Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 augustus 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Neptunus op 1e, Sparta-Feyenoord op laatste plaats
English
AMSTERDAM / HAARLEM / DEN HAAG / VLEUTEN - Donderdagavond was beslissend voor de twee Rotterdamse ploegen in de Hoofdklasse, waarvan er één om het kampioenschap zal spelen, terwijl de andere om handhaving moet spelen.

In Amsterdam won DOOR Neptunus met 3-2 in 10 innings vs. regerend kampioen L&D Amsterdam Pirates en eiste daardoor de eerste plaats in de Play-Offs voor zich op, waarmee de ploeg zich verzekerde van het thuisvoordeel tijdens de best-of-seven Holland Series. Neptunus speelt op eigen veld in de eerste twee wedstrijden en doet dat opnieuw in de eventuele zesde en zevende wedstrijd van de finalereeks. Corendon Kinheim won met 5-2 vs. Vaessen Pioniers om op gelijke hoogte te komen met Pirates op de tweede plaats. Alle ploegen hebben in het weekeinde nog twee wedstrijden op het programma staan in de Play-Offs, die zondag wordt afgesloten.

Na de winst van Kinheim en het verlies van Pirates lijkt de eerste momenteel de beste papieren te hebben om de tweede finalist te worden, omdat een gelijke stand tussen de twee ploegen in het voordeel is van Kinheim, dat een week geleden twee van de drie onderlinge wedstrijden won. Een gelijke stand tussen Kinheim, Pirates en Pioniers is ook nog mogelijk, maar ook die is in het voordeel van Kinheim. Dit betekent dat Pirates boven Kinheim moet eindigen om opnieuw de Holland Series te bereiken en de titel te kunnen verdedigen.

In Haarlem nam Pioniers een vroege 1-0 voorsprong in de eerste inning, maar Kinheim kwam onmiddellijk langszij in de eerste eigen slagbeurt. In de derde inning hernam Pioniers de leiding na een tweehonkslag van Dè Flanegin, die ook eerste punt had binnengeslagen. Hierna bereikte Pioniers nog maar viermaal het honk in het duel, waarvan twee keer op een honkslag en kwam niet meer in scoringspositie. Kinheim draaide het duel vervolgens om door viermaal te scoren in de zesde inning. Bryan Engelhardt opende met een homerun, die de stand in evenwicht bracht, waarna Roy Seltenrijch Kinheim op voorsprong zette met een 2-run triple en daarna zelf scoorde op een honkslag van Remco Draijer.

In Amsterdam nam Pirates een 1-0 voorsprong in de derde inning via een opofferingsslag, maar liet toen ook drie lopers achter. De ploeg verzuimde hierna voor de vierde keer op rij de voorsprong vat te houden, want Neptunus kwam langszij in de vijfde na een honkslag van Adrian Anthony. Omdat de stand na negen innings 1-1 was, was de tie-break vervolgens beslissend in de 10e slagbeurt. Neptunus scoorde tweemaal in de eerste helft van de inning. Eerst scoorde pinch-runner Urving Kemp op een 'force play-grounder', waarna Mourik Huijser ook scoorde toen er een foute aangooi volgde bij een poging een dubbelspel te maken. In de 2e10 wist Pirates nog eenmaal te scoren toen Bas de Jong vier wijd kreeg met volle honken, maar hierna sloeg Kenny Berkenbosch in een dubbelspel om het duel af te sluiten. Pirates heeft nu drie van de laatste vier wedstrijden verloren.

In Den Haag stond Sparta-Feyenoord met 3-1 achter in de eerste inning, kwam langszij in de vijfde, nam een 4-3 voorsprong in de zesde, maar stond uiteindelijk met lege handen na een 9-4 nederlaag tegen AamigoO ADO Lakers. Door het verlies eindigde Sparta-Feyenoord op de laatste plaats in de Play-Downs en dat betekent dat de ploeg een best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off moet spelen tegen de kampioen van de Overgangsklasse. Momenteel is de kampioensstrijd in die afdeling heel spannend tussen The Hawks, RCH-Pinguïns en DSS.

UVV won met 6-2 vs. Mr. Cocker HCAW.

(9 augustus)

Standen, Uitslagen & Programma


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.