Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 december 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Hainley Statia tekent bij Brewers
English
MILWAUKEE, Wisconsin (USA) - De Nederlandse infielder Hainley Statia heeft weer een nieuw contract getekend bij de Milwaukee Brewers, de organisatie waar hij sinds het seizoen 2011 speelt. De 26-jarige korte stop speelde dit seizoen voor de Double-A en Triple-A teams van de Brewers en was een Minor League Free Agent.


...Hainley Statia tijdens het EK van dit jaar...
(© Foto: Henk Seppen)
Hainley Statia werd in 2004 door de Anaheim Angels gekozen in de negende ronde van de MLB June Amateur Draft als speler van Trinity Christian Academy in Deltona (Florida). In 2005 maakte hij zijn profdebuut en speelde in 68 wedstrijden in het Rookie League-team en 23 wedstrijden in het Single-A Short Season-team van de Angels.

In de daarna volgende seizoenen promoveerde Statia naar hogere niveaus en maakte zijn debuut op het Triple-A niveau in 2009 toen hij in vier wedstrijden speelde voor de Salt Lake Bees. In 2010 speelde Statia in slechts 34 wedstrijden (30 Triple-A, 4 Double-A) in de Angels-organisatie.

Statia, geboren in Willemstad (Curaçao), werd hierna gecontracteerd door de Milwaukee Brewers en speelde in 95 wedstrijden voor de Huntsville Stars in Double-A in 2011. Dit seizoen speelde hij weer in zowel Double-A als Triple-A. In 59 wedstrijden voor Huntsville sloeg hij .244 (52-uit-213) en in 49 wedstrijden voor het Triple-A team Nashville Sounds sloeg hij .279 (36-uit-129). Over het gehele seizoen sloeg Statis .257, scoorde 33 punten en kwam tot 28 binnengeslagen punten.

In 2006 maakte Statia zijn debuut in het Nederlands Honkbal Team en nam toen deel aan de eerste World Baseball Classic. Hij maakte ook deel uit van de nationale ploeg tijdens de tweede editie van de WBC in 2009, maar werd toen voor de Tweede Ronde op het roster vervangen vanwege een blessure. Statia nam met Oranje ook deel aan het Europees Kampioenschap/Olympisch Kwalificatie Toernooi van 2007 in Barcelona (Spanje) en het Wereldkampioenschap van 2007 in Taiwan en 2009 in Nederland en Italië. Dit jaar keerde Statia na drie jaar afwezigheid terug in het Nederlands Team en nam deel aan het Europees Kampioenschap, waarin Nederland de wedstrijden in Rotterdam afwerkte en daar genoegen moest nemen met het zilver. In totaal kwam Statia in 48 officiële interlands uit voor Oranje.

Vorige maand werd 3B Jonathan Schoop, die in 2011 deel uitmaakte van de Nederlandse ploeg die de wereldtitel veroverde, toegevoegd aan het 40-man roster van de Baltimore Orioles. Schoop was één van de twee talentvolle spelers die werden toegevoegd om te voorkomen dat ze werden overgenomen door andere clubs tijdens de Rule 5 Draft tijdens de Winter Meetings, die deze week op de agenda stond in Nashville. De 21-jarige Schoop sloeg dit seizoen .246 in 124 wedstrijden voor de Bowie Baysox, het Double-A team van de Orioles. Na afloop van het seizoen sloeg Schoop .270 met twee homeruns en 10 RBI's in 21 wedstrijden in de Arizona Fall League en werd gekozen in de Rising Stars Game, de All Star Game van de AFL.

Vorige maand kozen twee Major League-spelers met een Nederlands paspoort voor free agnency, namelijk pitcher Jair Jurrjens (Atlanta Braves) en outfielder Andruw Jones (New York Yankees).

(6 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.