Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


UVV sweeps HCAW, nadert 4e plaats
English
DEN HAAG / ROTTERDAM / AMSTERDAM / VLEUTEN - UVV kwam zondag tot een 4-0 shutout tegen Mr. Cocker HCAW om een 3-game sweep te completeren en dichter naar de vierde plaats te klimmen. UVV staat nu slechts één punt achter op Vaessen Pioniers, dat voor de tweede dag op rij een 'one-run' nederlaag leed en dit keer met 3-2 verloor van DOOR Neptunus.

Koploper L&D Amsterdam Pirates boekte de derde 10-punten verschil shutout vs. Sparta-Feyenoord en won vandaag met 12-0.

Corendon Kinheim stond met 2-1 achter in de zesde inning vs. AamigoO ADO Lakers, maar nam toen de leiding en won uiteindelijk met 6-4.UVV vs. Mr. Cocker HCAW
In Vleuten kwam UVV tot een 4-0 shutout tegen Mr. Cocker HCAW om tot op één punt achterstand te komen achter het op de vierde plaats staande Vaessen Pioniers, dat van DOOR Neptunus verloor.

...Brian Biezen wordt uitgetikt...
...door Juriën Overman in de 7e...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
HCAW sloeg slechts vier honkslagen op starter Kyle Ward, die vorig seizoen nog deel uitmaakte van de Bussumse pitching-staff. De linkshander stond zijn eerste honkslag tegen in de derde inning toen Barry Mastenbroek een honkslag sloeg met één uit. In de vierde opende Kody Hightower met een honkslag, maar bleef achter op het tweede honk.
...'Broken bat' voor Danny Rombley...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In de zesde kreeg Ward opnieuw een lead-off single tegen, dit keer van Glenn Romney, maar die ging gedwongen uit op een grounder van Linoy Croes, die later op het derde honk achterbleef. In de zevende opende Jim Froberg met een honkslag op Ward, die toen werd opgevolgd door Sedley Karel en die schakelde de volgende drie slagmensen uit. In de achtste inning nam Derek Tarapacki de pitching over en schakelde zes slagmensen op rij uit om het duel af te sluiten.

UVV nam gelijk in de eerste slagbeurt al bezit van de wedstrijd met het scoren van drie punten op Dennis Burgersdijk. Met één uit sloegen Stijn van der Meer en Danny Rombley een honkslag, waarna de honken vol kwamen toen Giovannie Samboe vier wijd kreeg. Een honkslag van Ryan Murphy bracht de stand toen op 2-0. Samboe ging vervolgens uit bij een steelpoging, maar hierna scoorde Murphy het derde punt toen Jirka Bliek volgde met een honkslag.

In de volgende vijf inning hield Burgersdijk UVV puntloos. In de tweede beurt liet de thuisploeg lopers achter op het tweede en derde honk, waarna een andere loper in scoringspositie strandde in de vierde. In de vijfde kreeg Burgersdijk steun van een dubbelspel, maar hij kreeg onvoldoende aanvallende steun van zijn teamgenoten.

In de zevende slagbeurt voegde UVV een punt toe. Met één uit sloeg Brian Biezen een honkslag en Austin Weymounth een tweehonkslag. Biezen werd hierna op de plaat uitgeschakeld na een grounder van Stijn van der Meer en de honken kwamen vol toen Danny Rombley vier wijd kreeg. Een 'force play-grounder' van Giovannie Samboe leverde UVV het vierde punt op, want dit keer volgde er geen nul op thuis.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen


...Giovannie Samboe duikt richting derde honk...

...Stijn van der Meer duikt naar het eerste honk...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)

...Jorin van Amstel draait voor een stootslag...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)

...Ryan Murphy scoort voor UVV in de 1e inning...
(© Foto: Frans van Elst)

...Winnende werper Kyle Ward...


...HCAW's Hoofd Coach Rudy Dirksen in discussie met...
...Rookie Home Plate Umpire Jan-Willem van der Paauw...
(© Foto's: Frans van Elst)

...Duko Jansen deelt bloemen uit op deze Moederdag...

...Rijk van den Bunt deed verslag voor RTV Utrecht...
(© Foto's: Frans van Elst)L&D Amsterdam Pirates vs. Sparta-Feyenoord
In Amsterdam kwam L&D Amsterdam Pirates voor de derde keer op rij tot een shutout tegen Sparta-Feyenoord en won dit keer met 12-0. En zo sloot Amsterdam de 3-game sweep af met het scoren van 35 punten, terwijl er geen tegenpunten werd toegestaan! Vandaag was Sparta-Feyenoord overigens in Amsterdam met slechts 12 spelers.

...Een trouwe Amsterdam-fan...
...is vol aandacht...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam kwam tot 10 honkslagen op veteraan Elton Koeiman en opende de score in de tweede inning na lopers op het tweede en derde honk te hebben achtergelaten in de eerste slagbeurt. Met twee uit in de tweede inning sloeg Bas Nooij een tweehonkslag en kon scoren toen daar een fout in het outfield op volgde.

In de derde inning voegde Amsterdam het tweede punt toe toen Sidney de Jong homerde met twee uit. De voorsprong werd verdubbeld in de vijfde. Met één uit kreeg Wesley Connor vier wijd, waarna de honken kwamen toen Jesse Aussems en Sidney de Jong een honkslag sloegen. Een honkslag van Percy Isenia leverde hierna twee runs op en bracht de stand op 4-0.

Amsterdam brak het duel open met een 8-run rally in de zesde slagbeurt, waarin 14 slagmensen in het slagperk verschenen. Bas de Jong begon met een tweehonkslag, waarna Bas Nooij werd geraakt door een worp en Björn Hato met een honkslag voor volle honken zorgde. Na een binnenhoog scoorden De Jong en Nooij na een honkslag van Jesse Aussems. Hierna werd Elton Koeiman opgevolgd door Carlos Tavarez Castro, de linksvelder van de ploeg, die wel heuvelervaring heeft, maar al enige tijd niet had gegooid. En dat was zichtbaar, want Tavarez begon met een wilde worp, resulterend in een punt, gooide vier wijd op Sidney de Jong en leverde toen een nieuwe wilde worp af. Een honkslag van Percy Isenia (die 3-uit-4 sloeg) leverde het volgende punt op. Tavarez zorgde daarna voor volle honken via vier wijd voor Kenny Berkenbosch, gevolgd door vier wijd wijd voor Vince Rooi en een wilde worp, zodat weer tweemaal werd gescoord. Iedereen was vervolgens safe toen er geen actie volgde op een grounder van Bas de Jong die Amsterdam weer een punt opleverde, waarna de honken wederom vol kwamen te staan toen Bas Nooij vier wijd kreeg. Een vangbal zorgde hierna voor de tweede nul, maar toen volgde weer een vrije loop (de vijfde van Tavarez) voor Wesley Connor en dat bracht de stand op 12-0. Een vangbal maakte uiteindelijk een einde aan de slagbeurt, waarin drie lopers achterbleven.

Sparta-Feyenoord kwam slechts viermaal op het honk op starter Ben Grover. In de tweede inning opende Gregory Gustina met een honkslag, maar ging even later gedwongen uit. Gustina, een werper, was vandaag de designated hitter en sloeg de enige honkslag van de Rotterdamse ploeg! In de derde opende Suri Betrian met vier wijd, maar daarna draaide Amsterdam een dubbelspel. Na negen slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld gooide Grover drie slag op Klaas Baldee in de zesde, maar die bereikte het honk toen de derde slagbal eindigde in een wilde worp. Baldee stal hierna het tweede honk om de enige speler te worden die het tweede honk bereikte, maar daar achterbleef. In de zevende inning nam Rik Geestman het werpen over van Grover en zorgde voor drie nullen om het duel af te sluiten.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen


...Pitcher Ben Grover 'tuinierde' zelf de heuvel...

...Gregory Gustina sloeg Sparta-Feyenoord's enige honkslag...

...Bas de Jong was weer terug in de line-up...

...Edison Bito bekijkt Anthony Vrolijk's blessure...

...Pitcher Elton Koeiman maakt een fraaie vangbal in de...
...6e inning op een pop-fly van Wesley Connor...

...Coach Gershwin Hernandez geeft werpadvies aan...
...Carlos Tavarez Castro, die 5x vier wijd gooide...

...Korte stop Vince Rooi maakt een spectaculaire actie...

...Winnende werper Ben Grover...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)DOOR Neptunus vs. Vaessen Pioniers
In Rotterdam won DOOR Neptunus opnieuw met één punt verschil vs. Vaessen Pioniers. Na de 1-0 winst op zaterdag was de eindstand vandaag 3-2, nadat Pioniers was teruggekomen van een 2-0 achterstand.

Pioniers draaide een dubbelspel in de tweede inning, maar kreeg toen een punt tegen in de derde slagbeurt. Benjamin Dille begon met een tweehonkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Urving Kemp en scoorde op een 2-out double van zijn broer Dwayne Kemp. De voorsprong werd verdubbeld in de volgende slagbeurt. Raily Legito opende met een tweehonkslag op starter Kevin Miner, maar de volgende twee slagmensen gingen uit na een grounder. Hierna bracht Rien Vernooij de stand met een tweehonkslag op 2-0. Benjamin Dille volgde met een honkslag, maar de inning kwam ten einde toen Vernooij in een rundown kwam na het passeren van het derde honk.

Neptunus-starter Kevin Heijstek schakelde 13 van de eerste 16 slagmensen die hij zag uit en stond slechts één honkslag toe, een tweehonkslag van Gyenuar Lopez met twee uit in de eerste inning. Maar met twee uit in de vijfde slagbeurt kwam Pioniers langszij. Zerzinho Croes bereikte hierna het honk na een fout, stal het tweede honk en scoorde op een tweehonkslag van Jefferson Muzo. Michael Duursma volgde met een honkslag en die bracht de stand op 2-2.

Na Duursma's honkslag schakelde Heijstek weer zeven slagmensen op rij uit en werd toen afgelost door Jorian van Acker in de achtste inning. Hij werd begroet met een lead-off single van Michael Pluijmers, moved advanced on a sac-bunt by Michael Duursma and moved to third base on a wild pitch, but was left there.

In de tweede helft van de achtste inning hernam Neptunus de leiding op nieuwe werper Shane Gnade, maar verzuimde meer punten te scoren, want twee lopers werd uitgeschakeld via een pick-off. Shaldimar Daantji begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Dwayne Kemp. Gnade werd vervangen door Jan Řeháček, maar de linkshander begon met het raken van Rafaël Jozefa en kreeg toen een RBI-single tegen van Raily Legito die de stand op 3-2 bracht. Maar hierna schakelde de Tsjech Jozefa met een pick-off uit, maar stelde daarna wel Legito in staat het tweede honk te bereiken via een wilde worp. Jeffrey Arends kreeg vervolgens vier wijd, maar de inning kwam ten einde toen Legito op het tweede honk via een pick-off werd uitgeschakeld door catcher Mark Duursma.

Dushan Ruzic sloot de wedstrijd af voor Neptunus met drie nullen in de negende inning om een save te verdienen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenAamigoO ADO Lakers vs. Corendon Kinheim
In Den Haag stond corendon Kinheim in de zesde inning met 2-1 achter, nam de leiding over en ging met 6-4 winnen van AamigoO ADO Lakers, dat de elfde nederlaag op rij leed.

ADO begon goed met het scoren van twee punten in de eerste inning op Luke Sommer. De linkshander kreeg een lead-off single tegen van Gregory Hassell, die opschoof naar het derde honk toen Sommer een foute aangooi maakte op een OSS van Ludwin Obispo. Toen de laatste het tweede honk ging stelen deed Hassell hetzelfde richting thuisplaat en beide lopers waren safe, zodat ADO een 1-0 voorsprong nam. Nadat Sommer de volgende slagman met drie slag uitschakelde en Obispo het derde honk bereikte na een foute aangooi bracht een honkslag van Phil Ortez de stand op 2-0.

Kinheim pakte een punt terug in hun eerste slagbeurt op Thomas Macy. Met één uit gooide de rechtshander vier wijd op Mervin Gario, die opschoof na een grounder van Dirk van 't Klooster en scoorde op een hierna volgende honkslag van Ramiro Balentina.

Maar in de volgende vier innings was Kinheim niet in staat meer punten te scoren, hoewel de honken regelmatig werden bereikt. In de derde lieten de Haarlemmers de honken vol achter en in de vijfde bleven lopers achter op het eerste en tweede honk, terwijl Macy driemaal drie slag gooide.

Maar ADO Lakers was zelf ook niet in staat de voorsprong op te voeren, want Sommer stond nog maar twee slagmensen tot de honken toe tussen de tweede en de zesde inning. Na de honkslag van Ortez in de eerste inning schakelde Sommer 16 van de volgende 18 slagmensen die hij zag uit.

In de eerste helft van de zesde inning nam Kinheim de leiding over. Met één uit kreeg Remco Draijer vier wijd en stal het tweede honk, waarna ook Niels van Weert vier wijd kreeg. De honken kwamen vol te staan toen Onno Jansen volgde met een honkslag. Na een binnenhoog nam Kinheim een 3-2 voorsprong toen Mervin Gario (die 3-uit-4 sloeg) met een honkslag twee punten binnensloeg.

In de negende inning nam Kinheim de nodige afstand met de toevoeging van drie runs op Martijn Riphagen, die Macy had vervangen in de zevende. Mervin Gario en Ramiro Balentina sloegen honkslagen, waarna Quintin de Cuba volgde met een RBI-double. Rick van der Post werd hierna ingebracht als nieuwe werper. Na een groundout kreeg Remco Draijer opzettelijk vier wijd om de honken vol te zetten, maar hierna volgde Niels van Weert met een honkslag om nog eens twee runs binnen te brengen, die op naam van Riphagen kwamen.

De extra punten waren zeker nodig, want ADO Lakers scoorde er zelf nog twee in de tweede helft van de negende op Arshwin Asjes. Die nam het over van Pim Walsma, die voor drie nullen had gezorgd in de achtste. Ludwin Obispo bereikte het honk na een fout, waarna de honken vol kwamen toen Evan Porter en Phil Ortez een honkslag sloegen. Twee strikeouts volgden, maar toen sloeg Enrique Tromp een honkslag, waarop tweemaal werd gescoord en de achterstand werd teruggebracht tot 6-4. Een vangbal sloot de wedstrijd daarna af.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(13 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.