Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 december 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Didi Gregorius geruild naar Arizona via Cleveland
English
CINCINNATI, Ohio / CLEVELAND, Ohio / PHOENIX, Arizona (USA) - Mariekson 'Didi' Gregorius is geruild naar de Arizona Diamondbacks in een deal, waarbij drie teams en negen spelers waren betrokken.


...Mariekson 'Didi' Gregorius tijdens het...
...Wereldkampioenschap 2009...
(© Foto: Henk Seppen)
Dinsdag ruilen de Cincinnati Reds korte stop Didi Gregorius en midvelder Drew Stubbs naar de Cleveland Indians voor outfielder Shin-Soo Choo en infielder Jason Donald plus nog eens ongeveer 3,5 miljoen dollar. Even later ruilden de Indians Gregorius naar de Arizona Diamondbacks samen met eerste honkman Lars Anderson en linkshandige werper Tony Sipp. In ruil voor dit trio kregen de Indians drie rechtshandige werpers, Matt Albers, Trevor Bauer en Bryan Shaw.

De 22-jarige Didi Gregorius, die te boek staat als zeer talentvolle korte stop, maakte dit seizoen op 5 september zijn Major League-debuut tegen de Philadephia Phillies. In dat duel was hij de startende korte stop, speelde het hele duel en sloeg 0-uit-4. Gregorius speelde uiteindelijk in acht wedstrijden voor de Reds en sloeg .300 (6-uit-20). Hij scoorde eenmaal en had twee binnengeslagen punten. Verdedigend maakte hij acht nullen, kreeg 10 assists op zijn naam en bleef foutloos. Cincinnati won uiteindelijk de titel in de National League Central Division. Maar tijdens de hiernavolgende National League Division Series tegen de San Francisco Giants maakte Gregorius geen deel uit van het 25-man roster van de Reds.

Gregorius, die werd geboren in Amsterdam, tekende een contract bij de Reds op 6 augustus 2007. Hij maakte vervolgens zijn profdebuut in 2008 en kwam toen uit in 31 wedstrijden voor het Rookie League-team van de Reds in Florida. Het volgende jaar promoveerde de korte stop naar Single-A Advanced, maar speelde ook nog 50 wedstrijden in de Rookie League. In 2010 speelde Gregorius het hele seizoen op Single-A niveau (127 wedstrijden), waarna hij in de winterperiode uitkwam voor Canberra Cavalry in de Australian Baseball League.

Vanaf 2011 ging de loopbaan van Gregorius snel opwaarts. In 2011 promoveerde hij tijdens het seizoen naar Double-A en speelde in 38 wedstrijden voor Carolina Mudcats, waar hij .270 sloeg. Dit jaar werd een hoogtepunt voor de korte stop. Hij speelde in 81 wedstrijden voor Pensacola Blue Wahoos in Double-A en promoveerde naar Louisville Bats (Triple-A), waar hij in 48 wedstrijden speelde en .243 sloeg. Het hoogtepunt kwam toen hij werd opgeroepen naar het big league-team van de Reds en op 5 september zijn Major League-debuut maakte. Na afloop van het seizoen speelde Gregorius voor Peoria in de Arizona Fall League en sloeg .284.

Bericht werd dat Gregorius hoog op de wenslijst stond bij de Diamondbacks. Tijdens Spring Training zal hij gaan strijden om een plek in de Major League-ploeg met Willie Bloomquist en Cliff Pennington.


...Didi Gregorius Sr. (midden) als Pitching Coach...
...van Curaçao tijdens het WPT 2011...
(© Foto: Henk Seppen)
Gregorius' vader Didi Gregorius speelde een aantal seizoenen in de Nederlandse Hoofdklasse voor Amsterdam Pirates. Terwijl hun vader gooide voor Amsterdam waren Mariekson en zijn broer Johnny Gregorius bat-boy van de ploeg, voordat ze terugkeerden naar Curaçao. In 2011 was Gregorius Sr., die zelf nog altijd als werper actief is, de Pitching Coach voor het team van Curaçao dat toen deelnam aan het World Port Tournament.

In 2009 debuteerde Gregorius in het Nederlands Honkbal Team tijdens de European Baseball Series tegen Italy. Vervolgens speelde hij in vijf wedstrijden voor Oranje tijdens het hiernavolgende Wereldkampioenschap in Nederland en Italië. In het volgende jaar nam Gregorius met Nederland deel aan de Intercontinental Cup in Taiwan, waar de ploeg de finale bereikte. Vorig jaar maakte Gregorius deel uit van de succesvolle Nederlandse ploeg die de wereldtitel veroverde in Panama City en Cuba in de finale versloeg. In dat duel maakte Gregorius een cruciale verdedigende play die bijdroeg aan de winst. Omdat Gregorius promoveerde naar de Major League was hij in september niet inzetbaar voor Oranje tijdens het Europees Kampioenschap. In totaal speelde Gregorius in 33 officiële interlandwedstrijden voor Oranje.

Voor de komende World Baseball Classic in maart is Gregorius één van de profspelers die gerechtigd is uit te komen voor het Nederlands Team, dat de Eerste Ronde zal spelen in Taiwan.

(12 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.