Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Winst Amsterdam, Kinheim; Anasagasti kondigt vertrek aan
English
ROTTERDAM / DEN HAAG / BUSSUM - Op dinsdag wonnen koplopers L&D Amsterdam Pirates en Corendon Kinheim 's avonds beide hun wedstrijd. De ontmoeting tussen Mr. Cocker HCAW en Sparta-Feyenoord werd voor de derde keer afgelast en is opnieuw vastgesteld voor dinsdag 22 mei.

...Dino Anasagasti...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Maar dinsdag was ook de dag dat Dino Anasagasti bekend maakte dat hij zal terugtreden als Hoofd Coach van Sparta-Feyenoord na het duel van aanstaande zondag, de derde wedstrijd van de 3-game series tegen UVV, die donderdag begint. Na afloop van die series is het seizoen halverwege. Anasagasti bracht zijn ploeg en de clubleiding dinsdagochtend op de hoogte van zijn beslissing. Zijn Assistent Coach Gershwin Hernandez zal dan ook stoppen. ,,Dit heeft niets met de jongens te maken, die werken hard, we wisten dat we een ondergeschikte rol gingen spelen, verliezen is een ervaring, maar ik heb mijn toppunt bereikt'', stelde Anasagasti. Een opvolger is nog niet bekend. Anasagasti was bezig aan zijn eerste volle seizoen als Hoofd Coach van Sparta-Feyenoord, nadat hij de taak vorig jaar op 13 juli overnam van Luty Bernadina. Op het moment staat Sparta-Feyenoord op de laatste plaats en won slechts één van de gespeelde 15 wedstrijden tot nu toe.DOOR Neptunus vs. L&D Amsterdam Pirates
In Rotterdam kreeg L&D Amsterdam Pirates opnieuw een goed optreden van de jonge Ian Delemarre, die dit keer DOOR Neptunus op slechts vier hits hield. De rookie won uiteindelijk zijn tweede wedstrijd in zijn tweede start, want Amsterdam won met 3-1 en verlengde hun winning streak naar zeven wedstrijden. Voor Neptunus was dit de eerste nederlaag na zevenmaal winst op rij.

Dinsdag werd overigens bekend gemaakt dat het duel tussen Amsterdam en Neptunus dat op dinsdag 8 mei verregende een nieuwe inhaaldatum heeft gekregen. Aanvankelijk was het duel vastgesteld voor dinsdag 5 juni, maar Neptunus en Pirates tekenden beide bezwaar aan tegen deze datum, want die komt slechts twee dagen na afsluiting van de Europa Cup Toernooien, die op 3 juni worden afgesloten. De volgende dag vliegt Amsterdam huiswaarts vanuit Italië en bovendien zullen beide ploegen al hun beschikbare werper nodig hebben (en gebruiken) in het vijf dagen durende toernooi, zodat het simpelweg niet mogelijk is dinsdags te spelen, terwijl op 7 juni ook alweer de volgende 3-game series van start gaat. De wedstrijd staat nu op het schema voor dinsdag 26 juni.

Amsterdam kwam al snel op de honken in de eerste inning Bobby Carrington, want Sidney de Jong en Percy Isenia sloegen een honkslag met twee uit. Maar na een vangbal bleven beiden achter.

Amsterdam opende de score in de derde inning. Rashid Gerard opende met een vrije loop en stal het tweede honk, waarna hij het derde honk bereikte na een grounder van Wesley Connor. Gerard was toen sneller bij de plaat dan de aangooi van eerste honkman Jeffrey Arends op een grounder van Roelie Henrique. Even later ging Henrique uit na een pick-off, waarna Sidney de Jong nog een honkslag sloeg, maar gedwongen uitging.

In de eerste inning stond Ian Delemarre een lead-off single toe van Dwayne Kemp, maar volgde met drie slag voor Rafaël Jozefa en zag Raily Legito in een dubbelspel slaan. De rechtshander zorgde daarna voor drie nullen in de tweede slagbeurt, kreeg een lead-off single tegen van Benjamin Dille in de derde, maar die strandde op het derde honk. In de vierde inning kwam Neptunus langszij. Rafaël Jozefa begon met vier wijd, de enige die Delemarre weggaf, waarna de honken vol kwamen te staan met nul uit toen Raily Legito en Jeffrey Arends een honkslag sloegen. Maar Neptunus scoorde maar een punt en dat kwam tot stand op een double play-grounder van Lennart Koster en de inning eindigde toen Rien Vernooij uitging na een line drive.

Amsterdam hernam de leiding in de vijfde inning. Wesley Connor begon met een tweehonkslag en, met één uit, schoof op naar het derde honk toen Sidney de Jong werd uitgevangen. Een fout op een grounder van Percy Isenia resulteerde hierna in het punt en een 2-1 voorsprong voor Amsterdam.

In de zesde inning nam Dushan Ruzic de pitching over van Carrington, kreeg een one-out single tegen van Bas de Jong en raakte volgende slagman Jesse Aussems, maar kreeg toen de hulp van een inning-ending double play.

Ian Delemarre zorgde weer voor drie nullen op rij in de vijfde inning. In de volgende slagbeurt begon hij met een vangbal en werd opgevolgd door Rik Geestman, die voor de volgende twee nullen zorgde.

Amsterdam scoorde een 'insurance run' in de zevende inning. Wesley Connor begon met vier wijd en stal het tweede honk, waarna hij opschoof op een grounder van Roelie Henrique. Ruzic volgde met drie slag voor Sidney de Jong, maar hierna sloeg Percy Isenia een honkslag die de stand op 3-1 bracht.

Na afloop van Amsterdam's zevende slagbeurt werd het duel 40 minuten onderbroken vanwege regen. Toen het duel werd hervat keerde Geestman terug op de heuvel, ondanks de lange onderbreking. Hij kreeg een one-out single tegen van Lennart Koster en een 2-out single van Benjamin Dille, maar de inning kwam ten einde toen Urving Kemp's line drive werd gevangen door korte stop Vince Rooi.

In de 1e8 sloeg Bas de Jong zijn derde honkslag in het duel, maar bleef achter. Neptunus kreeg nog vier lopers in hun laatste twee slagbeurten op nieuwe werper Jurrian Koks. In de achtste gooide hij vier wijd op Rafaël Jozefa en Raily Legito met twee uit, maar toen volgde een grounder. In de negende sloeg Rien Vernooij een honkslag met één uit, maar ging gedwongen uit, waarna Koks het duel afsloot met een strikeout.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenAamigoO ADO Lakers vs. Corendon Kinheim
In Den Haag sloeg Corendon Kinheim slechts vier honkslagen, maar won met 7-3 vs. AamigoO ADO Lakers, dat nu de laatste 12 wedstrijden op rij heeft verloren. Naast het slaan van de vier honkslagen, bereikten 14 slagmensen van Kinheim de honken dankzij vrije lopen van de drie ADO-werpers, terwijl er ook nog eens drie het honk bereikten op een fout.

Kinheim zette de toon met het scoren van vier runs in de eerste inning. René Cremer begon met een honkslag en stal het tweede honk. Mervin Gario werd toen geraakt door een worp en de twee lopers schoven op na een OSS van Dirk van 't Klooster, waarna het eerste punt werd gescoord op een grounder van Ramiro Balentina. Een vrije loop voor Quintin de Cuba volgde en toen die het tweede honk stal scoorde Gario. Rachid Engelhardt kreeg toen ook een vrije loop en hij en De Cuba scoorden op een driehonkslag van Remco Draijer.

Na de honken vol te hebben achtergelaten in de derde inning voegde Kinheim een punt toe in de vierde slagbeurt toen Mervin Gario het tweede honk bereikte na een foute aangooi met één uit. Hij scoorde toen Dirk van 't Klooster volgde met een honkslag.

ADO werd in de eerste drie innings hitloos gehouden door Nick Veltkamp, maar scoorde het eerste punt in de vierde. Phil Ortez begon met vier wijd en bereikte het derde honk na een honkslag van Ludwin Obispo, die zelf werd uitgeschakeld toen hij er een tweehonkslag van probeerde te maken. Rudy van Heydoorn kreeg toen vier wijd en Evan Porter volgde met een honkslag om Ortez binnen te brengen, maar een strikeout en gedwongen nul sloten de slagbeurt af.

ADO draaide een dubbelspel in de vijfde inning, maar kreeg toen Kinheim's zesde punt tegen in de zesde inning. René Cremer begon met vier wijd en dat leidde tot een werperswissel. Martijn Riphagen nam het over van Reggie Bomberg, maar gooide vier wijd op Mervin Gario, die gedwongen uitging, maar dat bracht Cremer op het derde honk en die scoorde even later op een opofferingsslag van Ramiro Balentina om de stand op 6-1 te brengen.

In de 2e7 scoorde ADO het tweede punt op Steven van Groningen, die het overnam van Nick Veltkamp. Tim Schaareman (velderskeus) stond op het eerste honk toen er een fout werd gemaakt op een 'force out-grounder' van Randy Ocilia, één van de drie nieuwe spelers op het ADO-roster, die vanavond debuteerde. Nurison Leonora, de tweede nieuwkomer (hij debuteerde op 5 mei), bracht de lopers een honk verder met zijn OSS en de honken kwamen vol toen Gregory Hassell vier wijd kreeg. De derde nieuwkomer is Tim Schaareman, die vanavond in zijn vijfde Hoofdklasse-duel speelde. Van Groningen gooide toen ook vier wijd op Phil Ortez om een punt binnen te brengen en de stand op 6-2 kwam. Dion Steijl werd ingebracht als nieuwe werper en die sloot de inning af met drie slag voor Ludwin Obispo, zodat er drie lopers achterbleven.

Kinheim voegde nog een punt toe in de negende inning. Quintin de Cuba begon met vier wijd en scoorde, na een werperswissel op een honkslag van Remco Draijer. ADO scoorde ook nog eenmaal in hun negende op closer Pim Walsma, die vier wijd gooide op Tim Schaareman, die daarna het tweede honk stal. Irving Redan nam het van hem over als pinch-runner en scoorde op een one-out single van Nurison Leonora, zijn eerste in de Hoofdklasse. Maar een strikeout volgde en dat betekende dat ADO voor de twaalfde wedstrijd op rij met lege handen stond.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(15 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.