Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 juni 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Cordemans evenaart All Time Winst Record
English
HOOFDDORP / ROTTERDAM / DEN HAAG - Donderdagavond gooide veteraan-werper Rob Cordemans zich opnieuw in de recordboeken, want hij verdiende de 150ste overwinning in zijn loopbaan om op gelijke hoogte te komen met All-Tim recordhouder Bart Volkerijk. Dat betekent dat toekomstige Hall of Famer Cordemans de 'meest winnende werper' in de Nederlandse honkbalgeschiedenis kan worden in zijn volgende start en dat zal mogelijk aanstaande donderdagavond zijn.

Vanavond had Cordemans opnieuw een prima optreden, want de rechtshander kwam tot negen strikeouts, gaf slechts één vrije loop weg en stond maar drie honkslagen toe in 6 2/3 inning tegen Vaessen Pioniers. Amsterdam kwam tot 16 honkslagen, waaronder een solo-homerun van Kenny Berkenbosch en een 3-run homerun van Wesley Connor om een comfortabele 10-2 winst te boeken in Hoofddorp. Voor vanavond voerden Pirates en Pioniers de ranglijst in de Hoofdklasse aan op respectievelijk de eerste en tweede plaats. Maar door het verlies (die een einde maakte aan een 7-game winning streak) werd Pioniers gepasseerd door DOOR Neptunus.

Amsterdam nam een 2-0 voorsprong in de tweede inning op een 2-out, 2-run double van Bas Nooij. De ploeg kwam vervolgens tot een rally van vijf runs in de zesde inning, met als hoogtepunten de homeruns van Berkenbosch en Connor en een RBI-single van Nooij. De laatste drie runs volgden in de negende. Pioniers scoorde hun twee runs in de achtste op reliever Nick Stuifbergen, dankzij een 2-run single van Dè Flanegin. Met uitzondering van Roelie Henrique sloegen alle spelers in de Amsterdamse slagvolgorde minimaal één honkslag.

Het op de derde plaats staande DOOR Neptunus ontmoette nummer vier Corendon Kinheim en kwam terug van een achterstand om met 3-2 te winnen in 10 innings, waardoor men naar de tweede plaats klom. Kinheim 'outhit' Neptunus met 7-4 en leidde met 2-0 in de zesde inning. In de vijfde scoorde Kinheim het eerste punt toen Mervin Gario werd geraakt door een worp met de honken vol, maar de ploeg liet drie lopers achter. In de zesde maakte Kinheim er 2-0 van na een honkslag van Quintin de Cuba.

Kinheim-starter Nick Veltkamp hield Neptunus vijf innings lang hitloos en kreeg toen een lead-off double tegen van Adrian Anthony in de zesde inning. Na een groundout en een vrije loop werd Veltkamp vervangen door Australiër Todd Van Steensel, die afgelopen weekeinde debuteerde als designated hitter. Hij begon met een strikeout, maar kreeg toen een 2-run double tegen van Jeffrey Arends, die de stand in balans bracht. De beslissing viel daarna in de 10e inning. Pim Walsma, die de pitching voor Kinheim had overgenomen in de negende, zag de twee tie-break lopers opschuiven toen Rafaël Jozefa het honk bereikte via een stootslag-honkslag, maar volgde met drie slag voor Raily Legito. Walsma schakelde toen ook Jeffrey Arends met drie slag uit, maar gooide vervolgens een wilde worp tijdens de slagbeurt van volgende slagman Dwayne Kemp, waardoor Adrian Anthony het winnende punt kon scoren en Neptunus de negende winst op rij bezorgde.

De wedstrijd tussen nummer 5 UVV en nummer 6 AamigoO ADO Lakers eindigde in een 8-1 zege voor de eerste, dat daardoor weer een beetje dichter richting vierde plaats kroop. UVV scoorde tweemaal in de tweede inning op rookie pitcher Laurens Oele, maar liet ook zeven lopers achter in de eerste vijf innings. ADO Lakers pakte een punt terug in de vierde, maar UVV voegde daarna zes runs toe in de laatste drie slagbeurten, dankzij een 2-run double van Brian Biezen, 2-run single van Giovanni Samboe, RBI-double van Rodney Michel en RBI-single van Austin Weymouth.

In Rotterdam versloeg het op de achtste plaats staande Sparta-Feyenoord nummer zeven Mr. Cocker HCAW met 8-6 en boekte de derde zege in tien dagen. Het was de tweede winst op rij voor de ploeg en dat was voor het eerst dat zoiets dit seizoen gebeurde. HCAW 'outhit' Sparta-Feyenoord met 12-8, maar keek na drie innings al tegen een ruime 5-0 achterstand aan. Sparta-Feyenoord kwam tot een rally van vier runs in de tweede slagbeurt, met als hoogtepunt een 3-run double van Edison Bito, die daarna zelf scoorde op een honkslag van Kevin van Nederpelt. Met een 5-0 achterstand scoorde HCAW driemaal in de vierde op een tweehonkslag van Juriën Overman, fout en 'force play-grounder'. Sparta-Feyenoord pakte een punt terug in de vierde, maar HCAW verkleinde de achterstand tot 6-5 in de zevende na honkslagen van Sergino Martis en Dylan de Mello. Maar opnieuw wist Sparta-Feyenoord weer wat meer afstand te nemen door tweemaal te scoren in de 2e7 op een 2-run double van Churandy La Cruz. Voor HCAW was dit de negende nederlaag op rij.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(14 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.