Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 juni 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


2e zege Sparta-Feyenoord; Pioniers naar 2e plaats
English
DEN HAAG / HOOFDDORP / VLEUTEN - Sparta-Feyenoord kwam tot een rally van vijf runs in de eerste inning vs. AamigoO ADO Lakers, dat de stand weer in balans wist te brengen. In de vijfde en zesde inning voegde Sparta-Feyenoord punten toe en ging met 7-6 winnen om de tweede zege van het seizoen te boeken en een einde te maken aan een 11-game losing streak. In de eerste slagbeurt kwam Sparta-Feyenoord tot zes honkslagen en begon het duel met vijf opeenvolgende honkslagen, waarna er nog maar twee wedstrijden toegevoegd in het restant van het duel. ADO's starter Ibrahim Redan gooide negenmaal vier wijd. In de eerste helft van de vijfde inning werd het duel even onderbroken, vanwege een bench-clearing na een actie op de plaat. Met lopers op het tweede en derde honk en één uit gooide Redan vier wijd op Kevin van Nederpelt, maar de vierde wijdbal eindigde in een wilde worp, waardoor Jarred Duin de go-ahead run (6-5) kon scoren. Brynner Daal, de loper van het tweede honk, schoof op naar het derde honk, maar probeerde ook te scoren. Na de wilde worp gooide catcher Rudy van Heydoorn de bal naar korte stop Evan Porter, die de bal vervolgens naar Redan gooide en die tikte Daal uit. Maar er werd bericht dat Daal met opgeheven been richting Redan slide, resulterend in een verhitte confrontatie en het leeglopen van de dug-outs. Daal en Redan werd beiden uit het veld gestuurd. De ploegen hadden meer dan drie uur nodig om zes innings te spelen en het duel werd daarna gestopt, omdat de curfew-regel voor avondwedstrijden was bereikt.

Vaessen Pioniers stond na de 1e2 met 2-0 achter vs. Mr. Cocker HCAW, maar toen stortte de verdediging van de Bussumse ploeg in elkaar in de 2e2. HCAW maakte vijf fouten, resulterend in zes onverdiende punten, die Pioniers de leiding bezorgden. Met een 8-3 achterstand verkleinde HCAW de achterstand naar 8-7 toen het viermaal scoorde in de zesde inning op nieuwe werper Swen Huijer, maar Pioniers nam hierna meer afstand en won ruim met 17-7. Door de winst passeerde Pioniers DOOR Neptunus om de tweede plaats over te nemen.

Corendon Kinheim stond met 3-0 voor in de vierde inning vs. UVV, dat hierna een punt scoorde in de vierde, vijfde en zesde inning om de stand gelijk te trekken. In de achtste inning hernam Kinheim de leiding via een tweehonkslag van Bryan Engelhardt om met 4-3 te winnen.

(later meer)

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(5 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.