Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Overwinningen voor top-4
English
AMSTERDAM / HAARLEM / VLEUTEN / ROTTERDAM - Op zaterdag nam de huidige top-4 meer afstand van de onderste vier met het winnen van hun respectievelijke wedstrijden. Er was een prima optreden van het rookie-duo Ian Delemarre en Jerremyh Angela, die L&D Amsterdam Pirates naar een 8-2 zege vs. Mr. Cocker HCAW loodsten. Dit was de hoogste uitslag vandaag, want de overige top-4 teams wonnen met beduidend kleiner verschil. Koploper Corendon Kinheim won met 3-1 vs. Sparta-Feyenoord, DOOR Neptunus werd op slechts drie honkslagen gehouden, maar won met 5-1 vs. AamigoO ADO Lakers en Vaessen Pioniers won met 4-1 vs. UVV.

Oh, 'for the record', vandaag was de koudste 5 mei in 21 jaar!L&D Amsterdam Pirates vs. Mr. Cocker HCAW
In Amsterdam lieten rookies Ian Delemarre en Jerremyh Angela een prima indruk achter met het toestaan van acht honkslagen en slechts twee punten in de 8-2 overwinning van L&D Amsterdam Pirates vs. Mr. Cocker HCAW.

Starter Delemarre gooide zeven innings in wat zijn Hoofdklasse-debuut was en Angela sloot het duel af in wat zijn tweede Hoofdklasse-opteden was na eerder dit seizoen zijn debuut te hebben gemaakt. Vorig seizoen gooiden beiden voor Pirates tijdens het Europa Cup Toernooi in Amsterdam, maar maakten geen deel uit van het team tijdens de reguliere competitie. De twee rookies gave Amsterdam een belangrijk optreden, want de ploeg ontmoet dinsdag opnieuw DOOR Neptunus, waarna op donderdag de volgende 3-game series weer van start gaat. Hierdoor kreeg de reguliere Amsterdamse rotatie even wat adempauze en kan zich nu richten op de volgende wedstrijden.


...Ian Delemarre...

...Jerremyh Angela...
(© Foto's: Henk Seppen)
Ian Delemarre begon zijn Hoofdklasse-debuut met drie slag voor de ervaren speler Glenn Romney, die zelf debuteerde in 1995, het jaar waarin Delemarre twee jaar werd! Delemarre zou nog drie strikeouts gaan gooien, waaronder nog één op Romney. Met twee uit in de eerste inning kreeg de rechtshander een tweehonkslag tegen van Kody Hightower, maar daarna sloot een vangbal de slagbeurt af.

Aanvallend ondersteunden zijn teamgenoten Delemarre gelijk met drie punten in hun eerste slagbeurt. Met één uit gooide starter Robin Schel (ook een rookie) vier wijd op Björn Hato, die vervolgens het tweede honk stal en scoorde op een 2-out single van Percy Isenia. Honkslagen van Kenny Berkenbosch en Vince Rooi verhoogden de voorsprong vervolgens naar 3-0.

Het volgende punt werd toegevoegd in de derde inning toen Björn Hato opende met een honkslag, het tweede en het derde honk stal en daarna scoorde op een volgende honkslag van Kenny Berkenbosch.

Na de tweehonkslag in de eerste inning schakelde Delemarre negen van de volgende tien slagmensen (eenmaal vier wijd) uit, voordat hij een honkslag moest toestaan aan Dylan de Mello met twee uit in de vierde beurt. Een tweehonkslag van Jim Froberg leidde daarna tot het eerste HCAW-punt.

Amsterdam pakte het punt gelijk terug in de 2e4 op nieuwe werper Gijs van Els, die eveneens in de Hoofdklasse debuteerde. Maar hoewel men de honken vol kreeg scoorde de thuisploeg slechts eenmaal. Rashid Gerard en Jesse Aussems openden met vier wijd, waarna de honken vol kwamen toen Roelie Henrique een honkslag sloeg. Een honkslag van Wesley Connor leverde toen een punt op, maar hierna gooide Robin Schel drie slag op Björn Hato, kreeg een vangbal van Sidney de Jong en sloot af met drie slag voor Percy Isenia, zodat er drie lopers achterbleven.

In de vijfde inning verhoogde Amsterdam de stand naar 7-1. Kenny Berkenbosch begon met vier wijd en scoorde toen Vince Rooi volgde met een tweehonkslag. Hierna nam Amerikaan Kyle Putnam het over voor Van Els, maar kreeg een one-out RBI-single tegen van Jesse Aussems, waardoor het 7-1 werd.

HCAW scoorde vervolgende hun tweede punt in de zesde slagbeurt toen, met één uit, Kody Hightower, Randy Reiph en Dylan de Mello allen een honkslag sloegen. Maar hierna draaide Pirates een dubbelspel om de inning af te sluiten.

Ian Delemarre zorgde voor drie nullen op rij in de zevende inning en sloot af zoals hij was begonnen, met drie slag op zijn 88ste pitch van de dag. In de achtste inning werd hij opgevolgd door Jerremyh Angela, die op 8 april debuteerde en toen 2/3 inning gooide vs. UVV. Hij kreeg een lead-off single tegen van Glenn Romney, maar volgde met drie slag voor Linoy Croes. Een honkslag van Kody Hightower (3-uit-4) volgde, maar twee vangballen maakte een einde aan de slagbeurt.

Amsterdam scoorde nog een punt in de 2e8 toen lead-off hitter Roelie Henrique het honk bereikte na een fout en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Wesley Connor, die 3-uit-5 sloeg. In de 1e9 zorgde Angela (die een jaar jonger is dan Delemarre) voor drie nullen om het duel af te sluiten.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

...Rookie-pitchers Ian Delemarre (links) en Jerremyh Angela (rechts) kregen uitstekende begeleiding van ervaren catcher Sidney de Jong...
(© Foto's: Henk Seppen)
...Links: HCAW's debuterende reliever Gijs van Els met rookie catcher Ken Rinkema...
...Rechts: Kody Hightower sloeg drie van HCAW's acht honkslagen...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)Corendon Kinheim vs. Sparta-Feyenoord
In Haarlem won Corendon Kinheim slechts met 3-1 vs. Sparta-Feyenoord en kwam tot maar zes honkslagen op veteraan-pitcher Gregory Gustina, die het hele duel gooide.

Zoals eerder bericht moet Kinheim het voorlopig doen zonder Ramiro Balentina, die een week geleden in zijn gezicht werd geraakt door een worp. Gelukkig heeft Balentina geen operatie nodig en is er geen schade aan zijn oog, maar hij zal zeker zes weken zijn uitgeschakeld. Bovendien moet Kinheim het ook doen zonder powerhitter Bryan Engelhardt, die donderdagavond een voorlopige schorsing kreeg voor zijn aandeel in de bench-clearing van vorige week vs. DOOR Neptunus. Die volgde vier innings nadat Balentina was geraakt en kort nadat Mervin Gario ook werd geraakt door een worp. Tot overmaat van ramp moet Kinheim het dit weekend ook doen zonder Gario, die in het ziekenhuis verbleef vanwege galstenen.

Kinheim opende de score in de tweede inning toen Rachid Engelhardt begon met een honkslag, het tweede en derde honk stal en vervolgens scoorde op een foute aangooi.

Tegenover de Amerikaanse werper Luke Sommer kwam Sparta-Feyenoord langszij in de vijfde inning. De linkshander schakelde de eerste 13 slagmensen die hij zag op rij uit, waarna hij vier wijd gooide op Brian Raap met één uit in de vijfde. Na een vangbal werd een honkslag van Emerson Paulo gevolgd door een fout, zodat er lopers op het eerste en derde honk kwamen. Een honkslag van Jarred Duin resulteerde daarna in het enige punt voor de Rotterdammers. Het was ook de enige inning waarin Sparta-Feyenoord het honk bereikte. Na Duin's honkslagen werden de volgende 13 slagmensen namelijk weer op rij uitgeschakeld!

Maar intussen slaagde Kinheim er niet in meer afstand te nemen. In de vijfde liep de ploeg zichzelf uit de inning. Rachid Engelhardt en Quintin de Cuba openden met honkslagen, maar toen werd de eerste het slachtoffer van een pick-off en ging uit bij stelen bij het derde honk. De Cuba bereikte hierop het tweede honk en stal even later het derde honk. Maar hij werd daarna uitgeschakeld na een comeback-grounder naar Gustina van Niels van Weert.

Kinheim brak de 1-1 stand in de zesde inning en dezelfde twee spelers die op de honkpaden werden uitgeschakeld waren hierbij betrokken. Met één uit sloeg Engelhardt een honkslag en De Cuba volgde met een homerun die de stand op 3-1 bracht. En dat was genoeg voor Kinheim om het duel vandaag te winnen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenUVV vs. Vaessen Pioniers
In Vleuten nam Vaessen Pioniers een vroege 2-0 voorsprong, hield die vast, verhoogde die naar 4-0 in de late innings en won met 4-1 vs. UVV. De wedstrijd begon een uur later dan gepland was. Op de aanvangstijd van 14:00 uur regende het enigszins, maar dat was genoeg voor Home Plate Umpire Henri van Heijningen om niet van start te gaan met het duel en het begin een uur uit te stellen. Opmerkelijk genoeg begon op hetzelfde moment en onder dezelfde weersomstandigheden op het ernaast gelegen veld het softbalteam van UVV aan hun eerste wedstrijd van een Hoofdklasse double-header tegen Tex Town Tigers. Maar even na 3 uur ging ook het honkbalduel van start.

In de eerste inning scoorde Pioniers het eerste punt op Orlando Yntema. Met één uit bereikte Mark Duursma het honk toen Yntema twee fouten maakte op zijn grounder. Duursma schoof op na een honkslag van Gyenuar Lopez, waarna hij scoorde toen Mark-Jan Moorman volgde met een opofferingsslag.

Het tweede punt werd toegevoegd in de tweede inning. Met één uit sloeg Zerzinho Croes een honkslag, schoof op via een 2-out single van Mark Duursma en scoorde op een honkslag van Gyenuar Lopez. Pioniers kreeg daarna de honken vol toen Mark-Jan Moorman vier wijd kreeg, maar de drie lopers bleven achter, want Dè Flanegin werd uitgevangen.

Yntema stond hierna maar twee slagmensen tot de honken toe in de volgende drie innings, maar moest in de zesde weer een punt incasseren. Michael Pluijmers begon met een honkslag, schoof op na een OSS van Zerzinho Croes en scoorde vanaf het tweede honk na een wilde worp, die werd gegooid terwijl slagman Michael Duursma drie slag kreeg.

Het vierde punt werd gescoord in de achtste inning op nieuwe werper Jeroen de Haas, die een inning op de heuvel was gekomen. Met één uit werd Michael Duursma geraakt door een worp, schoof op na een mislukte pick-off en scoorde op een 2-out single van Gyenuar Lopez.

Pioniers-pitcher Joey Evans had wederom een prima optreden. Vorige week kreeg hij niet de kans een 'complete game shutout' te gooien, omdat hij werd vervangen terwijl hij nog maar één nul nodig had tegen L&D Amsterdam Pirates. Vandaag leek hij weer op weg te zijn naar een complete wedstrijd. In zijn eerste acht innings stond de rechtshander maar twee honkslagen toe en geen loper van UVV wist het tweede honk te bereiken. Evans stond zijn eerste honkslag toe in de vierde toen Giovannie Samboe een honkslag sloeg met twee uit, maar hij ging uit toen hij er een tweehonkslag van probeerde te maken. In de zesde kreeg hij een 2-out stootslag-honkslag tegen van Norbert Jongerius.

In de negende inning gooide Evans vier wijd op Jongerius, waarna hij een honkslag moest toestaan aan Austin Weymouth die de loper naar het derde honk bracht. Evans volgde met drie slag voor Danny Rombley, maar Samboe sloeg hierna een honkslag die UVV's enige punt opleverde. Bayron Cornelissen werd hierna ingebracht om het duel af te sluiten. Hij begon met drie slag voor Ryan Murphy, gooide toen vier wijd op Stijn van der Meer, waardoor de honken volkwamen, maar sloot af met drie slag voor Brennan Nijhof.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen


...UVV's starter Orlando Yntema...

...Joey Evans gooit op Danny Rombley...
(© Foto's: Frans van Elst)DOOR Neptunus vs. AamigoO ADO Lakers
In Rotterdam stond DOOR Neptunus in de vijfde inning met 1-0 achter, maar draaide het duel toen in eigen voordeel om en won met 5-1 vs. AamigoO ADO Lakers. Neptunus sloeg slechts drie honkslagen, waarvan twee door Shaldimar Daantji.

Neptunus miste eerste honkman Jeffrey Arends, die een schorsing van twee wedstrijden moet uitzitten vanwege aanmerkingen op de leiding een week eerder. En zo had de Rotterdamse ploeg rookie Gregory Trinidad uit het Rookie Team toegevoegd om Arends op het eerste honk te vervangen. Hij maakte vandaag zijn debuut in de Hoofdklasse.

In de eerste inning kreeg Neptunus-starter Kevin Heijstek lead-off singles tegen van Gregory Hassell en Ludwin Obispo. De twee lopers schoven op na een OSS van Phil Ortez. Met twee uit scoorde Hassell het openingspunt toen Rudy van Heydoorn het honk bereikte op een fout.

Het zou ADO's enige punt in de wedstrijd zijn. Nadat er drie nullen op rij waren in de tweede slagbeurt bereikte ADO weer het honk in de derde beurt. Hassell begon met vier wijd, maar ging uit bij een steelpoging. Hierna sloegen Obispo en Ortez honkslagen en daar bleef het bij voor ADO Lakers. Ortez was de laatste speler die het honk bereikte voor ADO Lakers, want de laatste 20 slagmensen werden op rij uitgeschakeld! Heijstek schakelde er 11 uit, waarna relievers Jorian van Acker, Berry van Driel en Dushan Ruzic allen een 'perfect inning' toevoegden.

ADO's starter Ibrahim Redan hield Neptunus op slechts één honkslag in de eerste vier innings. In de tweede inning opende Lennart Koster met een honkslag, maar ging gedwongen uit. Neptunus ging vervolgens 1-2-3 uit in de derde en vierde inning, maar draaide het duel daarna om in de tweede helft van de vijfde inning.

Adrian Anthony opende met vier wijd en schoof op na een OSS van Gregory Trinidad. Redan gooide toen ook vier wijd op Mourik Huijser. Anthony, die was opgeschoven na een wilde worp, scoorde toen de gelijkmaker toen Shaldimar Daantji een honkslag sloeg. Neptunus nam een 2-1 voosprong toen Huijser scoorde op een opofferingsslag van Dwayne Kemp, waarna Daantji even later scoorde na een wilde worp.

Met slechts een voorsprong van 3-1 en het slaan van maar twee honkslagen voegde Neptunus twee runs toe in de achtste inning. Daantji begon met zijn tweede honkslag, waarna Martijn Riphagen de pitching overnam. Met één uit scoorde Daantji toen er een foute aangooi volgde op een grounder van Rafaël Jozefa, die zelf hierdoor het derde honk bereikte en scoorde toen er nog een outfield-fout volgde.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(5 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.