Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 augustus 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Pirates, Pioniers sluiten af met winst; Spanning stijgt in Overgangsklasse
English
AMSTERDAM / HAARLEM / DEN HAAG / VLEUTEN - Op zondag sloten L&D Amsterdam Pirates en Vaessen Pioniers de Play-Offs af met een overwinning, maar het betekende voor de twee finalisten van vorig jaar ook het einde van het seizoen. Zaterdag werden beide uitgeschakeld voor de Holland Series, waarin DOOR Neptunus en Corendon Kinheim elkaar ontmoeten in een best-of-seven om het landskampioenschap. De reeks begint komende donderdagavond in Rotterdam.

In de Play-Downs sloot Sparta-Feyenoord met een nieuwe nederlaag af en kan zich nu richten op de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off tegen de kampioen van de Overgangsklasse. Drie ploegen zijn nog altijd in de race voor de titel met nog slechts één week te gaan in hun seizoen. Momenteel voert The Hawks uit Dordrecht de lijst aan met een voorsprong van slechts twee punten op RCH-Pinguïns (Heemstede) en drie op DSS (Haarlem). Komende vrijdag ontmoet DSS op eigen veld RCH-Pinguïns, terwijl The Hawks zaterdag Sparks Haarlem ontvangt. Maar het zal mogelijk allemaal tot een beslissing komen op zondag, de laatste dag van het seizoen, als RCH-Pinguïns op eigen veld speelt tegen The Hawks. DSS sluit dan thuis af tegen Twins. In geval van een gelijke stand op de eerste plaats zal er een beslissingswedstrijd komen om de titelstrijd te bepalen.

Amsterdam Pirates moest de vierde opeenvolgende tie-break spelen en derde op rij tegen Neptunus. Maar na op donderdag en zaterdag te hebben verloren won Amsterdam vandaa met 4-3. Intussen verloor Kinheim met 7-1 van Pioniers. Dus als Amsterdam zaterdag een 6-2 voorsprong had weten vast te houden in de 10e inning (in plaats van te verliezen met 7-6) zou de ploeg zich vandaag hebben geplaatst voor de Holland Series met de combinatie van de eigen overwinning en het Kinheim-verlies. Maar uiteraard is dat allemaal achteraf praten en 'als' bestaat gewoon niet.

In Amsterdam, een dag na de onttroning, stond Amsterdam Pirates in de eerste inning met 1-0 achter, maar kwam langszij in de derde. Omdat er na negen innings nog altijd een 1-1 stand op het scorebord stond was een tie-break nodig. In de 1e10 scoorde Neptunus tweemaal dankzij een fout en een opofferingsslag van Rafaël Jozefa. In de 2e10 antwoordde Pirates met drie runs. Een fout zorgde voor volle honken, waarna Sidney de Jong met een honkslag voor een punt zorgde. Een fout op een grounder van Bas de Jong bracht de stand hierna in balans en Kenny Berkenbosch volgde met een honkslag die Amsterdam een 4-3 zege opleverde. Closer Jurrian Koks, die tijdens de Play-Offs drie nederlagen op zijn naam kreeg, was vandaag de winnende werper.

In Haarlem scoorde Pioniers drie onverdiende punten in de derde inning tegen Kinheim, dat een punt terugpakte in de vierde slagbeurt. Pioniers verhoogde de voorsprong door tweemaal te scoren in zowel de achtste als de negende inning. In de achtste zorgden honkslagen van Kevin Dirksen en Dè Flanegin voor de punten, maar de ploeg liet de honken ook vol achter. In de negende verhoogden een grounder van Mark Duursma en een wilde worp de stand naar 7-1.

In Den Haag nam Sparta-Feyenoord een 2-0 voorsprong in de eerste inning bij AamigoO ADO Lakers, kreeg drie runs tegen, kwam langszij, maar keek vanaf de 2e2 tegen een achterstand aan en verloor met 7-6. In Vleuten sloot Mr. Cocker HCAW het seizoen af met een 6-1 zege bij UVV. Hierdoor eindigde HCAW op gelijke hoogte met UVV, maar sloot de Play-Downs met de eerste plaats af, omdat het twee van de drie wedstrijden tegen UVV had gewonnen. Voor Frank Koene was dit zijn laatste wedstrijd als Hoofd Coach van UVV, want vorige week maakte hij bekend dat hij na afloop van het seizoen zou vertrekken.

(12 augustus)

Standen, Uitslagen & Programma


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.