Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 september 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Van den Hurk terug in Majors; verlies in eerste optreden
English
CINCINNATI, Ohio (USA) - De Nederlandse werper Rick van den Hurk is weer terug in de Major League. De rechtshander werd maandag opgeroepen door de Pittsburgh Pirates van de Indianapolis Indians. Van den Hurk moest vervolgens naar Cincinnati reizen waar de Pirates speelden tegen de Cincinnati Reds en maakte later op de avond zijn rentree in de Majors toen hij als reliever werd ingezet.


...Van den Hurk toen hij...
...Toronto was in Spring Training...
(© Foto: Henk Seppen)
Pittsburgh nam een 3-0 voorsprong in de vierde inning, maar Cincinnati kwam langszij met een punt in de vierde en twee in de zevende slagbeurt. Met een gelijke stand van 3-3 werd het duel verlengd. In de tweede helft van de 14e inning kwam Van den Hurk in het duel en kreeg een lead-off single tegen van Devin Mesoraco, die opschoof na een velderskeus-grounder van Brandon Phillips. Hierna ging Chris Heisey uit op een line drive en gooide Van den Hurk drie slag op Joey Votto. De lopers schoven vervolgens op na een wilde worp en dat werd gevolgd door een honkslag richting kort van Ryan Ludwick, waardoor Mesoraco kon scoren en het duel ten einde kwam.

Mariekson 'Didi' Gregorius kwam in het duel als pinch-runner voor Cincinnati in de zevende inning en werd daarna de nieuwe korte stop. Gregorius sloeg in het restant van de wedstrijd driemaal, maar miste net een slagbeurt tegen Van den Hurk, omdat hij net aan slag was geweest in de inning voordat de laatste de heuvel beklom.

Dit seizoen was Van den Hurk 14-5 en gooide in 22 wedstrijden (20 als starter), waarin hij tot 118 keer drie slag in 129 1/3 inning en slechts 36 keer vier wijd gooide.

Van den Hurk begon het jaar in de organisatie van de Baltimore Orioles, waar hij op 3 februari werd 'released'. Hij tekende vervolgens een contract bij de Toronto Blue Jays op 22 februari, maar werd vervolgens op 'waivers' geplaatst op 21 maart. Dezelfde dag werd hij overgenomen door de Cleveland Indians, maar na slechts acht dagen werd hij op 29 maart 'designated for assignment'. Op 4 april werd hij 'outrighted' naar het Triple-A van de Indians, maar Van den Hurk koos er op 6 april voor Free Agent te worden. Een paar dagen later tekende hij bij de Pittsburgh Pirates, bij wie hij dit seizoen in hun Triple-A team, Indianapolis Indians, gooide.

(11 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.