Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 juni 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


UVV 'releases' Ryan Murphy
English
VLEUTEN - UVV maakte woensdagavoond bekend dat het eerste honkman Ryan Murphy heeft 'released', omdat de Canadees 'niet bracht wat van hem voor het team was verwacht'. Momenteel staat UVV op de vijfde plaats, 11 punten achter DOOR Neptunus en Corendon Kinheim, die de derde plaats delen met 40 punten. UVV heeft nog 12 wedstrijden te gaan in de reguliere competitie, voordat er een splitsing volgt, waarbij de top-4 zich plaatst voor de Play-Offs en de onderste-4 verder gaat in de Play-Downs. Het is de bedoeling dat het seizoen eind augustus wordt afgesloten voor aanvang van het Europees Kampioenschap.


...Ryan Murphy...
...released...
(© Foto: Henk Seppen)
Hoofd Coach Frank Koene en het Bestuur Topsport van UVV hadden eerder op woensdag een gesprek met Murphy, waarna de spelersgroep van de beslissing op de hoogte werd gebracht. Koene stelde dat het een moeilijke beslissing was, omdat Murphy drie jaar geleden ook voor hem speelde toen beiden waren verbonden aan Hoofddorp Pioniers waar hij bijzonder succesvol was. Murphy blijft tot eind juni in het land, maar zal niet meer voor UVV spelen in de komende wedstrijden.

Ryan Murphy speelde in 27 van UVV's 30 wedstrijden dit seizoen en sloeg .255 (25-uit-98) met zes tweehonkslagen. Hij scoorde 12 punten en sloeg er ook 12 binnen, terwijl hij 27 keer drie slag kreeg en 14 keer een vrije loop. Verdedigend speelde Murphy op het eerste honk en kreeg 232 nullen op zijn, plus achtmaal hulp verleedn en drie veldfouten. Hoewel hij in zijn vorige seizoenen ook werper was werd Murphy dit seizoen door UVV niet als werper ingezet. In zijn laatste wedstrijd dinsdagavond sloeg Murphy een grounder, kreeg vier wijd en werd uitgevangen, maar maakte ook een fout in een 4-0 nederlaag in een inhaalduel vs. Corendon Kinheim.

Voordat hij eind december toegevoegd werd aan het roster van UVV had Murphy al eerder voor vijf Europese teams gespeeld. In 2005 speelde hij kort professioneel in een Independent League, waarna hij naar Europa kwam waar hij in 2006 speelde voor Savigny Lions in Frankrijk en werd uitgeroepen tot MVP van het Cup Winners Cup-toernooi.

Hij kwam hierna naar Nederland en speelde in 2007 in de Hoofdklasse voor MediaMonks RCH, dat hij aanvoerde met een .365 slaggemiddelde, drie homeruns en 20 binenngeslagen punten, terwijl hij zesmaal winnende werper was. In 2008 kwam Murphy uit voor L&D Amsterdam Pirates met wie hij toen landskampioen werd. Murphy werd gekozen tot MVP van de Holland Series in zijn enige seizoen in Amsterdam.

In 2009 speelde hij voor Konica Minolta Pioniers, dat toen onder leiding stond van Hoofd Coach Frank Koene. Het werd zijn beste seizoen in de hoogste afdeling, want hij kwam tot 104 strikeouts in 110 2/3 inning en gaf slechts 15 vrije lopen weg. Hij leidde Pioniers met een .312 gemiddelde, 49 honkslagen en 11 tweehonkslagen, terwijl hij 30 punten binnensloeg en er 21 scoorde. Als werper voerde hij de Hoofdklasse ondermeer aan met 10 overwinningen, gegooide innings, complete wedstrijden en strikeouts en werd uitgeroepen tot zowel Meest Waardevolle Speler als Beste Werper van het seizoen in de Hoofdklasse.

Murphy speelde vervolgens in zijn derde winterseizoen in Australië en probeerde zijn geluk in de Taiwanese profcompetitie in 2010. Maar daar werd hij al na zijn eerste start ontslagen en keerde hij terug naar Europa, waar hij het seizoen afmaakte bij Technika Brno in Tsjechië. Hij leidde Brno in ondermeer slaggemiddelde (.391) en ERA (1.74) en bereikte de finale om de Tsjechische kampioenstitel. In de hierna volgende twee winters speelde Murphy opnieuw in de Australian Baseball League, waarna hij terugkeerde naar Nederland om dit seizoen uit te komen voor UVV.

(13 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.