Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Twee shutouts op regenachtige dag
English
AMSTERDAM / BUSSUM / ROTTERDAM / DEN HAAG - Donderdagavond werden opnieuw twee wedstrijden afgelast, maar er kwamen ook twee wedstrijden 'in de boeken'. L&D Amsterdam Pirates kwam tot een 13-0 shutout tegen Sparta-Feyenoord, terwijl UVV met 8-0 won vs. Mr. Cocker HCAW in een door regen ingekorte wedstrijd.

De wedstrijd tussen DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers in Rotterdam en de ontmoeting tussen AamigoO ADO Lakers vs. Corendon Kinheim in Den Haag werden afgelast vanwege regen eerder op de dag.

Door de afgelasting van het duel van Kinheim nam Amsterdam Pirates alleen bezit van de eerste plaats.

En zo moeten er nog vijf wedstrijden worden ingehaald, terwijl twee andere nog geen status hebben. Het worden drukke dagen voor een aantal teams, maar zeker voor DOOR Neptunus, dat bij drie van deze wedstrijden betrokken is.

Aanstaande dinsdag worden twee wedstrijden ingehaald. ADO Lakers en Kinheim halen dan hun vanavond afgelaste duel, terwijl de wedstrijd tussen HCAW vs. Sparta-Feyenoord voor de derde keer op de agenda staat. De wedstrijd verregende op de oorspronkelijke datum (28 april), waarna het duel afgelopen dinsdag na drie innings werd gestaakt door regen. Op dinsdag 22 mei spelen Amsterdam en Pioniers hun op 28 april afgelaste wedstrijd.

De afgelaste ontmoetingen van Amsterdam vs. Neptunus (afgelopen dinsdag) en Neptunus vs. Pioniers (vanavond) zijn nog niet opnieuw vastgesteld. En dat heeft allemaal te maken met de komende Europa Cup Toernooien, die op 30 mei van start gaan. De 3-game series van deelnemers Neptunus en Amsterdam was al naar voren geschoven om voor aanvang van het toernooi gespeeld te worden, maar nu is één van die wedstrijden inmiddels afgelast. Wanneer die wedstrijd voor ergens in juni opnieuw wordt vastgesteld zal de vanavond afgelaste ontmoeting daarachter volgen.

Naast deze inhaalwedstrijden moet er nog altijd een beslissing worden aangekondigd met betrekking tot twee andere wedstrijden. De openingswedstrijd van Neptunus vs. Sparta-Feyenoord (5 april) werd ongeldig verklaard en zal moeten worden overgespeeld, maar Neptunus ging in beroep tegen die beslissing. De andere wedstrijd momenteel zonder officiële status is het duel tussen Sparta-Feyenoord en HCAW van 29 april, dat door de umpires halverwege de zevende inning werd afgebroken met een 6-3 voorsprong voor HCAW.

We hebben dus nog een aantal drukke weken voor de boeg.L&D Amsterdam Pirates vs. Sparta-Feyenoord
...Mr. Pirates gooit de eerste bal...
(© Foto: Henk Seppen)
In Amsterdam sloeg L&D Amsterdam Pirates vroeg toe op weg naar een 13-0 shutout-winst vs. Sparta-Feyenoord.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een ceremoniële eerste bal gegooid door 'Mr. Pirates' Loek Loevendie, die woensdag zijn 80ste verjaardag vierde. Loevendie maakte er een speciale worp van, want hij leverde de eerste bal af in combinatie met startende werper Rob Cordemans, die de worp afmaakte. In 1959 was Loevendie één van de oprichters van Amsterdam Pirates (destijds Rap), ging er spelen en coachen, maar richtte zijn aandacht al snel op de jeugd van de vereniging. Een paar jaar na de oprichting werd het eerste jeugdteam al gelijk landskampioen. Tegenwoordig is Loevendie nog altijd actief als coach van een pupillenteam, dat ongeslagen koploper is in hun afdeling. Mr. Pirates, enorm gefeliciteerd en nog vele jaren!

De startende werpers van beide ploegen gooiden het hele duel. Amsterdam's Rob Cordemans kwam tot elf strikeouts (en bracht zijn 'career total' naar 1586) en stond maar zes honkslagen toe. Cordemans, die bezig is aan zijn 19e seizoen in de Hoofdklasse, verhoogde zijn 'record' dit seizoen naar 6-0. De enige inning waarin Sparta-Feyenoord dreigde te gaan scoren was de vierde inning toen men de honken vol kreeg. Anthony Vrolijk opende met een honkslag, waarna Cordemans volgde met twee strikeouts en kreeg toen een honkslag tegen van Theodore van Heijningen (die 3-uit-3 sloeg). Hierna gooide Cordemans vier wijd op Siegert Flaneur (zijn enige vrije loop dit duel). Jarred Duin sloeg de bal hierna diep het linksveld in, maar daar maakte Kenny Berkenbosch een fraaie vangbal. Aanvallend speelde Berkenbosch ook een voorname rol voor Amsterdam, sloeg 3-uit-4 met een homerun, scoorde tweemaal en had vier RBI's.

...Loek Loevendie met Bas Nooij...
...die de eerste bal ving...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam zette de toon in dit eenzijdige duel in de eerste inning door driemaal te scoren. Met één uit en Roelie Henrique (velderskeus) op het eerste honk sloeg Sidney de Jong een honkslag op Reynaldo Sarmiento Claro, die 10 hits moest incasseren. Amsterdam scoorde toen het eerste punt toen de lopers het volgende honk kregen via schijn, één van de vier keer dat Sarmiento schijn maakte. Na een groundout scoorde De Jong op een honkslag van Kenny Berkenbosch, die daarna zelf scoorde na een tweehonkslag van Bas Nooij.

Vier punten volgden in de tweede inning. Lead-off hitter Björn Hato werd geraakt door een worp en stal het tweede honk, waarna hij scoorde toen Wesley Connor volgde met een tweehonkslag. Met één uit kreeg Sidney de Jong vier wijd, waarna weer een schijn volgde en met twee uit homerde Berkenbosch om de stand op 7-0 te brengen.

In de derde inning werden nog eens drie punten gescoord. Bas Nooij kreeg vier wijd en Rashid Gerard bereikte het honk via een infield-hit. Een fout met twee uit op een grounder van Roelie Henrique zorgde hierna voor een punt en bracht lopers op het eerste en tweede honk. Sarmiento kreeg toen voor de vierde keer een schijn op zijn naam en Sidney de Jong volgde met een 2-run single, waardoor het 10-0 werd.

In de vijfde inning sloeg Rashid Gerard een honkslag en kwam Wesley Connor via velderskeus op het honk, waarna Roelie Henrique homerde om er een 13-0 stand van te maken. Henrique, die nooit eerder homerde in een Hoofdklasse-competitiewedstrijd, heeft er nu twee dit seizoen, waaronder een grand slam een paar weken geleden.

In de 2e6 begon het te regenen, maar niet hard genoeg om het duel te onderbreken en zo werd begonnen aan de zevende inning. Cordemans keerde terug naar de heuvel, stond een lead-off single toe aan Theodore van Heijningen, maar schakelde hierna de volgende drie slagmensen met drie slag uit om het duel af te sluiten.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen


...Het was een bewolkte en regenachtige dag,...
...maar er was een fraaie zonsondergang...

...Jason Leonora probeert een dubbelspel op...
...te breken, maar Jesse Aussems maakt het af...
(© Foto's: Henk Seppen)Mr. Cocker HCAW vs. UVV
In Bussum brak UVV een puntloze stand in de derde inning en ging met 8-0 winnen vs. Mr. Cocker HCAW.

In de derde inning opende Jirka Bliek voor UVV met vier wijd, waarna hij het eerste punt scoorde toen Brennan Nijhof volgde met een tweehonkslag. Austin Weymouth bereikte vervolgens het honk via een stootslag-honkslag en bracht Nijhoff naar het derde honk, waarna hij scoorde op een opofferingsslag op fout gebied van Danny Rombley.

Twee runs werden toegevoegd in de volgende slagbeurt. Met twee uit kwamen de honken vol toen Shurty Tremus vier wijd kreeg, Jirka Bliek een honkslag sloeg en ook Brennan Nijhof een vrije loop kreeg. HCAW-starter Leon Elshof kreeg toen een honkslag tegen van Austin Weymouth en die was goed voor twee punten.

In de vijfde inning sloegen Giovannie Samboe en Ryan Murphy back-to-back doubles met één uit om de voorsprong op te voeren naar 5-0. Na een groundout nam Gijs van Els de pitching over, sloot de slagbeurt af en gooide een puntloze zesde inning.

Intussen schakelde UVV-werper Orlando Yntema de eerste zes slagmensen die hij zag op rij uit, maar kreeg de honken vol in de derde inning. Yntema gooide vier wijd op Seb Visser, die opschoof na een OSS van Ken Rinkema. Met twee uit kreeg ook Glenn Romney (die vorig jaar uitkwam voor UVV) vier wijd, waarna Zerzinho Croes een honkslag sloeg om de honken vol te zetten. Maar een grounder sloot deze scoringsmogelijkheid voor de thuisploeg af.

In de vierde inning draaide UVV een dubbelspel, waarna HCAW in de vijfde inning op rij uitging. In de zesde, met één uit, sloeg Kody Hightower een tweehonkslag, maar werd door Yntema op het derde honk uitgeschakeld na een comeback-grounder van Randy Reiph, die even later uitging bij een steelpoging, waardoor de inning ten einde kwam.

UVV voegde een punt toe in de zevende inning. Giovanni Samboe opende met een honkslag, waarna Ryan Murphy vier wijd kreeg. Met één uit nam Glenn Romney de pitching over. Een gemiste vangbal verlengde toen de slagbeurt van Shurty Tremus, maar Samboe werd even later uitgeschakeld bij een poging te scoren. Murphy schoof daarna op na een wilde worp en scoorde toen Tremus een honkslag sloeg.

In HCAW's zevende beurt sloot Yntema af met twee strikeouts, waarna de achtste inning van start ging. De honken kwamen vol toen Austin Weymouth vier wijd kreeg, Stijn van der Meer een honkslag sloeg en Danny Rombley eveneens vier wijd kreeg. Met één uit sloeg Ryan Murphy een honkslag, die twee punten opleverde en de stand opvoerde naar 8-0, waarna een dubbelspel de inning afsloot.

Het duel werd hierna gestaakt door regen. Even later werd de ontmoeting definitief gestaakt en werd 8-0 de officiële eindstand, want alle statistieken uit de 1e8 tellen mee en zullen worden opgenomen in de seizoentotalen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(10 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.