Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 september 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Oranje wint opnieuw ruim; De Caster komt niet
English
ROTTERDAM - Op Dag 2 van het Europees Kampioenschap won het Nederlands Team zaterdag opnieuw ruim. Na een 17-0 zege vrijdagavond tegen België kwam Oranje vandaag tot een 15-0 shutout tegen Frankrijk en had daar slechts 4 1/2 inning voor nodig.

Eerder op de dag werd bekend gemaakt dat infielder Yurendell de Caster niet naar Rotterdam zal komen om tijdens het EK uit te komen voor het Nederlands Team. De Caster was één van de tien actieve profspelers die Manager Brian Farley had geselecteerd, maar op vrijdag bereikte zijn ploeg Winnipeg Goldeyes de Play-Off finale van de independent American Association. De Goldeyes wonnen met 4-1 van de Fargo-Moorhead RedHawks om een 3-game sweep te completeren en de finale te bereiken tegen de Wichita Wingnuts. Deze reeks begint aanstaande dinsdag, waarna Game 2 woensdag wordt gespeeld, zodat het onmogelijk is voor De Caster om zich bij Oranje te voegen. Het is niet mogelijk De Caster op het roster te vervangen, want een lijst van 24 spelers moet worden ingediend voor de definitieve selectie tijdens de Technical Meeting die afgelopen donderdagavond aan het evenement vooraf ging.

Aanvankelijk leek Frankrijk op weg naar een goede start, want Maxime Lefevre en Joris Bert openden de wedstrijd met honkslagen op starter Rob Cordemans. Maar de ervaren rechtshander schakelde hierna de volgende drie slagmensen uit, waarvan twee met drie slag. In de tweede inning begonnen ook Frederic Hanvi en Boris Marche met een honkslag, maar opnieuw zorgde Cordemans hierna voor drie nullen, waarvan de laatste twee met drie slag. Na de tweede honkslag in de tweede inning schakelde Cordemans de volgende 12 slagmensen op rij uit, waarvan zes met drie slag om zijn totaal op acht te brengen.

De Nederlandse aanval besliste het duel gelijk in de eerste inning, dankzij een 7-run rally op slechts drie honkslagen. Vijf slagmensen kregen een vrije loop (viermaal 4 wijd, eenmaal geraakt werper) en een andere bereikte het honk na een fout om Oranje een vroege ruime voorsprong te bezorgen. Lead-off hitter Michael Duursma werd geraakt door een worp, waarna Hainley Statia drie slag kreeg, maar de honken kwamen vol toen Curt Smith en Bryan Engelhardt vier wijd kregen. En toen begon het scoren. Vier wijd voor Kalian Sams, opofferingsslag van Quintin de Cuba en honkslagen van Wesley Connor en Danny Rombley zorgden voor vier punten en dwongen de Franse Manager een werperswissel te maken. Maar nieuwe werper Eloi Secleppe maakte daarna een fout op een grounder van Nick Urbanus en dat leidde tot het volgende punt. Met de honken nog altijd vol zorgde Duursma met vier wijd voor het volgende punt en daarna sloeg Statia een 2-run double om er 7-0 van te maken.

In de tweede inning begon Engelhardt met vier wijd en schoof op na een doorgeschoten bal, waarna Sams drie slag kreeg. Hierna sloeg De Cuba de bal het midveld in waar Joris Bert een vangbal maakte en toen de kracht van zijn arm toonde, want hij gooide Engelhardt met een streep op het derde honk uit toen die probeerde op te schuiven en completeerde zo een dubbelspel.

Vier runs werden toegevoegd in de derde inning. Connor werd geraakt door een worp, waarna Rombley een honkslag sloeg. Urbanus volgde met een RBI-single en een double van Duursma maakte er 9-0 van. Met één uit zorgde een grounder van Smith voor het volgende punt en een tweehonkslag van Engelhardt was goed voor 11-0 en zorgde ook voor een nieuwe werperswissel.

In de vierde slagbeurt werd opnieuw viermaal gescoord. De Cuba begon met een honkslag en Rombley werd geraakt door een worp met één uit, waarna Urbanus met een honkslag een punt binnensloeg. Een honkslag van Duursma, gevolgd door een foute aangooi, produceerde de volgende twee punten en een tweehonkslag van Statia (zijn tweede) bracht Duursma naar het derde honk, die daarna (na weer een werperswissel) scoorde op een grounder van Smith. En zo werd de stand opgevoerd naar 15-0, genoeg om het mercy-rule verschil te bereiken, waarmee een wedstrijd in of na de vijfde inning kan worden afgesloten. Omdat Frankrijk op rij uitging in de eerste helft van de vijfde inning kwam het duel na slechts één uur en 45 minuten ten einde.

Duursma, Statia, Rombley en Urbanus sloegen allen twee honkslagen, terwijl Duursma, Rombley en Urbanus driemaal scoorden. Duursma had ook drie RBI's, Smith, Statia en Urbanus hadden er twee.

(8 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.