Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 september 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Oranje komt net te kort tegen Italië
English
ROTTERDAM - Het Nederlands Honkbal Team sloot de finaleronde van het Europees Kampioenschap zaterdagavond af met een 4-3 nederlaag vs. titelverdediger Italië in een duel dat het thuis- en uitteam bepaalde voor de Finale. Op zondag is Italië nu de thuisploeg in de Finale en Oranje is dus de bezoekende ploeg.

De winst was de derde op rij voor Italië tegen Oranje als we terug gaan naar de laatste twee wedstrijden van het Europees Kampioenschap van 2010 in Duitsland. De winst was ook de 50e ooit van een Italiaanse ploeg tegen Nederland, dat 72 van de 123 onderling gespeelde wedstrijd winnend afsloot. Eén duel eindigde in een gelijkspel.

Oranje opende de score in de tweede inning toen Kalian Sams begon met een tweehonkslag langs de linksveldlijn. Hij schoof daarna op na een grounder van Wesley Connor en scoorde op een opofferingsslag van Bryan Engelhardt.

Italië antwoordde met drie runs in de derde inning. Oranje-starter Orlando Yntema kreeg toen vijf honkslagen te verwerken, waaronder RBI-doubles van Juan Carlos Infante en Chris Colabello.

Met een 3-1 achterstand kwam Oranje langszij in de vierde. Met één uit sloeg Wesley Connor een honkslag, waarna Dwayne Kemp homerde met twee uit om de stand op 3-3 te brengen.

In de eerste helft van de negende inning kreeg Oranje de honken vol, waarna Kemp de bal diep het linksveld indreunde, maar die eindigde aan de verkeerde kant van de foutpaal en dus miste hij een grand slam homerun. Even later kreeg Kemp drie slag en kwam de inning ten einde.

In de 2e9 kreeg ook Italië de honken vol. Berry van Driel, die in de zevende inning in het duel was gekomen, begon met vier wijd voor lead-off hitter Juan Carlos Infante en werd opgevolgd door David Bergman. De laatste maakte toen een een fieldingfout op een opofferingsstootslag. Een gedwongen nul volgde, waarna er met lopers op het eerste en derde honk voor werd gekozen om Chris Colabello opzettelijk vier wijd te geven om de honken vol te zetten en een gedwongen loop te creëren. Volgende slagman Mattia Reginato, die in de 1e9 was ingezet als nieuwe catcher, sloeg hierna een 1 wijd-2 slag worp van Bergman over rechtsvelder Quintin de Cuba voor een 'walk-off single', die Italië een 4-3 zege opleverde.

(later meer)

(15 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.