Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 augustus 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Pirates wint; Neptunus zeker van Holland Series
English
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates heeft maandagavond met 3-2 gewonnen vs. Corendon Kinheim en completeerde daarmee de wedstrijd die een dag eerder was gestaakt vanwege regen. Door deze overwinning is DOOR Neptunus, de koploper in de Play-Offs, zeker van een plek in de Holland Series, die op donderdag 16 augustus begint.

Zondagmiddag werd de wedstrijd tussen Amsterdam en Kinheim gestaakt in de tweede helft van de 8e inning met één uit en een 1-1 stand toen een hevige regenbui het veld onbespeelbaar maakte. Het duel werd maandagavond hervat en Arshwin Asjes, die de pitching voor Kinheim had overgenomen, keerde weer terug naar de heuvel. Hij sloot de inning af, waarna een puntloze negende slagbeurt volgde.

In de 10e inning nam Kinheim een 2-1 voorsprong op nieuwe werper Jurrian Koks, dankzij een opofferingsslag van Bryan Engelhardt.

In de tweede helft van de 10e inning schoven de twee tie-break lopers van Amsterdam op na een opofferingsstootslag van Roelie Henrique. Een gedwongen loop werd hierna gecreëerd door volgende slagman Sidney de Jong een opzettelijke vrije loop te geven. Maar nadat Percy Isenia was uitgeschakeld volgde Bas de Jong met een line drive single die twee lopers in staat stelden te scoren en Amsterdam een 3-2 overwinning opleverde.

Op zondag leidde een incident in de derde inning ertoe dat Kinheim het restant van de wedstrijd onder protest speelde. In deze slagbeurt, met twee uit en Sidney de Jong in het slagperk stond Kinheim-starter Nick Veltkamp op het punt aan zijn wind-up te beginnen toen De Jong uitstapte. Catcher Ramiro Balentina stond hierdoor ook op en stapte eveneens uit, terwijl Home Plate Umpire Fred Groenewegen een 'time out' gaf. Echter, Veltkamp maakte zijn wind-up af, waarna de bal Groenewegen op het lichaam raakte, want die stond nu onbeschermd, omdat ook Balentina was uitgestapt. Na geraakt te zijn stuurde Groenewegen Veltkamp uit de wedstrijd en dat leidde tot verhitte discussie van de zijde van Kinheim, dat vervolgens een protest indiende.

Door de Amsterdamse zege kwalificeerde DOOR Neptunus zich voor de Holland Series. Zelfs als Neptunus de komende 3-game series tegen Pirates zou verliezen zijn de Rotterdammers zeker van een plek in de finale, omdat het een beter onderling resultaat heeft tegen zowel Corendon Kinheim als Vaessen Pioniers in geval van een gelijke stand met één van deze ploegen met Neptunus.

(6 augustus)

Standen & Uitslagen


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.