Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Balentina weer terug; Top-3 wint
English
HAARLEM / HOOFDDORP / ROTTERDAM / BUSSUM - De huidige top-3 in de Hoofdklasse kwam zaterdag weer tot winst. Maar het beste nieuws vandaag was toch wel de terugkeer van Ramiro Balentina in de line-up van Corendon Kinheim. Op 29 april liep hij een aantal breuken in zijn gezicht op na te zijn geraakt door een worp, maar minder dan twee weken later speelt Balentina weer.

In zijn eerste wedstrijd terug sloeg Balentina 0-uit-4, maar Kinheim won met 5-1 vs. AamigoO ADO Lakers. DOOR Neptunus won met slechts 1-0 vs. Vaessen Pioniers, terwijl L&D Amsterdam Pirates tot een 10-0 shutout kwam tegen Sparta-Feyenoord. UVV won met 8-3 vs. Mr. Cocker HCAW.Corendon Kinheim vs. AamigoO ADO Lakers
In Haarlem won Corendon Kinheim met 5-1 vs. AamigoO ADO Lakers, dat slechts twee honkslagen sloeg op drie werpers. Slechts twee weken nadat hij in zijn gezicht was geraakt door een worp keerde Ramiro Balentina vandaag weer terug in Kinheim's line-up. Balentina, die zijn neus op verschillende plaatsen brak en nog een aantal breuken opliep in het kaakgebied, trainde eerder in de week alweer licht en speelde vandaag met een gezichtsmasker. Aanvankelijk werd gedacht dat Balentina zeker anderhalve maand zou zijn uitgeschakeld, maar zijn herstel gaat meer dan voorspoedig. In zijn eerste duel terug was Balentina de designated hitter, kreeg in zijn eerste twee slagbeurten drie slag, maar sloeg daarna een grounder en ging uit na een line drive in zijn volgende beurten.

Kinheim opende de score in de derde inning door tweemaal te scoren. Na een lead-off vrije loop voor Niels van Weert volgden twee 'force play-grounders'. Met René Cremer op het eerste honk kreeg Mervin Gario vier wijd, waarna beiden scoorden op een driehonkslag van Dirk van 't Klooster.

De voorsprong werd verdubbeld in de volgende slagbeurt. Quintin de Cuba opende met een tweehonkslag en schoof op na een honkslag van Remco Draijer, die daarna het tweede honk stal. De twee lopers scoorden vervolgens op een honkslag van Niels van Weert, die zelf op het tweede honk achterbleef.

In de tweede helft van de vierde inning pakte ADO een punt terug en dat werd gescoord op de enige twee honkslagen die de ploeg in dit duel sloeg. Met één uit kreeg Kinheim-starter David Bergman een honkslag tegen van Ludwin Obispo, die daarna scoorde op een 2-out triple van Rudy van Heydoorn. In de resterende vijf innings bereikten nog slechts twee ADO-slagmensen het honk, beiden via vier wijd.

Kinheim werd in de vijfde en zesde inning puntloos gehouden, maar voegde toen een punt toe in de zevende. Met twee uit sloegen René Cremer (stootslag) en Mervin Gario een honkslag en schoven op na een doorgeschoten bal. Cremer scoorde hierna toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Dirk van 't Klooster.

Voor Kinheim nam Pim Walsma de pitching over in de achtste en zorgde voor drie nullen, waaronder twee strikeouts. Arshwin Asjes gooide de negende inning en schakelde eveneens drie slagmensen op rij uit.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenVaessen Pioniers vs. DOOR Neptunus
In Hoofddorp was één punt genoeg voor DOOR Neptunus om Vaessen Pioniers zaterdagmiddag te verslaan.

...Winnende werper...
...Diegomar Markwell...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
Het duel bleef vijf innings lang puntloos. Neptunus sloeg slechts drie honkslagen in deze slagbeurten en bereikte maar twee keer het tweede honk. In de tweede inning stond Rien Vernooij (velderskeus) op het eerste honk met twee uit toen hij opschoof na een wilde worp, maar bleef toen achter. In de derde slagbeurt sloeg Dwayne Kemp een honkslag en schoof op na een grounder, maar ook hij bleef op het tweede honk achter. In de vijfde beurt sloeg Shaldimar Daantji een honkslag met twee uit, maar ging even later gedwongen uit.

De eerste tien slagmensen van Pioniers werden op rij uitgeschakeld door Neptunus-starter Diegomar Markwell, die toen vier wijd gooide op Mark Duursma. Maar hij ging gedwongen uit op een grounder van Gyenuar Lopez, die even later werd uitgeschakeld via een pick-off.

In de vijfde inning kreeg Markwell een one-out single tegen van Dè Flanegin, maar hij ging later gedwongen uit om deze inning af te sluiten.

Neptunus scoorde hierna het enige punt in de wedstrijd in de zesde inning. Rafaël Jozefa opende met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Raily Legito en scoorde na een honkslag van Jeffrey Arends.

In de tweede helft van de zesde inning kwam Pioniers dicht bij het gelijkmakende punt. Lead-off hitter Zerzinho Croes bereikte het tweede honk toen zijn klap eindigde in een vangfout in het outfield. Met één uit schoof hij op naar het derde honk na een honkslag van Michael Duursma, maar een dubbelspel maakte een einde aan de slagbeurt.

Pioniers kreeg nog een scoringskans in de zevende inning. Met één uit sloeg Jourick Blanco een honkslag en met twee uit sloeg ook Norbert Lokhorst een honkslag, maar de twee bleven achter toen Kevin Dirksen een grounder sloeg.

In de eerste helft van de achtste inning sloeg Raily Legito nog een honkslag met twee uit, maar hij was de laatste loper voor Neptunus. In de tweede helft van de slagbeurt bereikte Pioniers weer het honk op reliever Berry van Driel Met één uit sloeg Jefferson Muzo een honkslag, maar ging uit na een pick-off, waarna Michael Duursma een tweehonkslag sloeg. Maar hij bleef op het tweede honk achter toen zijn broer Mark Duursma uitging na een line drive.

Dushan Ruzic zorgde voor drie nullen in de negende inning om een save te verdienen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen


...Rechtsvelder Lennart Koster probeert de tweehonkslag...
...van Michael Duursma te vangen in de 8e inning...

...Jefferson Muzo gaat op het eerste honk uit na een...
...pick-off in de achtste inning...
(© Foto's: www.reni-foto.nl)Sparta-Feyenoord vs. L&D Amsterdam Pirates
In Rotterdam kwam L&D Amsterdam Pirates tot 12 honkslagen om met 10-0 te winnen vs. Sparta-Feyenoord.

Alle negen spelers in de Amsterdamse slagvolgorde sloegen minimaal één honkslag. En acht van de negen spelers, met uitzondering van Kenny Berkenbosch, scoorden minimaal één punt.

Pirates opende de score in de eerste inning. Wesley Connor begon met een honkslag en bereikte het derde honk na een one-out double van Sidney de Jong. Met twee uit scoorden Connor en De Jong op een honkslag van Kenny Berkenbosch.

Percy Isenia bracht Roelie Henrique (die een honkslag had geslagen met één uit) binnen met een honkslag in de derde inning, waarna het vierde punt werd toegevoegd in de vierde inning. Bas de Jong kreeg drie slag, maar bereikte het honk na een doorgeschoten bal, waarna hij opschoof na een OSS van Jesse Aussems en scoorde toen er een fout in het outfield volgde op een honkslag van Rashid Gerard.

Amsterdam brak de wedstrijd daarna open met een 6-run rally in de vijfde inning, waarvan er vijf werden gescoord met twee uit. Met één uit kreeg Sidney de Jong vier wijd en sloeg Percy Isenia een tweehonkslag. De Jong scoorde vervolgens op een grounder van Kenny Berkenbosch. Een tweehonkslag van Vince Rooi leverde hierna het volgende punt op. Even later scoorde Rooi op een honkslag van Bas de Jong, die weer speelde na enige wedstrijden te hebben gemist met een ribspier-blessure. De honken kwamen vol te staan toen Jesse Aussems een honkslag sloeg en Rashid Gerard via een fout op het honk kwam. Een honkslag van Wesley Connor zorgde hierna voor twee punten en Gerard scoorde kort erna via een wilde worp om de stand op 10-0 te brengen.

Jos de Jong gooide het hele duel voor Amsterdam, kwam tot zeven strikeouts en stond slechts drie honkslagen toe. Emerson Paulo opende voor Sparta-Feyenoord in de eerste inning met een tweehonkslag, maar De JOng schakelde de volgende acht slagmensen op rij uit. Hij kreeg toen opnieuw Paulo tegenover zich, die dit keer een honkslag sloeg en op het eerste honk achterbleef. In de zesde inning kreeg De Jong een 2-out single tegen van Anthony Vrolijk, maar die bleef op het tweede honk achter. Behalve het toestaan van de drie honkslagen gooide De Jong tweemaal vier wijd en dat waren de enige twee andere honklopers voor de thuisploeg. De laatste zes slagmensen in de slagvolgorde van Sparta-Feyenoord sloegen samen 0-uit-16, waarvan de laatste vijf zelfs niet eens de honken wisten te bereiken.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenMr. Cocker HCAW vs. UVV
In Bussum stond UVV met 2-1 achter na drie innings, maar won met 8-3 vs. Mr. Cocker HCAW.

UVV opende de score in de tweede inning toen Giovannie Samboe begon met een honkslag, opschoof na een vrije loop en een OSS en toen scoorde op een grounder van Shurty Tremus. HCAW reageerde met twee runs in hun tweede slagbeurt op Duko Jansen. Kevin Gerard begon met een honkslag, waarna Jim Froberg een honkslag sloeg met één uit. Beiden scoorden toen Juriën Overman hierna een tweehonkslag sloeg.

Na een puntloze derde slagbeurt nam UVV een 3-2 voorsprong in de vierde inning. Giovannie Samboe begon met vier wijd en Jirka Bliek sloeg een honkslag met één uit. Een grounder van Shurty Tremus bracht de stand toen in evenwicht en UVV nam de leiding toen Brennan Nijhof volgde met een honkslag. HCAW kwam langszij in de 2e4 toen Dylan de Mello werd geraakt door een worp, het tweede honk stal en scoorde op een 2-out double van Seb Visser.

Maar vanaf de vijfde inning nam UVV bezit van de wedstrijd. Tegenover nieuwe werper Sander Helmendach scoorde UVV tweemaal in de vijfde. Helmendach nam het werpen over van Robin Schel, die het duel was begonnen in plaats van de aangekondigde Kaj Timmermans, een speler uit HCAW's Rookie Team, die zijn Hoofdklasse-debuut zou maken. Helmendach begon met vier wijd voor lead-off hitter Austin Weymouth, waarna een fout volgde op een grounder van Stijn van der Meer en een wilde worp bracht de lopers een honk verder. Met één uit kreeg Giovannie Samboe opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëren. Dat was inderdaad wat er gebeurde, want Weymouth ging gedwongen uit op thuis na een grounder van Ryan Murphy, maar hierna gooide Helmendach vier wijd op Jirka Bliek en Shurty Tremus, resulterend in twee runs, waarna een strikeout de inning afsloot en er drie lopers achterbleven.

UVV voegde een punt toe in de achtste inning op Jeffrey Kreisel, eveneens een speler uit het Rookie Team, maar hij debuteerde wel in de Hoofdklasse. Met één uit sloeg Austin Weymouth een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Stijn van der Meer. Dit leidde tot een nieuwe werperswissel, want de Amerikaanse korte stop Kody Hightower nam het over. Hij kreeg nog eens twee punten tegen in de negende, die werden gescoord op een honkslag van Austin Weymouth.

Na gescoord te hebben in de vierde inning werd HCAW op nog slechts twee honkslagen gehouden door drie relievers. Jeroen de Haas, die de zesde en zevende inning gooide, kwam tot vijf strikeouts. Sedley Karel en Derek Tarapacki voegden beiden een strikeout toe om het totaal op 12 te brengen door de vier werpers die UVV inzette in dit duel.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen


...Winnende werper Duko Jansen...

...Jirka Bliek scoort op een honkslag van Brennan Nijhof...
(© Foto's: Frans van Elst)

(12 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.