Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


UVV wint ruim in Den Haag
English
DEN HAAG / BUSSUM / AMSTERDAM - UVV diende AamigoO ADO Lakers de negende nederlaag op rij toe door op een regenachtige dinsdagavond met 12-2 te winnen. Het duel tussen Mr. Cocker HCAW en Sparta-Feyenoord werd na drie innings gestaakt vanwege regen, terwijl de ontmoeting tussen L&D Amsterdam Pirates en DOOR Neptunus niet eens van start is gegaan.AamigoO ADO Lakers vs. UVV
In Den Haag kwam UVV tot een rally van vijf runs in de eerste inning om een vroege voorsprong te nemen, maar voegde nog slechts twee punten toe in de volgende zes slagbeurten, voordat een nieuwe 5-run rally volgde in de achtste om met 12-2 te winnen.

In de eerste slagbeurt, tegenover startende werper Reggie Bomberg, zette UVV de toon door vijfmaal te scoren. Met één uit sloeg Stijn van der Meer een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van volgende slagman Danny Rombley. Maar daarna, met twee uit, volgden nog eens vier punten. Giovannie Samboe kreeg vier wijd en Ryan Murphy werd geraakt door een worp, waarna de honken vol kwamen te staan toen Brian Biezen een honkslag sloeg. Een honkslag van Mitchel Koot leverde hierna twee punten op en de honken raakten weer vol toen ook Jirka Bliek werd geraakt door een worp. Shurty Tremus volgde met een tweehonkslag die de volgende twee runs produceerde en de stand op 5-0 bracht.

...Ryan Murphy passeert 3e honk en scoort in 1e inning...
(© Foto: Frans van Elst)
Twee runs volgden daarna met twee uit in de tweede inning. Ryan Murphy en Brian Biezen kregen toen vier wijd en Mitchel Koot bracht een punt binnen met een honkslag. Na een korte regenstop nam rookie Ricky Voorn de pitching over voor ADO Lakers en zag Jirka Bliek het honk bereiken via een fout en dat leverde het volgende punt op. Maar vanaf dat moment stond Voorn geen punten meer toe in de volgende vijf innings. In de derde inning liet UVV de honken vol achter, waarna een loper strandde op het tweede honk in de vierde en de vijfde slagbeurt.

De resterende vijf punten werden gescoord in de achtste inning. En dat deed UVV opnieuw met twee uit en dat betekende dat de ploeg 11 van hun 12 punten scoorde met reeds twee uit!

In de achtste kreeg nieuwe werper Rick van der Post twee snelle nullen, maar kwam toen in de problemen. Hij gooide vier wijd op Mitchel Koot (die 3-uit-4 sloeg) en kreeg een honkslag tegen van Jirka Bliek. Vervolgens bracht Shurty Tremus met een tweehonkslag Koot binnen en Austin Weymouth volgde ook met een tweehonkslag, waarop tweemaal werd gescoord. Stijn van der Meer (die 4-uit-6 sloeg) volgde met een honkslag en dat werd weer gevolgd door een wilde worp, waardoor Weymouth kon scoren. Het was nog niet afgelopen, want de honken kwamen vol te staan toen Danny Rombley vier wijd kreeg en Giovannie Samboe werd geraakt door een worp. Van der Post raakte toen ook Ryan Murphy met een worp om het volgende punt binnen te brengen. Derde honkman Ludwin Obispo nam het werpen hierna over en gooide drie slag op Brian Biezen om wederom een lange inning af te sluiten.

UVV-pitcher Jurjen van Zijl raakte twee slagmensen in de eerste inning, maar kwam daarna niet in de problemen. Na zes hitloze innings te hebben gegooide kreeg Van Zijl een lead-off single tegen van Anthony Hooi in de zevende slagbeurt. Maar daarna volgden een gedwongen nul en een dubbelspel.

Met een 12-0 achterstand kon ADO eindelijk iets terugdoen in de 2e8 toen Van Zijl drie opeenvolgende honkslagen moest toestaan en dat leidde tot twee runs. Pinch-hitter Jaïr Roseburg begon met een honkslag, waarna Gregory Hassell volgde met een tweehonkslag. De twee scoorden toen Ludwin Obispo een honkslag sloeg, die werd gevolgd door een fout. Derek Tarapacki nam het werpen daarna over en sloot het duel af.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen


...Pitcher Jurjen van Zijl maakt een pick-off...

...Shurty Tremus slaat raak...
(© Foto's: Frans van Elst)Mr. Cocker HCAW vs. Sparta-Feyenoord / L&D Amsterdam Pirates vs. DOOR Neptunus
...Dit gebaar van Amsterdam's 3B Coach Randell Hannah zegt genoeg...
(© Foto: Henk Seppen)
In Bussum stond Mr. Cocker HCAW met 3-0 voor vs. Sparta-Feyenoord toen het duel na drie innings werd onderbroken vanwege de regen. Kort daarna werd de wedstrijd definitief gestaakt. Hoewel nog niet bevestigd zal de wedstrijd vrijwel zeker worden ingehaald op dinsdag 15 mei.

In de eerste inning scoorde HCAW tweemaal met twee uit. Kody Hightower (velderskeus) kreeg het derde honk na schijn van werper Jurandy Girigori. Hij scoorde even later op een tweehonkslag van Randy Reiph, die daarna zelf scoorde op een fout. Het derde punt volgde in de derde inning toen Reiph een honkslag sloef, opschoof naar het derde honk via een honkslag van Linoy Croes en scoorde op een volgende Rotterdamse veldfout.

HCAW's rookie starter Sander Helmendach werd gesteund met twee dubbelspelen en stond geen honkslagen toe in de drie innings die hij gooide.

Maar al deze stats werden geschrapt door de regen. De wedstrijd was al kort onderbroken door regen in de 2e2, maar na afloop van de derde slagbeurt begon het harder te regenen en dat resulteerde uiteindelijk in het definitief staken van de ontmoeting.

In Amsterdam begon Home Plate Umpire Henri van Heijningen niet aan de wedstrijd tussen L&D Amsterdam Pirates en DOOR Neptunus, omdat het regende op de geplande aanvangstijd van 19:30 uur. Zo'n drie kwartier later stopte de regen kort, maar even later volgde meer neerslag en zo ging het duel dus niet eens van start. Een nieuwe datum is nog niet bekend, maar dat zal waarschijnlijk ergens in juni worden. Aanstaande dinsdag 15 mei hebben beide ploegen al een wedstrijd op de agenda staan als ze elkaar ontmoeten in Rotterdam. Een week later, 22 mei, moet Pirates inhalen vs. Vaessen Pioniers. Dinsdag 29 mei is geen optie, omdat beide teams de volgende dag beginnen met het Europa Cup-toernooi, Neptunus thuis Rotterdam en Amsterdam in San Marino. En daardoor is een week later dinsdag 5 juni ook geen optie, omdat Neptunus en Pirates dan net dit toernooi hebben afgesloten. Dat betekent dat de vroegst mogelijke datum om het duel van vanavond in te halen dinsdag 12 juni zal zijn, maar dat is aan de competitieleider.

...Amsterdam's Pitching Coach Al Morales en Hoofd Coach Charles Urbanus deden hun best op het veld...
(© Foto: Henk Seppen)

(8 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.