Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Cordemans bereikt nieuwe mijlpaal
English
BUSSUM / ROTTERDAM / HOOFDDORP / DEN HAAG - Wonnen de thuisspelende teams dinsdag hun wedstrijd, vanavond stonden de vier thuisspelende ploegen met lege handen in de openers van de volgende 3-game series. In deze reeks ontmoet de huidige top-4 de huidige bodem-4. Drie van de top-4 teams wonnen hun wedstrijd, terwijl de vierde te kort kwam en daardoor werd gepasseerd op de ranglijst.

Eén van de hoogtepunten van de avond was het bereiken van een nieuwe mijlpaal door de ervaren werper Rob Cordemans, want die nam bezit van de derde plaats op de all-time StrikeOut-lijst. Cordemans gooide zeven puntloze innings voor L&D Amsterdam Pirates, dat met 10-1 won bij Mr. Cocker HCAW.

Koploper Corendon Kinheim won met 8-2 bij Sparta-Feyenoord, terwijl DOOR Neptunus ruim met 12-1 won vs. AamigoO ADO Lakers. Hierdoor nam Neptunus de derde plaats over en passeerde Vaessen Pioniers, dat met 4-2 verloor van UVV.Mr. Cocker HCAW vs. L&D Amsterdam Pirates
In Bussum stond L&D Amsterdam Pirates met 5-1 voor toen de negende inning van start ging, maar kwam toen tot een late 5-run rally om er een 10-1 overwinning van te maken vs. Mr. Cocker HCAW.

De ervaren rechtshander Rob Cordemans kwam in de recordboeken met weer een nieuwe mijlpaal in zijn nu al illustere loopbaan. Voor aanvang van het duel van vanavond had Cordemans vijf strikeouts nodig om op gelijke hoogte te komen met Craig McGinnis op de derde plaats van de all-time StrikeOut-lijst en hij had uiteraard een zesde strikeout nodig om alleen bezit te nemen van de derde plek. In de zeven innings die hij vanavond gooide schakelde Cordemans negen slagmensen met drie slag uit. In de zesde inning evenaarde en passeerde hij McGinnis. Hij begon de slagbeurt met drie slag voor rookie Peter van Doesburg voor de 1571ste strikeout in zijn loopbaan en dat bracht hem naast McGinnis. Drie slagmensen later gooide Cordemans drie slag op Randy Reiph om de linkshandige Amerikaan te passeren, die in de Hoofdklasse gooide van 1980-1989 voor Giants Diemen en Haarlem Nicols, waarna hij ging coachen bij Mr. Cocker HCAW. Omdat Cordemans de avond afsloot met negen strikeouts staat hij nu op 1575. Zijn volgende doel is nu het veroveren van de tweede plaats, die wordt ingenomen door Peter Callenbach. Zijn totaal van 1636 is dit seizoen nog bereikbaar, want Cordemans heeft er maar 61 nodig om op gelijke hoogte te komen. Het all-time record staat op naam van Bart Volkerijk, die liefst 1942 strikeouts op zijn naam heeft staan. Als Cordemans blijft gooien zoals hij momenteel doet zou ook dat record bereikbaar voor hem kunnen zijn en ergens in 2014 gebroken kunnen worden.

...Rob Cordemans passeerde Craig McGinnis om de derde...
...plaats te pakken op de All Time StrikeOut-lijst...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Vanavond gooide Cordemans zeven puntloze innings en stond slechts vijf honslagen toe, terwijl hij maar eenmaal vier wijd weggaf. Dit seizoen heeft hij maar twee punten toegestaan in de 32 innings die hij gooide en verhoogde zijn 'record' naar 5-0. Tijdens zijn pitching vanavond bereikten maar twee lopers het tweede honk, maar beiden werden bij het derde honk uitgeschakeld. Na een one-out single van Glenn Romney in de eerste inning schakelde Cordemans de volgende zeven slagmensen op rij uit. Hij kreeg toen een tweehonkslag tegen van Peter van Doesburg, maar die werd op het derde honk uitgegooid toen hij er een driehonkslag van probeerde te maken. In de vijfde inning kreeg Cordemans de steun van een dubbelspel, waarna hij een nieuwe tweehonkslag toestond in de zesde, dit keer van Glenn Romney. Maar even later ging Romney bij het derde honk uit na een steelpoging.

Pirates werd puntloos gehouden in de eerste drie innings door rookie Leon Elshof, maar opende daarna de score in de vierde slagbeurt. Sidney de Jong opende met een honkslag en schoof op na een one-out single van Kenny Berkenbosch. Vervolgens homerde Vince Rooi om de stand op 3-0 te brengen.

Twee runs werden toegevoegd in de vijfde inning. Met twee uit sloeg De Jong opnieuw een honkslag, net als volgende slagman Percy Isenia. Hiernavolgende honkslagen van Berkenbosch en Rooi verhoogden de stand even later naar 5-0.

In de zesde inning kregen drie slagmensen vier wijd van nieuwe werper Bob Klaarenbeek, maar de drie bleven achter toen de inning eindigde met een groundout. In de zevende inning nam designated hitter (en eerste honkman/outfielder) Glenn Romney de pitching over. Amsterdam bereikte het honk op hem in de zevende en achtste inning, maar liet in elk van deze beurten twee lopers achter.

De negende inning werd ineens een lange slagbeurt, want Amsterdam kwam tot een rally van nog eens vijf punten en HCAW scoorde hun enige punt in de tweede helft van de beurt. Romney, die ruim zeven jaar geleden voor het laatst op Hoofdklasse-niveau gooide, begon met vier wijd voor Vince Rooi en Bas Nooij en werd opgevolgd door Caspar van Beest, die begon met een binnenhoog. Maar hierna leverden Roelie Henrique, Wesley Connor en Jesse Aussems RBI-singles af om de stand op 8-0 te brengen. Een gedwongen nul volgde, maar nog eens twee runs werden toegevoegd op honkslagen van Percy Isenia en Kenny Berkenbosch, die 4-uit-6 sloeg.

Nadat Cordemans de laatste vier slagmensen die hij had gezien met drie slag had uitgeschakeld nam Rik Geestman het in de achtste over. Die begon met vier wijd, maar daarna volgden een groundout en twee strikeouts. In de negende, met een 10-0 achterstand, scoorde HCAW het enige punt. Kody Hightower opende met vier wijd, bereikte het derde honk na een foute aangooi op een grounder van Randy Reiph, die zelf opschoof naar het tweede honk. Higgtower scoorde hierna op een wilde worp, die Reiph naar het derde honk bracht en voor vier wijd zorgde voor Dylan de Mello. Even later probeerde Reiph te scoren op een nieuwe wilde worp, maar werd toen bij de plaat uitgetikt door pitcher Rik Geestman. Een vrije loop volgde nog voor Barry Mastenbroek, maar hierna maakte een dubbelspel een einde aan de inning en de wedstrijd.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen


...HCAW's catcher Juriën Overman probeert een foutbal van...
...Rashid Gerard te vangen; Umpire Efran Silvania kijkt toe...

...Randy Reiph wordt uitgetikt door pitcher Rik Geestman...
...bij een poging te scoren in de negende inning...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)Sparta-Feyenoord vs. Corendon Kinheim
In Rotterdam won Corendon Kinheim met 8-2 vs. Sparta-Feyenoord, dat nu op 0-10 staat sinds de start van het seizoen.

Domineerde Rob Cordemans wederom voor Amsterdam in het duel tegen HCAW, David Bergman leverde weer een prima optreden af voor Kinheim. De rechtshander kwam tot 12 keer drie slag in acht innings, waarin hij slechts 97 pitches gooide. Sparta-Feyenoord's lead-off hitter Kevin van Nederpelt was de enige Rotterdamse speler die in al zijn vier slagbeurten het honk bereikte op Bergman. In de eerste inning bereikte Van Nederpelt het tweede honk op een outfield-fout, maar volgden een vangbal en twee strikeouts. Nadat acht slagmensen op rij waren uitgeschakeld bereikte Van Nederpelt opnieuw het honk toen hij een tweehonkslag sloeg met twee uit in de derde, maar Bergman volgde met drie slag. In de vierde inning kreeg Bergman twee punten tegen, maar in zijn volgende vier innings kwam hij niet meer in de problemen, waarna Arshwin Asjes het overnam en voor drie nullen zorgde in de negende inning.

Kinheim opende de score met twee runs in de eerste inning. Met één uit sloeg René Cremer een honkslag en schoof op na een fout, waarna hij scoorde op een honkslag van Dirk van 't Klooster, die het tweede honk stal en ging scoren op een 2-out single van Mervin Gario.

Twee runs volgden in de vierde inning. Gario begon met een honkslag en Quintin de Cuba, die vorig seizoen voor Sparta-Feyenoord uitkwam, volgde met een honkslag. Met één uit scoorden de twee lopers toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Björn Henrichs.

In de 2e4 verkleinde Sparta-Feyenoord de achterstand naar 4-2. Anthony Vrolijk en Michiel Ruiter begonnen met honkslagen, waarna David Bergman drie slag gooide op de volgende twee slagmensen. Maar hierna sloeg Emerson Paulo een punt binnen met een honkslag en omdat er een fout op volgde kon ook Ruiter scoren. Paulo is wederom een nieuwe speler in de ploeg die was toegevoegd door Hoofd Coach Dino Anasagasti vanuit het Rookie Team van de club. Anasagasti heeft laten weten dat hij verschillende spelers zal promoveren om ze een kans te geven in de hoofdmacht, omdat hij nog altijd op zoek is naar een winnende formule. In het restant van het duel bereikte Sparta-Feyenoord nog maar viermaal het honk, maar niemand kwam voorbij het eerste honk.

Kinheim werd puntloos gehouden in de vijfde en zesde inning door starter Reynaldo Sarmiento Claro, maar voegde een punt toe in de zevende inning. Met één uit kreeg Niels van Weert vier wijd, bereikte het derde honk na een honkslag van René Cremer en scoorde op een opofferingsslag van Dirk van 't Klooster.

Het volgende punt volgde in de achtste inning toen Quintin de Cuba vier wijd kreeg, het tweede honk stal en scoorde op een tweehonkslag van Rachid Engelhardt. De voorsprong werd opgevoerd naar 8-2 in de negende inning. Van Weert sloeg toen een honkslag en Cremer werd geraakt door een worp, waarna beiden scoorden op een one-out single van Bryan Engelhardt.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenVaessen Pioniers vs. UVV
In Hoofddorp was UVV het enige team uit de bodem-4 die vanavond tot winst wist te komen en versloeg Vaessen Pioniers met 4-2 om alleen bezit te nemen van de vijfde plaats en de vierde zege op rij te boeken. UVV brak een 1-1 stand met drie runs in de zevende inning en hield de voorsprong vast in dit duel, dat na acht innings werd afgesloten, omdat de 22:30 curfew-regel was bereikt.

Na drie puntloze innings opende UVV de score in de vierde slagbeurt. Danny Rombley begon met een tweehonkslag op Kevin Miner, die hierna vier wijd gooide op Giovannie Samboe. Rombley schoof op toen Ryan Murphy in een dubbelspel sloeg en scoorde op een honkslag van Stijn van der Meer.

Jurjen van Zijl hield Pioniers (voor wie hij in 2010 gooide) vier innings lang puntloos, maar kreeg toen de gelijkmaker tegen in de vijfde inning. Kevin Dirksen opende met een tweehonkslag, waarna Van Zijl drie slag gooide op de volgende twee slagmensen, maar toen een RBI-single moest incasseren van Michael Duursma, de beste slagman van de ploeg en ook hun RBI-leider.

In de vijfde inning sloeg UVV twee honkslagen, maar liet beide lopers achter, waarna een volgende loper strandde in de zesde slagbeurt. In de zevende inning kreeg UVV voormalig prof Swen Huijer tegenover zich, die de pitching overnam van Kevin Miner. Huijer begon goed met twee strikeouts, maar gooide toen vier wijd op pinch-hitter Rossini Frolijk. Norbert Jongerius werd vervolgens ingezet als pinch-runner en 'stal' het tweede honk, maar was eigenlijk op weg naar het tweede honk omdat hij dat dat de slagman vier wijd kreeg, terwijl dat 'slechts' 3 wijd-2 slag was. Hierna bracht een honkslag van Austin Weymouth Frolijk binnen en zette UVV op een 2-1 voorsprong. Danny Rombley volgde met een RBI-triple, waardoor Jongerius scoorde en dat bracht nieuwe werper Jan Řeháček op de heuvel. Maar de Tsjechische reliever werd begroet met een tweehonkslag van Giovannie Samboe die UVV op 4-1 bracht.

Nadat UVV twee lopers had achtergelaten in de achtste inning kreeg Pioniers nog maar één kans om iets aan de stand te kunen doen. De 22:30 uur curfew was bereikt en dat betekende dat er na afloop van de achtse inning geen nieuwe slagbeurt meer zou beginnen. Pioniers leek iets terug te gaan doen op closer Derek Tarapacki, die in relief gooide voor Sedley Karel, die het werpen had overgenomen in de zesde. Gyenuar Lopez begon met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een klap van Mark-Jan Moorman. Dè Flanegin en Norbert Lokhorst brachten toen Moorman binnen met een honkslag, maar Tarapacki schakelde hierna pinch-hitter Jourick Blanco en Michael Pluijmers met drie slag uit om het duel af te sluiten en zijn tweede save in drie dagen te verdienen. Dinsdagavond kreeg hij ook een save en ook was Karel de winnende werper, net als vanavond.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenAamigoO ADO Lakers vs. DOOR Neptunus
In Den Haag was de stand in het duel tussen DOOR Neptunus en AamigoO ADO Lakers 1-1 na vier innings en leek een 'close game' in de maak. Echter, een inning later kwam Neptunus tot een rally van vijf runs, voegde er zes toen in de zevende en won met 12-1, terwijl ADO nu zesmaal op rij heeft verloren.

ADO Lakers kwam dicht bij het openingspunt in de tweede inning. Met één uit gooide Neptunus-starter Diegomar Markwell vier wijd op Rudy van Heydoorn en kreeg toen een honkslag tegen van Enrique Tromp die de loper naar het derde honk bracht. Maar ging het de kant van Neptunus op, want Markwell schakelde Tromp op het eerst honk uit met een pick-off en een grounder sloot de beurt af.

Neptunus werd drie innings puntloos gehouden door Reggie Bomberg, maar opende de score in de vierde inning. Raily Legito begon met vier wijd en schoof op na een grounder, waarna Lennart Koster ook vier wijd kreeg. Nadat de twee waren opgeschoven via een double-steal scoorde Legito op een opofferingsslag van Rien Vernooij, maar Koster bleef achter op het derde honk.

In de 2e4 kwam ADO onmiddellijk langszij. Met twee uit kreeg Evan Porter vier wijd, kreeg het tweede honk via schijn en scoorde toen Rudy van Heydoorn volgde met een tweehonkslag. Maar dat was alles voor de Haagse ploeg, dat twee lopers achterliet in de vijfde inning. In de zesde openden Phil Ortez en Evan Porter nog met honkslagen, maar die bleven, na een double-steal, beiden achter.

ADO's beste slagman Ludwin Obispo sloeg vanavond 0-uit-4 en dat betekende dat er een einde kwam aan zijn hitting streak van elf wedstrijden.

In de vijfde inning brak Neptunus de 1-1 stand met een 5-run rally. Mourik Huijser begon met een tweehonkslag en Shaldimar Daantji kreeg vier wijd, waarna iedereen safe was op een OSS/velderskeus van Dwayne Kemp. Een honkslag van Rafaël Jozefa bracht hierna twee runs binnen en de honken kwamen weer vol te staan vier vier wijd voor Raily Legito. Een tweehonkslag van Jeffrey Arends zorgde vervolgens voor twee runs en een double play-grounder van Lennart Koster maakte er 6-1 van.

In de zevende inning voegde Neptunus nog eens zes runs toe. Met één uit kregen Legito en Arends vier wijd en scoorden op een honkslag van Koster die zelf ging scoren op een tweehonklsag van Vernooij en die scoorde kort erna weer via een wilde worp. De honken kwamen vol te staan toen Adrian Anthony vier wijd kreeg, Mourik Huijser werd geraakt door een worp en Shaldimar Daantji het honk bereikte na een fout. Een OS van Dwayne Kemp en een honkslag van Rafaël Jozefa verhoogden de stand hierna naar 12-1.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(3 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.