Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 maart 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar




(Tekst: Marco Stoovelaar)

Windmill Classic Slowpitch Toernooi in Almere uitgesteld naar 2021
English

ALMERE - De zevende editie van de Windmill Classic, het jaarlijkse drie dagen durende internationale slowpitch softbal-toernooi in Almere, is afgelast, zo maakte de organiserende vereniging Almere '90 op vrijdag (27 maart) bekend. Het evenement, dat zou plaatsvinden van 26 t/m 28 juni op het Fanny Blankers-Koen Sportpark (het thuiscomplex van Almere), is het volgende dat wordt geschrapt vanwege de coronavirus-crisis. Het toernooi is verplaatst naar juni volgend jaar.

Sinds het toernooi in 2014 voor het eerst werd georganiseerd groeide het uit tot het grootste slowpitch-toernooi in Europa. Vorig jaar namen er 35 teams uit elf verschillende landen met samen zo'n 500 spelers/speelsters deel in vier verschillende afdelingen (Mannen, Vrouwen, Mixed, Co-ed). Naast Nederland kwamen de teams uit België, Duitsland, Engeland, Ierland, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, de USA, Wales en Zwitserland.

Op vrijdag publiceerde het Organisatie-Comité de volgende verklaring:

,,Beste Windmill fans, spelers en andere vrienden,

De hele wereld is in shock en in de greep van het Coronavirus. Het virus heeft grote impact op ons hele bestaan. Ook in Nederland zijn vergaande maatregelen genomen om dit virus te bestrijden. Zo zijn alle evenementen tot 1 juni afgelast. Alle trainingen en wedstrijden liggen stil en het is nog maar de vraag wanneer we weer de velden op kunnen.

De Staff van het Windmill Classic Slowpitch Softball Tournament realiseert zich terdege dat zij een zeer ingrijpend besluit heeft moeten nemen, maar de 7e editie van de Windmill Classic van vrijdag 26 - zondag 28 juni 2020 zal niet door gaan.

We begrijpen dat dit een teleurstelling is voor iedereen die de Windmill Classic een warm hart toedraagt. Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat er op dit moment belangrijkere zaken aan de orde zijn. Gezondheid en veiligheid van ons allen hebben nu de hoogste prioriteit. Omdat wij, net als jullie, ongewis zijn hoe het Coronavirus zich - overal in de wereld - verder gaat ontwikkelen, hebben wij het besluit genomen om de Windmill 2020 in zijn geheel naar 2021 te verplaatsen. Wij hopen dan weer opnieuw een mooi slowpitch evenement neer te zetten.

Hoe nu verder: in de eerste plaats reserveren wij alvast dat toernooi data voor 2021: 25 - 27 juni (vrjdag-zondag). Eenieder die zich heeft ingeschreven voor dit jaar kan automatisch geplaatst worden voor 2021. Laat ons weten of u dit wilt, dan reserveren wij uw inschrijving met inschrijfgeld voor 2021. Mocht u dit niet willen dan horen wij dat uiteraard ook graag en storten uw inschrijfgeld terug.

Slowpitchers - Windmill fans: het is op dit moment de keiharde realiteit maar de gezondheid van mensen staat boven alles, altijd! Voor nu tot ziens, maar wij komen terug!

Wees voorzichtig, pas goed op elkaar en blijf gezond!

Staff Windmill Classic:
Albert – Erika – Hans – Natasja – Tania – Danny – Jos - Samantha''

(27 maart)




Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.