Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 juni 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Winst voor Pirates, Kinheim
English
AMSTERDAM / HAARLEM / VLEUTEN ROTTERDAM - Op een regenachtige donderdagavond gingen drie wedstrijden van start, werden er twee onderbroken door regen, maar uitgespeeld, werd er één gestaakt en ging er één niet eens van start.

Vier dagen na zich te hebben geplaatst voor de Europa Cup Final Four won koploper L&D Amsterdam Pirates ruim met 15-2 vs. AamigoO ADO Lakers op 15 honkslagen. De regerend landskampioen opende de score met drie runs in de eerste slagbeurt, voegde een punt toe in de volgende inning en nog eens drie in de vierde toen Wesley Connor een 3-run homerun sloeg. Intussen scoorde ADO Lakers een punt in de derde en vierde slagbeurt. Pirates sloeg toen toe met acht punten in de vijfde inning op nieuwe werper Rick van der Post, die het werpen in de vorige beurt had overgenomen. Van der Post gaf drie vrije lopen weg, raakte twee slagmensen en kreeg vijf hits tegen, maar kwam ook tot twee strikeouts, beide keren op Wesley Connor, die in zijn eerste drie slagebeurten een honkslag, tweehonkslag en homerun had geslagen. In de 2e2 werd het duel 34 minuten onderbroken vanwege regen, maar kon daarna worden uitgespeeld. Amsterdam Pirates maakte vanavond twee fouten in één wedstrijd voor het eerst sinds 3 mei. Overall was het pas de vijfde keer dat de ploeg twee (of meer) fouten in één wedstrijd maakte dit seizoen.

Het duel tussen Corendon Kinheim en Mr. Cocker HCAW werd 35 minuten onderbroken vanwege regen voor aanvang van de 2e2, maar daarna won Kinheim met 5-1. Toen het duel werd hervat nam Kinheim onmiddellijk een 1-0 voorsprong via een fout. Twee runs volgden in de vijfde toen HCAW nog eens tweemaal in de fout ging. Een honkslag van Ramiro Balentina zorgde voor twee runs in de zevende en verhoogde de stand naar 5-0. Kinheim-starter David Bergman kwam tot 11 strikeouts en werd opgevolgd in de achtste inning door Pim Walsma, die een 2-out homerun tegen kreeg van Kody Hightower, goed voor HCAW's enige punt.

In Vleuten nam UVV een 1-0 voorsprong vs. DOOR Neptunus in de tweede inning na een honkslag van Mitchel Koot, maar halverwege de derde inning werd het duel gestaakt vanwege regen en daarna definitief afgelast. De wedstrijd tussen Sparta-Feyenoord en Vaessen Pioniers in Rotterdam ging niet van start vanwege de regen. Beide wedstrijden zijn opnieuw vastgesteld voor vrijdag 8 juni.

(later meer)

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(7 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.