Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 september 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Team South wint All Star Game; Engelhardt opnieuw HR-King
English
VLEUTEN - Team South 'outhit' Team North zondag met 15-4 en won de 3e All Star Game met 9-1. Het was de tweede keer dat Team South het duel won, dat sinds 2010 jaarlijks wordt gespeeld. Team South won ook de eerste editie, waarna Team North vorig jaar won.


...Homerun Contest Winnaar Bryan Engelhardt...
...Op de achtergrond zijn gewonnen auto...
(© Foto: Henk Seppen)
Bryan Engelhardt werd opnieuw de winnaar van de Homerun Contest, die voor aanvang van de All Star Game plaatsvond. Engelhardt won vorig jaar ook, nadat Percy Isenia in 2010 had gewonnen.

Zes spelers namen deel aan de Homerun Contest. Jeffrey Arends, die zeven homeruns sloeg, Wesley Connor en Bryan Engelhardt, beiden vijf, plaatsten zich voor de finale. Rudy van Heydoorn (3), Quintin de Cuba (2) en Sidney de Jong (2) waren de overige drie deelnemers. In de finaleronde sloeg Engelhardt 10 homeruns en versloeg Arends, die er negen sloeg, terwijl Connor de bal vijfmaal over het hek sloeg. Engelhardt raakte ook een Peugeot die achter het rechtsveld stond opgesteld, waardoor hij zich de eigenaar van de auto mocht noemen.

Nadat Harm Jansen, algemeen voorzitter van de organiserende club UVV de ceremoniële eerste bal had gegooid ging het duel van start. Het was de tweede keer dat UVV gastheer was van het evenement, want het organiseerde de All Star Game vorig jaar ook. De eerste Game werd gespeeld op het complex van ADO in Den Haag. Tijdens de 'pre-game activities' haalde UVV ook officiëel het rugnummer 30 uit de roulatie dat toebehoorde aan oud-catcher en later voorzitter Tom Stamer.

Team South sloeg onmiddellijk toe op startende werper David Bergman (Corendon Kinheim), de MVP van de Holland Series. Met twee uit kreeg de rechtshander honkslagen tegen van Danny Rombley (UVV) en Jeffrey Arends, die tot een maand geleden uitkwam voor DOOR Neptunus, waarna het tot een breuk kwam met de club. Rombley en Arends scoorden even later toen Giovanni Samboe (UVV) volgde met een driehonkslag.


...Deelnemers Homerun Contest...
...Bryan Engelhardt, Quintin de Cuba, Rudy van Heydoorn,...
...Wesley Connor, Sidney de Jong & Jeffrey Arends...
(© Foto: Henk Seppen)
Team South voegde drie runs toe in de vijfde inning op Ian Delemarre (L&D Amsterdam Pirates). Phil Ortez (AamigoO ADO Lakers) opende met een tweehonkslag, waarna Danny Rombley een honkslag sloeg. Een honkslag van Jeffrey Arends stelde Ortez daarna in staat te scoren. Hierna kwamen de honken vol toen ook Giovanni Samboe een honkslag sloeg. Delemarre raakte vervolgens Benjamin Dille (Neptunus) met een worp, waardoor weer kon worden gescoord, en Anthony Vrolijk (Sparta-Feyenoord) volgde met een opofferingsslag om de stand op 5-0 te brengen.

Na twee puntloze innings op relievers Nick Veltkamp (Kinheim) en Jurrian Koks (Amsterdam) moest nieuwe werper Bayron Cornelissen (Vaessen Pioniers) nog eens vier punten toestaan in de achtste inning. Lead-off hitter Shaldimar Daantji (Neptunus) kwam via een fout op het honk en scoorde toen Dwayne Kemp (Neptunus) volgde met een driehonkslag. Een homerun van Phil Ortez maakte er daarna 8-0 van. Vervolgens kreeg Danny Rombley vier wijd en ging het negende punt scoren voor Team South na een honkslag van Benjamin Dille.

Team North scoorde het enige punt in de negende inning op Berry van Driel (Neptunus). Die raakte lead-off hitter en pinch-hitter Dirk van 't Klooster (Kinheim) met een worp en die schoof op na een grounder van Quintin de Cuba (Kinheim) en scoorde toen er een fout volgde op een honkslag van Mervin Gario (Kinheim).

Sidney de Jong (Amsterdam) sloeg twee van Team North's vier honkslagen, waaronder een tweehonkslag. De vierde honkslag werd geslagen door Jesse Aussems (Amsterdam) in de achtste inning.

Team South-starter Diegomar Markwell, die de eerste twee innings gooide, werd de winnende werper. Jeffrey Arends, die 4-uit-5 sloeg, tweemaal scoorde en een RBI had, werd gekozen tot Meest Waardevolle Speler van de wedstrijd.

(2 september)


...Team North...
Achter: Hakkie Nieuwveen (verzorger), Hans Lemmink (Hoofd Coach), Rob Cordemans, David Bergman, Linoy Croes,
Bas Nooij, Nick Veltkamp, Percy Isenia, Bas de Jong, Al Morales Gomes (Pitching Coach), Arshwin Asjes,
Sidney de Jong, Rudy Dirksen (Coach), Dirk van 't Klooster, Robert Klaver (Coach).
Voor: Quintin de Cuba, Jesse Aussems, Jurrian Koks, Ian Delemarre, Zerzinho Croes, Mervin Gario,
Michael Duursma, Wesley Connor, Dennis Burgersdijk, Roelie Henrique, Bayron Cornelissen, Bryan Engelhardt

...Team South...
Achter: Bat Boy, Dave Daniels (Hoofd Coach), Wim Martinus (Coach), Gregory Gustina, Churandy La Cruz,
Kyle Ward, Jurjen van Zijl, Quinn Tramm, Diegomar Markwell, Orlando Yntema, Berry van Driel,
Rudy van Heydoorn, Kevin Heijstek, Frank Koene (Coach), Dino Anasagasti (Coach).
Voor: Eric de Vries (Pitching Coach), Anthony Vrolijk, Jeff Delfina, Martijn Riphagen, Jirka Bliek, Jeffrey Arends,
Dwayne Kemp, Giovanni Samboe, Danny Rombley, Phil Ortez, Shaldimar Daantji, Benjamin Dille, Adrian Anthony

...Coaching Staff Team North...
Al Morales Gomes (Pitching Coach), Rudy Dirksen,
Stanley Engelhardt, Hans Lemmink (Hoofd Coach),
Robert Klaver

...Coaching Staff Team South...
Dino Anasagasti, Wim Martinus,
Eric de Vries (Pitching Coach), Dave Daniels (Hoofd Coach),
Frank Koene
(© Alle Foto's: Henk Seppen)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.