Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 juni 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Top-4 neemt meer afstand
English
BUSSUM / HOOFDDORP / DEN HAAG / ROTTERDAM - De huidige top-4 nam op een bewolkte zaterdagmiddag wat meer afstand van 'de rest', want de vier lijstaanvoerders wonnen vandaag allemaal. Het was ook een dag waarop Mr. Cocker HCAW en ADO Lakers de tweede en derde ploeg werden die officiëel werden uitgeschakeld voor de eerste plaats, een week nadat Sparta-Feyenoord de eerste was. De ploeg die de reguliere competitie op de eerste plaats afsluit plaatst zich voor deelname aan de Europa Cup Final Four Qualifier van volgend jaar.

Koploper L&D Amsterdam Pirates won met 9-1 bij ADO Lakers op een 4-hit, complete game optreden van Ben Grover, die tot negen strikeouts kwam. Aanvankelijk werd Pirates in de eerste drie innings hitloos en puntloos gehouden door rookie Ricky Voorn, maar opende toen de score met twee runs op vier hits in de vierde inning. Amsterdam voegde daarna drie runs toe in zowel de zesde als de zevende inning. In beide innings sloeg Bas Nooij een tweehonkslag om totaal drie punten binnen te brengen. Bas de Jong homerde in de achtste slagbeurt voor Amsterdam, dat 13 honkslagen sloeg, waaronder vier van Rashid Gerard. Het enige ADO-punt was een homerun van Rudy van Heydoorn in de zevende inning.

Vaessen Pioniers won opnieuw ruim vs. Sparta-Feyenoord, dit keer 14-0. Het leek er op dat de thuisploeg opnieuw op weg was naar een grote uitslag, want er werden zeven punten gescoord in de eerste inning en daarna nog eens vijf in de volgende slagbeurt. Pioniers, dat in de eerste twee innings 'door de slagvolgorde' ging, sloeg 11 van hun 15 honkslagen in deze openingsbeurten, waaronder een 2-run homerun van Jourick Blanco en 2-run singles van Jefferson Muzo en Michael Pluijmers. Pionier-starter Joey Evans schakelde de eerste negen slagmensen op rij uit en kreeg toen een lead-off single tegen van Kevin van Nederpelt in de vierde.

DOOR Neptunus, dat de derde plaats inneemt, brak een 1-1 stand in de vierde inning via een 2-run triple van Adrian Anthony en won met 6-1 na nog eens drie runs toe te voegen in de zevende, dankzij een 2-run single van Rafaël Jozefa en een tweehonkslag van Jeffrey Arends. Winnende werper Bobby Carrington stond slechts drie hits toe in de zeven innings die hij gooide, waarna Dushan Ruzic het karwei afmaakte.

Corendon Kinheim won ook ruim vs. Mr. Cocker HCAW en kwam tot een 15-0 shutout op 17 honkslagen. Kinheim ging ook door de slagvolgorde heen in de eerste en twee inning en scoorde respectievelijk vier en zes punten in deze beurten. In de eerste droeg Roy Seltenrijch, die terugkeerde van college in de States, bij met een 2-run double. In de tweede sloeg Bryan Engelhardt een 3-run homerun en hij voert de Hoofdklasse nu aan met zeven, terwijl Mervin Gario een 2-run single toevoegde. In de derde sloeg René Cremer een 2-run double om de stand op te voeren naar 13-0. Starter Nick Veltkamp stond slechts drie hits toe in vijf innings, waarna Steven van Groningen de wedstrijd afsloot.

(later meer)

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(9 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.