Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Update Startende Werpers; Inhaalduels vastgesteld
English
AMSTERDAM / NIEUWEGEIN - Nadat de openingswedstrijd van twee 3-game series donderdagavond verregenden is een aantal pitching-rotaties aangepast. Verder kondigde de KNBSB inhaaldata plus een aantal schorsingen aan.

Corendon Kinheim en AamigoO ADO Lakers hielden hun rotaties intact, maar schoven de werpers naar het volgende duel. Dat betekent dat de donderdag-starters nu zullen beginnen op zaterdag en de zaterdag-starters dus opschuiven naar zondag. De werpers die waren aangekondigd om zondag te beginnen gooien nu in het inhaalduel van dinsdagavond.

DOOR Neptunus deed hetzelfde en schoof donderdag-starter Diegomar Markwell naar zaterdag en schoof Kevin Heijstek naar het duel van zondag. Bobby Carrington was de starter voor komende zondag, maar het is nog niet bekend of hij nu dinsdagavond zal beginnen in de reeds vastgestelde wedstrijd vs. L&D Amsterdam Pirates. Vaessen Pioniers, dat tegen Neptunus speelt, handhaaft de starters voor zaterdag en zondag en dat betekent dat RHP Dennis Buring, die donderdag zou beginnen, zijn start heeft verloren.

Programma & startende werperrs

In ander nieuws op vrijdag is een aantal afgelaste wedstrijden opnieuw vastgesteld. Het duel tussen L&D Amsterdam Pirates en DOOR Neptunus, dat dinsdag verregende, is opnieuw op de agenda gezet voor dinsdag 5 juni. Maar dat is een twijfelachtige datum, want beide ploegen hebben dan net hun deelname afgesloten aan de Europa Cup Toernooien, die eindigen op zondag 3 juni, terwijl een nieuwe 3-game series op donderdag 7 juni van start gaat.

Neptunus zag ook een ander afgelast duel opnieuw worden vastgesteld. De wedstrijd vs. Vaessen Pioniers, die donderdag verregende, staat nu op het programma voor dinsdag 19 juni.

Verder was de wedstrijd tussen Neptunus en Sparta-Feyenoord, die ongeldig werd verklaard, voorlopig al vastgesteld voor dinsdag 12 juni om in zijn geheel te worden overgespeeld op het complex van Sparta-Feyenoord. Op 5 april opende Neptunus het seizoen met een 20-0 zege vs. Sparta-Feyenoord, maar dat duel werd door de KNBSB ongeldig verklaard, omdat Adonis Kemp als eerste honk-coach aan het duel deelnam, terwijl hij was geschorst. Ook werden twee punten in mindering aangebracht in het totaal van Neptunus, dat in beroep ging tegen het besluit. Vandaag (11 mei) kreeg Neptunus, dat de bond zelf op de hoogte bracht van het feit, een boete opgelegd, terwijl Kemp een schorsing van één wedstrijd kreeg voor zijn deelname aan een wedstrijd, terwijl hij geschorst was. Neptunus bevestigde dat het beroep nog steeds in behandeling is.

Wat schorsingen betreft, Bryan Engelhardt van Corendon Kinheim, die op 29 april uit het veld werd gestuurd, heeft een schorsing van 10 wedstrijden (waarvan drie voorwaardelijk) gekregen met terugwerkende kracht tot 4 mei, voor zijn gedrag in de wedstrijd tegen Neptunus. Mitchel Koot van UVV zal dit weekeinde niet inzetbaar vanwege een schorsing van twee wedstrijden wegens aanmerkingen op de leiding op 5 mei in een duel vs. Pioniers.

Er is nog geen nieuws over de status van de wedstrijd tussen Sparta-Feyenoord en Mr. Cocker HCAW, die op 29 april in de zevende inning werd gestaakt door de umpires met een 6-3 voorsprong voor HCAW.

(11 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.