Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 september 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Oranje wint ook 2e duel vs. Duitsland
English
VLEUTEN - Het Nederlands Honkbal Team won woensdagavond ook de tweede oefeninterland tegen Duitsland, dit keer met 8-4.

Vandaag arriveerden opnieuw vijf actieve profspelers om zich bij de selectie te voegen, namelijk pitcher Loek van Mil, Tom Stuifbergen en Juan Carlos Sulbaran, 1ste honkman Curt Smith en infielder Hainley Statia. Een dag eerder arriveerden infielder Nick Urbanus en outfielder Kalian Sams. Smith, Statia, Urbanus en Sams namen vanavond allen deel aan de wedstrijd. Manager Brian Farley maakt donderdagmiddag zijn definitieve selectie bekend voor het komende Europees Kampioenschap. De rosters moeten donderdagavond worden ingediend tijdens de Technical Meeting. Oranje opent het EK vrijdagavond om 19:30 uur tegen België in Rotterdam.


...De ceremoniële eerste bal wordt gegooid...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Vanavond werd het Nederlands Team op slechts drie hits en één punt gehouden in de eerste vier innings, maar scoorde daarna zeven runs in de volgende drie slagbeurten. De ploeg was vanavond aanvallend productiever dan in het eerste duel en sloeg 10 honkslagen, waarvan vier door Quintin de Cuba, waaronder een tweehonkslag en een homerun.

Nederland scoorde het eerste punt in de tweede inning toen Quintin de Cuba een honkslag sloeg met één uit, opschoof na een doorgeschoten bal en scoorde op een 2-out single van Wesley Connor.

In de vierde inning nam Duitsland een 2-1 voorsprong op starter Orlando Yntema. Sascha Brockmeyer en Christopher Howard openden met een honkslag en schoven op na een OSS van Kevin Kotowski. De honken kwamen vol toen Yntema vier wijd gooide op Julius Uelschen. Hierna kreeg de rechtshander een RBI-single tegen van Lukas Jahn, waarna een opofferingsslag van Jendrick Speer de stand op 2-1 bracht.

Oranje hernam de leiding in de vijfde inning, dankzij een 3-run rally. Maurice Wilhelm, de derde Duitse werper, raakte de eerste slagman die hij tegenover zich kreeg, Dwayne Kemp, die vervolgens opschoof na een doorgeschoten bal en een stootslag-honkslag van Michael Duursma, waarbij de bal langs de derde honk-lijn rolde en net op goed gebied bleef. Hainley Statia volgde met een opofferingsslag om de stand in belans te brengen. Hierna zorgde een fout op een 'force play-grounder' van Bryan Engelhardt voor volle honken. Met twee uit leidde een tweehonkslag van Bryan Engelhardt tot twee runs een een 4-2 voorsprong.

Drie punten werden toegevoegd in de zesde inning op nieuwe werper Adrian Stommel. Met twee uit kregen Michael Duursma en Nick Urbanus vier wijd, waarna een honkslag van Rudy van Heydoorn een punt opleverde. Een tweehonkslag van Bryan Engelhardt bezorgde hem opnieuw twee binnengeslagen punten en verhoogde de stand naar 7-2.

Een lead-off homerun van Quintin de Cuba op Dominique Hartinger maakte er 8-2 van in de zevende inning.

David Bergman nam de pitching bij Oranje over in de vijfde inning en schakelde alle zes slagmensen die hij zag op rij uit. Bergman begon met een strikeout, waarna hij een fraaie play maakte op een comeback-grounder voor de tweede nul.

Diegomar Markwell en Berry van Driel gooiden elk een puntloze inning, waarna Arshwin Asjes de pitching in de negende inning overnam en twee punten moest toestaan. Eerst kreeg de closer een lead-off single tegen van Kevin Kotowski. Met één uit kreeg Ludwig Glaser het eerste honk na hinderen-catcher, waarna de honken vol kwamen te staan toen Jendrick Speer vier wijd kreeg. Na een strikeout stelde een honkslag van Max Boldt twee lopers in staat te scoren en verkleinde de achterstand naar 8-4, voordat een grounder de inning en de wedstrijd afsloot.

De line-up en slagvolgorde vanavond was als volgt:
1. Michael Duursma (3B), 2. Hainley Statia (SS), 3. Curt Smith (1B), 4. Bryan Engelhardt (DH), 5. Kalian Sams (CF),
6. Quintin de Cuba (C), 7. Danny Rombley (RF), 8. Wesley Connor (LF), 9. Dwayne Kemp (2B).
In de eerste helft van de 6e inning nam Nick Urbanus de korte stop-positie over en werd Rudy van Heydoorn de nieuwe catcher, terwijl De Cuba het eerste honk overnam. In de 2e6 werd Shaldimar Daantji pinch-hitter voor Sams en werd in de 7e inning de nieuwe midvelder.
Orlando Yntema was de startende werper en gooide vier innings. David Bergman (2 innings), Diegomar Markwell (1 inn.), Berry van Driel (1 inn.) en Arshwin Asjes (1 inn.) gooiden in relief.

For-the-record, de umpires vanavond waren Roy van de Wateringen (HP), Winfried Berkvens (1B) en Fred Groenewegen (3B) met Fred van Groningen Schinkel als Technical Commissioner. Stefan Slinger en Huub Nelissen waren de Official Scorers.

(5 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.