Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 juni 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Monsterzege voor Pioniers
English
ROTTERDAM / VLEUTEN - Vaessen Pioniers scoorde zeven punten in de eerste inning vrijdagavond vs. Sparta-Feyenoord en kwam daarna tot een rally van nog eens 12 punten in de volgende slagbeurt om een meer dan comfortabele 19-2 voorsprong te nemen. En zo kwam het all-time record van meeste punten in één wedstrijd in gevaar. In 1998 scoorde Mr. Cocker HCAW 28 punten in een duel vs. PSV, maar uiteindelijk kwam Pioniers er vier tekort om het record te evenaren. In de laatste vijf innings van het 7-inning duel scoorde Pioniers nog maar vijf punten om de ontmoeting met 24-3 te winnen. De 24 punten zijn wel de meeste in één wedstrijd dit seizoen, nadat DOOR Neptunus er 22 had gescoord vs. Sparta-Feyenoord in het openingsweekend.

Pioniers kwam tot 18 honkslagen, waaronder drie van Jourick Blanco, Michael Pluijmers en Kevin Dirksen. Blanco sloeg een honkslag, tweehonkslag en homerun en bereikte zesmaal het honk.

In de eerste slagbeurt bereikten de eerste zeven slagmensen veilig het honk, waarvan vier met vier wijd en de andere drie via een honkslag. In de tweede inning bereikten de eerste 17 (!) slagmensen allemaal het honk, waarvan er twee een 'force play-grounder' sloegen, waarbij een voorgaande loper werd uitgeschakeld. Alle negen spelers bereikten de honken en scoorden allemaal een punt, terwijl er acht van hen een honkslag sloegen/ Zeven spelers hadden minimaal één RBI in deze inning.

Toen de eerste helft van de tweede inning was afgesloten hadden alle negen spelers uit de Pioniers-slagvolgorde drie slagbeurten gekregen, terwijl lead-off hitter Zerzinho Croes al viermaal had geslagen. Van de Sparta-Feyenoord slaglijst moesten de achtste en negende slagman toen nog hun eerste slagbeurt van de wedstrijd krijgen!

In Vleuten stond DOOR Neptunus met 2-1 voor na drie innings en nam toen meer afstand in de drie middelde innings. De Rotterdammers scoorden vier punten in de vierde, voegden er drie toe in de vijfde en scoorde nog een punt in de zesde op weg naar een 11-4 overwinning. Neptunus kwam tot 15 honkslagen (slechts vier meer dan UVV), waaronder drie van Rafaël Jozefa en Raily Legito, waarvan de laatste twee doubles sloeg.

Een 2-run single van Adrian Anthony bezorgde Neptunus een vroege 2-0 voorsprong in de tweede inning, maar UVV antwoordde met een punt in de eigen tweede beurt. In de vierde scoorde Neptunus viermaal op vijf hits om meer afstand te nemen. Met een 10-2 achterstand scoorde UVV tweemaal in de zevende inning op een 2-out, 2-run homerun van Danny Rombley, zijn eerste vierhonker van het seizoen.

(later meer)

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(8 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.