Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 augustus 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Pirates onttroond, Kinheim in Holland Series!
English
ROTTERDAM / HOOFDDORP / BUSSUM - De laatste twee weken in de Play-Offs kenden een verrassende wending. L&D Amsterdam Pirates, dat voor velen favoriet was om opnieuw landskampioen te worden, viel ineens terug, verloor vier van de laatste vijfde wedstrijden en werd vandaag onttroond als regerend kampioen. Corendon Kinheim, dat de Play-Offs begon met drie nederlagen en waarvan zeker niet werd verwacht dat men de Holland Series ging halen, veranderde van coach, won vier van de laatste vijf wedstrijden en veroverde ineens een plek in de finale van het seizoen. En zo kan het gebeuren dat de twee finalisten van vorig jaar Amsterdam Pirates en Vaessen Pioniers vandaag beide werden uitgeschakeld voor de Holland Series, terwijl DOOR Neptunus en Kinheim om de kampioenstitel zullen spelen. Aanstaande donderdag gaat de best-of-seven van start in Rotterdam.

In Hoofddorp kwam Kinheim tot een 5-0 shutout tegen Pioniers en stond startende werper David Bergman slechts vijf hits toe in acht innings. Kinheim scoorde alle vijf punten in de vierde inning toen het vijf van hun negen honkslagen in het duel sloeg. Honkslagen van Remco Draijer, René Cremer en Dirk van 't Klooster (2-run) leverden vier runs op, waarna een opofferingsslag van Mervin Gario er 5-0 van maakte.

Met de overwinning schakelde Kinheim Pioniers uit voor de Holland Series en kwam zelf weer dichter bij plaatsing voor de Holland Series, maar moest nog wachten op het resultaat van de wedstrijd tussen Neptunus en Amsterdam Pirates. Een overwinning van Pirates zou betekenen da de beslissing pas op zondag zou vallen. Maar Kinheim moest 35 minuten wachten op hetvoor hen verlossende nieuws, waardoor men de Holland Series had bereikt.

In Rotterdam draaide Amsterdam Pirates een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong in de vijfde inning op honkslagen van Björn Hato en Sidney de Jong, maar in dezelfde slagbeurt werd Bas Nooij op de plaat uitgeschakeld en bleven drie lopers op de honken achter. In de tweede helft van de vijfde inning kwam Neptunus langszij toen Benjamin Dille het honk bereikte na een fout en scoorde op een grounder. Met een gelijke stand van 2-2 werd het duel verlengd, net als afgelopen donderdag in de opener van de series. De twee tie-break lopers werden overgebracht via een stootslag van Roelie Henrique, waarna Sidney de Jong een opzettelijke vrije loop kreeg om een gedwongen loop op te zetten. Maar hierna sloeg Bas de Jong een grand slam homerun om Pirates op een 6-2 voorsprong te zetten. In de 2e10 en met een voorsprong van vier punten nam Jurrian Koks de pitching over van Ben Grover. De laatste was in de derde inning in het duel gekomen toen starter Jos de Jong met een blessure moest uitvallen. En zo leek het erop dat er nog een 'morgen' zou zijn voor Pirates. Maar toen veranderde de situatie ineens heel snel in de 10e Neptunus-beurt. Eerst bracht Rafaël Jozefa een punt binnen met een honkslag, waarna een honkslag van Raily Legito voor volle honken zorgde. Hierna veegde een driehonkslag van Dwayne Kemp de honken schoon en stond het binnen een paar minuten ineens 6-6. Met Kemp op het derde honk werd ervoor gekozen de honken vol te zetten om een gedwongen loop te creëren via opzettelijk vier wijd voor Benjamin Dille en Lennart Koster. Maar Mourik Huijser volgde met een honkslag die de stand op 7-6 zette in het voordeel van Neptunus en dat betekende dat het seizoen voor Amsterdam was afgelopen!

In de Play-Downs wonnen Mr. Cocker HCAW en Sparta-Feyenoord beide met een punt verschil. HCAW won met 4-3 vs. UVV en Sparta-Feyenoord won met 3-2 vs. AamigoO ADO Lakers.

En zo worden er zondag nu vier wedstrijden gespeeld die helemaal niet meer van belang zijn, want alle beslissingen voor de ontknoping van het seizoen zijn bekend.

(11 augustus)

Standen, Uitslagen & Programma


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.