Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 september 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Kleine oefenwinst Oranje vs. Duitsland
English
VLEUTEN - Het Nederlands Honkbal Team won dinsdagavond slechts met 3-1 van Duitsland in een oefeninterland, die deel uitmaakt van de laatste voorbereidingen voor beide ploegen voor het komende Europees Kampioenschap, dat vrijdag van start gaat in Rotterdam, Haarlem en Vleuten. De twee ploegen ontmoeten elkaar woensdagavond om 19:30 uur opnieuw op het complex van UVV in Vleuten.


...Oranje-starter Kevin Heijstek...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Oranje-Manager Brian Farley maakt donderdag pas zijn selectie bekend voor het EK, maar vandaag en woensdag wordt al duidelijk welke profspelers deel gaan uitmaken van de ploeg. In het duel van vanavond kwamen profs Nick Urbanus en Kalian Sams uit voor Oranje, waardoor kan worden aangekomen dat zij voor Nederland zullen uitkomen tijdens het EK, maar dat wordt donderdagmiddag pas bevestigd. Sams en Urbanus tekenden samen voor de drie Nederlandse punten vanavond.

Oranje opende de score in de tweede inning toen Kalian Sams (hij was de DH) begon met een homerun. Hierna kreeg Rudy van Heydoorn (de startende catcher) vier wijd, schoof op naar het derde honk na een honkslag van Wesley Connor en scoorde op een opofferingsslag van Nick Urbanus, die vanavond de korte stop was. Michael Duursma, de reguliere korte stop in juli tijdens de Haarlemse Honkbal Week, was vanavond de derde honkman.

In de vierde inning voegde Oranje het derde punt toe. Met één uit sloeg Nick Urbanus een tweehonkslag, schoof op na een honkslag van Shaldimar Daantji en scoorde na een doorgeschoten bal.

In het restant van het duel bleef Oranje puntloos en sloeg nog slechts twee honkslagen, die beide in de achtste inning opnieuw werden geslagen door Urbanus en Daantji.

Oranje-starter Kevin Heijstek kwam tot vijf strikeout en stond slechts twee honkslagen toe in de vijf innings die hij gooide. Kyle Ward nam het hierna over in de zesde en moest het enige Duitse punt toestaan. Ward begon met vier wijd voor lead-off hitter Lukas Jahn, die opschoof na een wilde worp. Ward volge met een strikeout, maar kreeg toen een honkslag tegen van Ludwig Glaser, waardoor Jahn het derde honk bereikte. Even later scoorde de laatste na een pinch-hit single van Max Boldt. Het betekende het einde voor Ward, die werd opgevolgd door Nick Stuifbergen. De twee lopers schoven op na een grounder, maar bleven achter op het tweede en derde honk na een vangbal.

In de zesde inning maakte tweede honkman Dwayne Kemp een fraaie verdedigende actie om slagman Kevin Kotowski uit te schakelen en Stuifbergen te steunen, die een 2-out double tegen kreeg van pinch-hitter Daniel Hinz, maar die werd gevolgd door een vangbal. In de achtste gooide Stuifbergen nog een goede inning, waarna Bayron Cornelissen de negende voor zijn rekening nam. De closer gaf een vrije loop weg met één uit, maar sloot he duel daarna af met twee strikeouts.

De line-up en slagvolgorde voor vanavond was als volgt::
1. Michael Duursma (SS), 2. Dwayne Kemp (2B), 3. Danny Rombley (RF), 4. Bryan Engelhardt (1B), 5. Kalian Sams (DH),
6. Rudy van Heydoorn (C), 7. Wesley Connor (LF), 8. Nick Urbanus (SS), 9. Shaldimar Daantji (CF).
Quintin de Cuba nam de catching in de zevende inning over.
Kevin Heijstek was de startende werper en gooide vijf innings. Kyle Ward (1/3 inn.), Nick Stuifbergen (2 2/3 inn.) en Bayron Cornelissen (1 inning) gooide in relief.

For-the-record, de umpires vanavond waren Fred Groenewegen (HP), Henri van Heijningen (1B) en Roy van de Wateringen (3B) met Fred van Groningen Schinkel als Technical Commissioner. Dieks Bannink en Fred van der Kade waren de Official Scorers.

(4 september)


...'Krak-oe-Noot' speelt de volksliederen...

...De ploegen luisteren naar de volksliederen...

...Korte stop Nick Urbanus...

...HP Umpire Fred Groenewegen...
(© Alle Foto's: Marco Stoovelaar)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.