Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 september 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Oranje shutout Duitsland en plaatst zich voor Finaleronde
English
ROTTERDAM - Op Dag 4 van het Europees Kampioenschap kwam het Nederlands Team tot een 10-0 shutout in 6 1/2 inning tegen Duitsland om weer bezit te nemen van de eerste plaats in Poule B en zich als eerste ploeg te plaatsen voor de Finaleronde.


...Nick Urbanus...
...single, double, triple...
...één gescoord punt, 3 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Op dinsdag sluit Oranje de voorronde af tegen Groot-Brittannië in een duel tussen de enige twee Europese landen die ooit een wereldtitel veroverden. Groot-Brittannië won de allereerste titel in 1938 en Nederland was de laatste in 2011. Volgend jaar wordt de World Baseball Classic de opvolger van het WK.

Voor het Nederlands Team was het de dag na de verrassende nederlaag tegen Tsjechië, slechts de vierde EK-nederlaag sinds 2001. ,,De Tsjechen waren niet beter, we hebben dat duel van onszelf verloren'', stelde Manager Brian Farley. ,,Het is niet anders, het was een goede waarschuwing voor ons allemaal, we moeten ons nu weer richten op de volgende wedstrijden''.

Vanavond begon Farley met dezelfde startende line-up als in de voorgaande twee wedstrijden tegen Frankrijk en de Tsjechen, maar waren wel Bryan Engelhardt en Kalian Sams omgedraaid op de vierde en vijfde plek in de slagvolgorde. Farley gaf de bal aan Shairon Martis als zijn startende werper. Dit seizoen gooide de rechtshander voor vier verschillende minor league-teams. Hij begon het seizoen in de organisatie van de Pittsburgh Pirates waar hij gooide in Double-A en Triple-A, maar daarna verhuisde hij naar de Minnesota Twins, die hem ook indeelden in hun teams in Double-A en Triple-A. In 29 wedstrijden startte hij er 21 en hij sloot het seizoen af met een 11-6 record. Martis gooide een No-Hitter in zijn Oranje-debuut op 10 maart 2006 tijdens het World Baseball Classic tegen Panama.


...Winnende werper Shairon Martis...
(© Foto: Henk Seppen)
Op een koele avond in Rotterdam schakelde Martis de eerste acht Duitse slagmensen op rij uit, waarna hij twee 2-out single moest toestaan in de derde inning, maar dat werd gevolgd door een gedwongen nul. De Duitse starter Harry Glynne schakelde de eerste zes slagmensen die hij zag op rij uit, maar hierna opende Oranje de score in de derde slagbeurt met twee uit. Eerst eindigde een grounder van lead-off hitter Wesley Connor in een fout, waarna Nick Urbanus met één uit een honkslag sloeg. Even later ging Urbanus gedwongen uit na een grounder van Michael Duursma, maar toen begon het scoren. Hainley Statia dreunde de bal langs de rechtsveldlijn voor een 2-run triple en nadat Curt Smith was geraakt door een worp voegde Kalian Sams een RBI-double toe om er 3-0 van te maken.

In de volgende slagbeurt besliste de Oranje-aanval het duel voor goed met een rally van zeven runs met als hoogtepunten een 3-run double van Nick Urbanus en een 3-run homerun van Kalian Sams. Quintin de Cuba bereikte het honk na een fout, Wesley Connor volgde met een infield-hit en een fout op een OSS van Danny Rombley zorgde voor volle honken. Dat bracht Nick Urbanus in het slagperk en de 20-jarige produceerde opnieuw, want hij sloeg de bal diep het linksveld in voor een 'baseclearing, 3-run double' en dat leidde tot een werperswissel. Even later scoorde Urbanus zelf het volgende punt na een honkslag van Mark Duursma. Vervolgens werd Hainley Statia geraakt door een worp, waarna Kalian Sams volgde met een 'towering homerun' in het linksveld om de voorsprong op te voeren naar 10-0.

Nick Urbanus, die een honkslag sloeg in zijn eerste slagbeurt in de derde inning en een 3-run double in de vierde inning volgde met een driehonkslag met twee uit in de vijfde slagbeurt, maar die keer strandde hij op het derde honk. Kalian Sams sloeg ook drie honkslagen, want hij voegde nog een honkslag toe in de zesde inning, maar bleef toen ook achter.

Martis stond slechts drie honkslagen toe in de zes innings die hij gooide, waarin hij ook de steun kreeg van een dubbelspel dat begon bij 2B Urbanus en die maakte de inning ervoor ook al een fraaie verdedigende actie. In de zevende inning wist Duitsland nog één honkslag te slaan op Arshwin Asjes.

(10 september)


...Volksliederen...

...Pitcher Shairon Martis...

...Kalian Sams maakt contact...

...en slaat zijn 2e homerun van het toernooi...

...Sams wordt begroet...

...Nick Urbanus begon een dubbelspel...

...Wesley Connor duikt terug naar het eerste honk...

...Arshwin Asjes en Curt Smith...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.