Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 juni 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Top-4 wint opnieuw
English
HAARLEM / ROTTERDAM / AMSTERDAM / VLEUTEN - De top-4 zette zondag opnieuw hun wedstrijden om in winst om het gat groter te maken met het op de vijfde plaats staande UVV, de enig overgebleven serieuze kandidaat om zich nog te kunnen plaatsen voor de Play-Offs. AamigoO ADO Lakers en Mr. Cocker HCAW kunnen de Play-Offs ook nog bereiken, maar hun kansen om dat te doen zijn puur theoretisch. Sparta-Feyenoord, dat op de laatste plaats staat, werd zondag de eerste ploeg die officiëel werd uitgeschakeld voor de Play-Offs en zal daardoor na afloop van de reguliere competitie deelnemen aan de Play-Downs.

Luke Sommer (Corendon Kinheim) en Diegomar Markwell (DOOR Neptunus) werden zondag de eerste werpers die hun achtste overwinning van het seizoen op hun naam kregen. Rob Cordemans (L&D Amsterdam Pirates) staat op 7-0, maar kwam niet in actie in de series van afgelopen weekeinde.

Luke Sommer stond slechts vier hits toe in acht innings en kwam tot zes strikeouts, waarmee hij Corendon Kinheim naar een 4-2 winst vs. Mr. Cocker HCAW leidde. Maar in de tweede inning keek hij tegen een 2-1 achterstand aan en die werd niet voor de zevende inning uitgeveegd. Nadat Kinheim een 1-0 voorsprong had genomen in de eerste inning en toen de honken vol achterliet, scoorde HCAW tweemaal in de tweede inning toen er twee fouten werden gemaakt. Sommer schakelde hierna 19 van de volgende 21 slagmensen uit, waaronder elf op rij en kreeg de steun van drie runs in de zevende ining. Met de honken vol, één uit en na een werperswissel, sloeg Ramiro Balentina toen een 3-run double die Kinheim op voorsprong zette.

Diegomar Markwell had ook een late rally van zijn teamgenoten nodig op weg naar zijn achtste zege van het seizoen in de 4-2 zege van DOOR Neptunus vs. UVV. In de vijfde inning brak Neptunus een 1-1 stand door driemaal te scoren. Een honkslag van Rafaël Jozefa bezorgde Neptunus de leiding, waarna een werperswissel volgde. Een honkslag van Raily Legito en tweehonkslag van Jeffrey Arends maakten er daarna 4-1 van. In de zesde sloeg Rodney Michel zijn eerste homerun van het seizoen voor UVV om de achterstand terug te brengen naar 4-2.

L&D Amsterdam Pirates's 1-0 voorsprong werd in balans gebracht door AamigoO ADO Lakers in de vijfde inning op nieuwe werper Rik Geestman, die net starter Ian Delemarre had opgevolgd. De thuisploeg antwoordde met drie runs in de tweede helft van de beurt om een 4-1 voorsprong te nemen, waardoor Geestman zijn eerste zege van het seizoen op zijn naam kreeg. Een honkslag van Wesley Connor hernieuwde Amsterdam's voorsprong op Thomas Macy, die in deze beurt driemaal vier wijd gooide en een slagman raakte. Nadat Rudy van Heydoorn voor ADO Lakers in de zesde homerde op nieuwe werper Nick Stuifbergen besliste Amsterdam het duel met een 6-run rally in de zesde, met als hoogtepunten een 2-run single van Roelie Henrique en een RBI-double van Bas de Jong. Amsterdam won uiteindelijk met 10-4.

Vaessen Pioniers won met 7-2 vs. Sparta-Feyenoord, maar besliste het duel ook pas vanaf de vijfde inning. Met een 1-0 achterstand kwam Pioniers langszij in de tweede, nam de leiding in de derde en scoorde daarna tweemaal in de vijfde inning op honkslagen van Michael Duursma en Dè Flanegin. Pioniers nam meer afstand door punten toe te voegen in de zevende en achtste slagbeurt.

(later meer)

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(10 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.