Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 september 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


The Hawks promoveert; Sparta-Feyenoord degradeert
English
ROTTERDAM - The Hawks nam op zaterdag al vroeg bezit van de wedstrijd en ging met 6-2 winnen vs. Sparta-Feyenoord om de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off met 3-2 af te sluiten. Met het winnen van deze reeks krijgt The Hawks het recht om volgend seizoen in de Hoofdklasse uit te komen. Maar om op het hoogste niveau te kunnen spelen moet de club wel aan een aantal criteria voldoen, zoals een lichtinstallatie voor het spelen van avondwedstrijden, maar ook de realisering van een Rookie Team en een juniorenploeg op landelijk niveau. De vereniging gaat nu in gesprek met de Gemeente Dordrecht om te praten wat de mogelijkheden zijn.

Door het verlies degradeerde Sparta-Feyenoord uit de Hoofdklasse. De Rotterdamse ploeg speelde in 1955 voor het eerst op het hoogste niveau en veroverde negen landskampioenschappen toen het beschikte over spelers als Hamilton Richardson, Hudson John en Simon Arrindell. De club degradeerde tweemaal eerder, maar wist toen na een paar jaar weer terug te keren. Dit jaar was het 50ste seizoen voor Sparta-Feyenoord op het hoogste seizoen.

The Hawks legde het thuispubliek al snel het zwijgen op door in de derde inning met 3-0 voor te staan. Sparta-Feyenoord wist nog tot 3-2 terug te komen, maar hierna kwam The Hawks tot een rally van drie runs in de negende inning om het duel te beslissen.

In de eerste inning kreeg Sparta-Feyenoord's starter Gregory Gustina een lead-off single tegen van Shurendell Borgschot, die opschoof na een OSS en een fout en toen scoorde op een grounder van Erwin Bonis. Een honkslag en een vrije loop zorgden nog voor volle honken, maar drie lopers bleven achter.

The Hawks vergrootte de voorsprong door tweemaal te scoren in de derde inning met twee uit. Met één uit sloeg Steven Wharwood een honkslag, maar ging gedwongen uit na een grounder van Erwin Bonis. Een tweehonkslag van Tony Enos en een honkslag van Berry van Donselaar leverden toen twee punten en een 3-0 voorsprong op.

Sparta-Feyenoord pakte een punt terug in hun derde inning toen Suri Betrian begon met een honkslag en scoorde op een foute aangooi die volgde op het stelen van het derde honk. De thuisploeg verkleinde de achterstand hierna naar 3-2 door weer te scoren in de vierde inning. Met één uit kreeg Jarred Duin vier wijd en schoof op na een honkslag van Emerson Paula. Churandy La Cruz sloeg toen ook een honkslag om Duin binnen te brengen, maar Paula werd op de plaat uitgegooid toen hij ook probeerde te scoren.

Jurandy Girigori nam de pitching bij Sparta-Feyenoord over in de vierde inning en hield The Hawks in de volgende vier innings puntloos, hoewel hij zeven honkslagen moest incasseren.

Intussen kwam Kevin Noordzij niet in grote problemen op de heuvel voor The Hawks en zou het hele duel gaan gooien, waarin hij slechts vijf honkslagen toestond.

The Hawks besliste het duel vervolgens door driemaal te scoren in de eerste helft van de negende inning. Girigori kreeg een lead-off single tegen van Shurendell Borgschot, die opschoof na een OSS. Steven Wharwood volgde met een honkslag, waardoor Borgschot scoorde, maar hij werd zelf op het tweede honk uitgeschakeld toen hij probeerde op te schuiven op de aangooi naar thuis. Met twee uit bereikte Erwin Bonis het honk na een fout, stal het tweede honk en scoorde op een tweehonkslag van Tony Enos, die toen voor het volgende punt zorgde door te scoren op een honkslag van Berry van Donselaar. The Hawks liet de honken vol achter, maar had een comfortabele 6-2 voorsprong genomen.

En dat bleek genoeg, want Kevin Noordzij zorgde voor drie nullen in de negende inning en sloot af met een strikeout om de winst te bezegelen!

En zo speelt The Hawks, de club waar werper Rob Cordemans zijn loopbaan begon, volgende seizoen mogelijk op het hoogste niveau.

(1 september)

Standen, Uitslagen & Programma


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.