Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 september 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


HCAW en coaches Dirksen, Bomba uit elkaar
English
BUSSUM - Mr. Cocker HCAW maakte donderdag bekend dat het niet verder gaat met coaches Rudy Dirksen en Hubert Bomba en dat beiden niet zullen terugkeren voor het seizoen 2013. Dit jaar beleefde Dirksen zijn eerste seizoen als Hoofd Coach van de ploeg met Bomba als zijn assistent. In 2011 was Dirksen de Hoofd Coach van HCAW's Rookie Team.


...Rudy Dirksen...
(© Foto: Henk Seppen)
In zijn eerste jaar waarin hij de leiding had bij de Bussumers leidde Dirksen het team naar slechts acht overwinningen in de reguliere competitie. De ploeg eindigde op de zesde plaats met een 8-34 record, maar dreigde op bepaalde momenten zelfs op de laatste plaats te gaan eindigen. In de hierna volgende Play-Downs deed HCAW het wat beter, won zes van de negen wedstrijden en eindigde op een gedeelde eerste plaats met UVV. Omdat HCAW onderling twee van de drie wedstrijden tegen UVV had gewonnen werd HCAW eerste in de Play-Downs en stelde de Hoofdklasse-plek voor volgend jaar veilig.

HCAW liet weten dat de zoektocht voor een opvolger is begonnen.

HCAW is de vijfde van de acht Hoofdklasse-ploegen die de coaching wijzigt. Tijdens de Play-Offs brak Corendon Kinheim met Hoofd Coach Eelco Jansen en zijn assistent Ralph Milliard. Jansen's assistent Hans Lemmink nam het over en loodste de ploeg naar het landskampioenschap. Het is nog niet duidelijk of Lemmink ook volgend seizoen de Hoofd Coach zal zijn.

UVV's Frank Koene liet een week voor het einde van het seizoen weten dat hij niet zal terugkeren als Hoofd Coach.

Vorige week benoemde DOOR Neptunus Evert-Jan 't Hoen en Jeroen Sluijter tot nieuwe leden van de coachingstaf als opvolgers van Wim Martinus en Adonis Kemp. Jan Collins, die dit seizoen Hoofd Coach was, keert terug in de coachingstaf, maar een rolverdelding in de nieuwe samenstelling is nog niet bekend.

In het weekeinde maakte L&D Amsterdam Pirates bekend dat Sidney de Jong, die stopte als speler, de nieuwe Hoofd Coach zal zijn in 2013 als opvolger van Charles Urbanus, die een paar weken eerder het bestuur had laten weten te stoppen na het seizoen. De Jong wordt geassisteerd door Percy Isenia en Rob Cordemans, die beiden als speler actief zullen blijven voor Pirates.

(6 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.