende opeenvolgende nederlaag, want in de eerste wedstrijd stond de ploeg halverwege de vijfde inning met 7-2 achter. DSS kwam daarna tot een rally van tien punten om de wedstrijd om te draaien en met 13-9 te winnen.

In de tweede wedstrijd won DSS overtuigend met 8-0 en sloot het duel via de mercy-regel af in 4½ inning.

Dit weekeinde stonden alle double-headers op het programma voor zondag, in plaats van op zaterdag. In alle softbal- en honkbal-afdelingen waren op zaterdag geen wedstrijden vastgesteld, want dat was Koningsdag. Dit was gedaan om iedereen in de gelegenheid te stellen te genieten van of deel te nemen aan activiteiten of het bijwonen van festivals ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. In een aantal voorgaande seizoen werd er wel gewoon gespeeld op Koningsdag (27 april) of in het verleden op Koninginnedag (30 april). Maar niet dit jaar.

(28 april)

Programma, Standen & Uitslagen
Game 1

Hoofddorp Pioniers kwam in de eerste helft van de eerste inning gelijk in scoringspositie, maar liet een loopster achter op het tweede honk.

Even later opende DSS de score met twee punten in hun eerste slagbeurt op starter Iris Strookman. Jenny Kinburn en Annemiek de Rover begonnen met vier wijd en schoven op na een wilde worp. Ze gingen daarna scoren op een opofferingsslag van Sophie Bugter en een honkslag van Eva Rendlová.

Voor DSS stopte het scoren daarna even, terwijl Pioniers tot een rally kwam in de derde inning. De ploeg leek een comfortabele voorsprong te hebben in de vijfde inning, maar toen draaide DSS de wedstrijd om met een 10-run rally.

In de 2e2 had DSS loopsters op het tweede en derde honk met één uit, maar beiden werden uitgeschakeld in een dubbelspel. Denice van Dijk opende en werd geraakt door een worp, waarna ze het derde honk bereikte op een one-out infield-hit van Anna-Bè Bartels, die zelf op het tweede honk terecht kwam na een foute aangooi. Volgende slagvrouw Jenny Kinburn sloeg een grounder naar pitcher Iris Strookman, wat resulteerde in de uitschakeling van Van Dijk bij het derde honk. Bartels schoof op naar het derde honk, maar werd vervolgens ook uitgeschakeld en dat completeerde een dubbelspel.

Pioniers kwam daarna tot een rally van zes punten in de 1e3 op vier honkslagen. De honken kwamen vol te staan toen Rose Mwaro begon met vier wijd, Femke Nuijten volgde met een stootslag-honkslag en Quilen Dirksz via een fout op het honk kwam. De eerste werd gedwongen uitgeschakeld op de plaat na een grounder van Nina Oomes, maar daarna werd een punt gescoord toen Kelsey Huijzers vier wijd kreeg. Shari van Heyningen volgde met een 2-run double en dat zette Pioniers op een 3-2 voorsprong. Met twee uit bracht Iris Dweelaard twee punten binnen met een honkslag en ging daarna zelf scoren op een honkslag van Dionne Cooper.

...Sophie Bugter...
...triple, 4 RBI's...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Nadat DSS een loopster had achtergelaten op het tweede honk in de 2e3 voegde Pioniers een punt toe in de vierde. Met één uit sloeg Quilen Dirksz een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Nina Oomes.

Maar in de 2e5 draaide de wedstrijd plotseling alsnog om. DSS scoorde tien punten op zes honkslagen en nam een 12-7 voorsprong. Een 10-punten inning is niet vreemd voor DSS, want de ploeg was vorig seizoen ook betrokken bij de enige wedstrijd waarin hetzelfde gebeurde. Echter toen was het tegenstander Tex Town Tigers dat tienmaal in één inning scoorde tegen DSS in een wedstrijd op 26 mei.

Jenny Kinburn begon met een honkslag, waarna een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Annemiek de Rover. De twee schoven op na een wilde worp, waarna ze scorden op een driehonkslag van Sophie Bugter. Een werpsterswissel volgde, want Sheila van der Tang nam het over. Zij zag Bugter scoren op een grounder van Eva Rendlová. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Dominique Burger een honkslag sloeg en Kim Scholtes en Denice van Dijk beiden vier wijd kregen. Twee punten werden vervolgens toegevoegd op een honkslag van Lorraine Kieft en dat bracht de stand in balans, 7-7. De honken kwamen weer vol te staan na een stootslag-honkslag van Anna-Bè Bartels. Even later nam DSS de leiding op een velderskeus-grounder van Jenny Kinburn. Vier wijd voor Annemiek de Rover leverde het volgende punt op. Iris Strookman keerde hierna terug als pitcher, maar zij gooide ook vier wijd op Sophie Bugter (die vier punten binnensloeg) wat voor het achtste punt in deze inning zorgde. Met de honken nog altijd vol werd Eva Rendlová uitgevangen, maar daarna leverde Dominique Burger een 2-run single af om er een 12-7 stand van te maken. Burger sloeg twee honkslagen in deze inning. Met loopsters op het eerste en tweede honk keerde Kim Scholtes terug als pinch-hitter voor Elise Ooms, die eerder in de inning voor haar als pinch-runner was ingezet. Scholtes was de 15e en laatste slagvrouw in deze lange slagbeurt, want ze werd uitgevangen.

DSS scoorde nog een punt in de zesde inning. Met twee uit sloeg Anna-Bè Bartels een tweehonkslag. Kelsey Huijzers werd daarna de nieuwe pitcher voor Pioniers, maar zij kreeg een puntscorende honkslag tegen van Jenny Kinburn.

Nu met een 13-7 achterstand wist Pioniers nog tweemaal tot scoren te komen in de 1e7. Met één uit sloeg Shari van Heyningen een honkslag en scoorde op een driehonkslag van Mayara Brown. Zij scoorde even later zelf op een grounder van Iris Dweelaard. Volgende slagvrouw Dionne Cooper kwam nog op het honk na een fout, maar de wedstrijd kwam daarna ten einde toen pitcher María Gómez Mendoza, die het hele duel gooide voor DSS, een line drive ving van Rose Mwaro.DSS - Hoofddorp Pioniers 13-9
RHE
Hoofddorp Pioniers0061002-992
DSS2000(10)1X-13113
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Iris Strookman4 (*)13554

Sheila van der Tang, BS (1), L (0-3)0.1-3377

Iris Strookman1.1-1211

Kelsey Huijzers0.11-1--
(*) - Strookman gooide op drie slagvrouwen in de vijfde inning

pitcher DSSinn.SOBBHRER
María Gómez Mendoza, W (1-5)762995
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Huub Nelissen.
Scoreboard Operator-Geen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:12 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 12,2° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 5 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 75%.
Game 2

In de tweede wedstrijd scoorde DSS vier punten in de derde en drie in de vierde inning. Hiermee nam de ploeg een overtuigend voorsprong en zou het duel afsluiten via de mercy-regel.

De Venezolaanse rechtshander María Gómez Mendoza gooide opnieuw de hele wedstrijd voor DSS en dit keer stond ze slechts twee honkslagen toe.

...Jenny Kinburn...
...4 hits, 2 doubles,...
...6 runs, 3 RBI's...
...in double-header...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Hoofddorp Pioniers kwam in scoringspositie in de eerste helft van de eerste inning met twee uit. Kelsey Huijzers kreeg toen vier wijd en Shari van Heyningen sloeg een honkslag, maar Gómez sloot af met een strikeout.

DSS opende de score in hun eerste slagbeurt op starter Serena Kersten. Jenny Kinburn begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Annemiek de Rover en scoorde op een grounder van Sophie Bugter.

Pioniers ging op rij uit in de tweede en derde inning. De ploeg kreeg een honkloopster in de vierde en vijfde, maar die strandde op het eerste honk.

DSS kwam tot een rally van vier punten in de 2e3 om meer afstand te nemen. Anna-Bè Bartels begon met een stootslag-honkslag, waarna Jenny Kinburn het honk bereikte na een fout. De honken kwamen vol te staan toen Annemiek de Rover werd geraakt door een worp. De drie loopsters scoorden allemaal toen Sophie Bugter een 'baseclearing triple' sloeg. Ze sloeg ook een driehonkslag in de eerste wedstrijd. Even kater scoorde Bugter zelf op een tweehonkslag van de Tsjechische Eva Rendlová.

DSS voegde drie runs toe in de vierde slagbeurt. Lead-off hitter Lorraine Kieft kwam na een fout op het honk, waarna Anna-Bè Bartels een honkslag sloeg. Jenny Kinburn volgde met een RBI-double en dat leidde ook tot een werpsterswissel. Iris Strookman nam het over, maar zij werd begroet met een puntscorende honkslag van Annemiek de Rover. Dat bracht Kinburn naar het derde honk en zij scoorde op een opofferingsslag van Sophie Bugter, wat de stand opvoerde naar 8-0. In dit duel sloeg Bugter vijf punten binnen. Ze sloeg er vier binnen in de openingswedstrijd. Kinburn scoorde drie punten in zowel de eerste als de tweede wedstrijd. In de double-header van vandaag sloeg ze 4-uit-7.

In de 1e5 gooide María Gómez Mendoza vier wijd op Rose Mwaro met twee uit, maar sloot de wedstrijd daarna af met een strikeout.DSS - Hoofddorp Pioniers 8-0 (4½ inn.)
RHE
Hoofddorp Pioniers00000 -022
DSS1043X -880
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Serena Kersten, L (1-2)3 (*)1-786

Iris Strookman0.2-11--

Kelsey Huijzers0.1-----
(*) - Kersten gooide op drie slagvrouwen in de vierde inning

pitcher DSSinn.SOBBHRER
María Gómez Mendoza, W (2-5)5722--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Huub Nelissen.
Scoreboard Operator-Geen.
Aanvangstijd-16:48 uur.
Speeltijd-1:11 uur.
Lcoatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 13° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 6 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 68%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.