Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 september 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Roster Oranje (met 10 profs) voor EK bekend
English
ROTTERDAM - Donderdagmiddag heeft Nederlands Team Manager Brian Farley zijn selectie van 24 spelers bekend gemaakt voor het komende Europees Kampioenschap, dat vrijdag begint. In de selectie zijn tien spelers opgenomen die momenteel professioneel actief spelen voor Amerikaanse en Canadese ploegen, waaronder vier werpers. Vijftien spelers die vorig jaar deel uitmaakten van de succesvolle ploeg die in Panama de wereldtitel veroverde keren terug in het team dat op jacht gaat naar de Europese titel. Twee jaar geleden verloor Nederland de EK-finale tegen Italië toen het evenement plaatsvond in Duitsland. Oranje opent het EK vrijdagavond tegen België in Rotterdam, aanvang 19:30 uur.


...Curt Smith...
(© Foto: Henk Seppen)
De tien profspelers in de EK-ploeg zijn pitchers Shairon Martis, Loek van Mil, Tom Stuifbergen en Juan Carlos Sulbaran, catcher Danny Arribas, infielders Yurendell de Caster, Curt Smith, Hainley Statia en Nick Urbanus en outfielder Kalian Sams. Allen speelden eerder in de nationale ploeg, waarvan Arribas in maart debuteerde tijdens St. Petersburg International Baseball in Florida.

Shairon Martis, die in 2008 (5 wedstrijden) en 2009 (15) in de Major League gooide voor de Washington Nationals en een No-Hitter gooide tijdens de eerste World Baseball Classic, speelde dit seizoen voor vier verschillende teams. Hij begon het seizoen in de organisatie van de Pittsburgh Pirates en gooide voor Altoona Curve (AA) en Indianapolis Indians (AAA). In juni werd hij overgenomen door de Minnesota Twins waar hij gooide voor New Britain Rock Cats (AA) en Rochester Red Wings (AAA). Overall was Martis 11-6 en gooide in 29 wedstrijden, waaronder 21 als starter. In 139 1/3 inning kwam hij tot 87 keer drie slag.

Loek van Mil gooide dit jaar voor drie teams. Hij gooide in acht wedstrijden voor Salt Lake Bees, het Triple-A team van de Los Angeles Angels of Anaheim, waarna hij terecht kwam in de organisatie van de Cleveland Indians en daar gooide voor Akron Aeros (AA) en Columbus Clippers (AAA). Van Mil gooide 41 wedstrijden in relief, was 2-1 en had 49 strikeouts in 64 2/3 inning.

Tom Stuifbergen was 6-7 en gooide in 15 wedstrijden voor Fort Myers Miracle (Single-A, Minnesota Twins) en Juan Carlos Sulbaran was 7-11 in twee teams. Hij gooide eerst in 19 wedstrijden voor Pensacola Blue Wahoos (Double-A, Cincinnati Reds) en vervolgens in zes wedstrijden voor Northwest Arkansas Naturals (Double-A, Kansas City Royals).

Danny Arribas speelde in 64 wedstrijden in zijn tweede profseizoen bij de Pittsburgh Pirates, waar hij in de Dominican Summer League (Rookie League) uitkwam. De catcher sloeg .308 met 69 honkslagen, waaronder 15 doubles en een homerun, terwijl hij 39 punten scoorde en 37 RBI's had.

Yurendell de Caster speelde in 2006 in drie Major League-wedstrijden voor de Pittsburgh Pirates. Dit seizoen speelde hij in 89 wedstrijden voor de Canadese ploeg Winnipeg Goldeyes in een Independent League en sloeg .327 met 112 basehits, waaronder 10 homeruns.

1B Curt Smith werd na afloop van het WK uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler en dat droeg er toe bij dat een contract tekende bij de Miami Marlins. Dit seizoen speelde hij voor Jacksonville Suns, het AA-team van de Marlins en sloeg .261 in 96 wedstrijden met 70 honkslagen, waaronder negen homeruns.

Middle Infielder Hainley Statia speelde dit seizoen voor twee minor league-teams van de Milwaukee Brewers, de Nashville Sounds (AA, 49 wedstrijden) en Huntsville Stars (AAA, 59 wedstrijden). Samen sloeg hij in die teams .257 met 88 honkslagen en scoorde 33 punten.

Infielder Nick Urbanus speelde in twee Single-A teams van de Texas Rangers in zijn tweede profseizoen, Spokane Indians en Hickory Crawdads. In 53 wedstrijden sloeg Urbanus .236 met 41 honkslagen en scoorde 28 punten.

Kalian Sams, die dinsdag homerde in zijn eerste slagbeurt in het oefenduel tegen Duitsland, speelde voor Jackson Generals (Double-A, Seattle Mariners), waar hij .242 sloeg in 76 wedstrijden met 62 honkslagen, waaronder 11 homeruns.

Acht andere spelers op het Oranje-roster speelden in het verleden ook professioneel.

De selectie ziet er als volgt uit:

Pitchers (10):
Arshwin Asjes, David Bergman (beiden Corendon Kinheim), Rob Cordemans (L&D Amsterdam Pirates), Berry van Driel, Diegomar Markwell (beiden DOOR Neptunus), Shairon Martis, Tom Stuifbergen (beiden Minnesota Twins), Loek van Mil (Cleveland Indians), Juan Carlos Sulbaran (Kansas City Royals) en Orlando Yntema (UVV).

Catchers (3):
Danny Arribas (Pittsburgh Pirates), Quintin de Cuba (Kinheim) en Rudy van Heydoorn (AamigoO ADO Lakers).

Infielders (7):
Yurendell de Caster (Winnipeg Goldeyes), Michael Duursma (Vaessen Pioniers), Bryan Engelhardt (Kinheim), Dwayne Kemp (Neptunus), Curt Smith (Miami Marlins), Hainley Statia (Milwaukee Brewers) en Nick Urbanus (Texas Rangers).

Outfielders (4):
Wesley Connor (Amsterdam Pirates), Shaldimar Daantji (Neptunus), Danny Rombley (UVV) en Kalian Sams (Seattle Mariners).

Coaching Staff:
Brian Farley (manager), Ben Thijssen (1B coach), Wim Martinus (3B coach), Tjerk Smeets (hitting coach), Steve Janssen (pitching coach).

Supporting Staff:
Rob Tamminga (fysiotherapeut), Pepijn van Ingen (fysiotherapeut), Ton Meiresonne (equipment manager), Peter Meijers (team manager), Dave Draijer (scout), Duco Abspoel (media officer).

(6 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.