Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 oktober 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Pioniers maakt transfers bekend; trekt Rombley, Rooi aan
English

...Danny Rombley...
(© Foto: Henk Seppen)
HOOFDDORP - Internationals Danny Rombley en Vince Rooi spelen komend seizoen voor Vaessen Pioniers, zo heeft de club bevestigd. Pioniers heeft ook hun overige transfers bekend gemaakt, waaronder het vertrek van korte stop Michael Duursma naar L&D Amsterdam Pirates.

Outfielder Danny Rombley komt naar Pioniers na twee seizoenen te hebben gespeeld voor UVV. De voormalige prof voerde UVV dit seizoen aan met een slaggemiddelde van .359 (56-uit-156). Hij was ook de leider in de Utrechtse ploeg in binnengeslagen punten (32) en deelde de koppositie met Giovannie Samboe. Rombley, die eenmaal homerde, was tweede in gescoorde punten met 28, twee achter koploper Stijn van der Meer.

Infielder Vince Rooi speelde dit seizoen in slechts 22 wedstrijden voor L&D Amsterdam Pirates. Rooi speelde zijn laatste wedstrijd op 20 mei, waarna hij een operatie onderging aan zijn geblesseerde schouder. Sindsdien is hij herstellende en miste daardoor de Europa Cup en Final Four-toernooien met Pirates, net als het Europees Kampioenschap met Oranje. Rooi sloeg .174 (12-uit-69), scoorde 16 punten en had 10 RBI's.

Rombley en Rooi speelden beiden professioneel in de organisatie van de Montreal Expos van 1999 tot en met 2004. Rombley keerde toen terug voor aanvang van het seizoen 2005 en ging spelen voor Kinheim. Hij kwam vervolgens uit voor Neptunus in 2010, waarna hij ging spelen voor UVV, waar hij ook al in zijn jeugd speelde.


...Wisselen van plaats...
...Michael Duursma (links) en Vince Rooi...
(© Foto: Henk Seppen)
Nadat Rombley naar Nederland terugkeerde bleef Rooi in de organisatie van de Expos, dat toen werd omgedoopt in Washington Nationals. Rooi speelde in Double-A voor de Nationals in 2005 en vervolgens in Single-a voor de Pittsburgh Pirates in 2006, waarna hij werd 'released'. Na gespeeld te hebben voor Kinheim in 2007 en 2008 kwam Rooi sinds 2009 uit voor Amsterdam.

Pioniers trok ook de Amerikaanse closer Derek Tarapacki van UVV aan. Dit seizoen gooide de rechtshander 27 wedstrijden in relief, was 3-0 met zeven saves en een 0.64 ERA, met 59 strikeouts in 42 innings en gaf slechts zeven vrije lopen weg.


...Derek Tarapacki...
(© Foto: Henk Seppen)
Ook naar Pioniers komt RHP Joran Klarenbeek, die dit seizoen speelde voor DSS na ervoor in de Hoofdklasse te hebben gegooid voor HCAW. Van Rotterdam Orioles komt Chris Williams naar Hoofddorp.

Korte stop Michael Duursma is in 2013 één van de infielders van L&D Amsterdam Pirates. De international was de tweede beste slagman bij Pioniers dit seizoen met .333 (48-uit-144), achter Zerzinho Croes, die .349 sloeg. Duursma was ook tweede in gescoorde punten met 30 (één achter Croes) en binnengeslagen punten met 27 (één achter Jourick Blanco). Als lead-off hitter is Duursma's 27 RBI's een groot aantal en met zijn .465 on base percentage voerde hij de ploeg aan.

Infielder Gyenuar Lopez maakt volgend seizoen ook geen deel meer uit van Pioniers, want hij speelt in het nieuwe seizoen voor DOOR Neptunus. Lopez speelde vorig jaar voor ADO, voordat hij dit seizoen naar Pioniers kwam. Lopez sloeg .259 (35-uit-135), scoorde 22 punten, had 16 RBI's en kreeg 29 keer vier wijd, slechts één achter koploper Mark Duursma en twee meer dan Michael Duursma. Dit betekent dat Pioniers twee van hun voornaamste slagmensen kwijtraakt wat vier wijd betreft, want Duursma en Lopez hadden er samen 56, een kwart van het teamtotaal.

Linkshandige werper Jean-Paul Gulinck zal in 2013 op de heuvel staan voor Corendon Kinheim. Dit jaar gooide hij in 18 wedstrijden als reliever, was 2-1 met één save en had 24 strikeouts in 21 1/3 inning, terwijl hij afsloot met een 2.53 ERA.

Hoewel Pioniers de transfers van Duursma, Lopez en Gulinck bekendmaakte moeten hun nieuwe clubs Amsterdam Pirates, Neptunus en Kinheim hun komst nog bevestigen. Deze clubs maken hun transfers op een latere datum bekend. De transferperiode sluit op 1 november.

Ook werd bekend gemaakt dat pitcher Joey Evans, 1B/DH Jourick Blanco en outfielder Norbert Lokhorst in het nieuwe seizoen niet meer bij het team zullen zijn. Evans, die terugkeerde naar Amerika, voerde de ploeg aan met een 9-2 'record' en .2.29 ERA. Hij was ook de leider met 101 strikeouts in 102 1/3 inning. Blanco, die terugkeerde naar Aruba, sloeg dit seizoen .298 (34-uit-114), scoorde 18 runs, vier homeruns en had 28 RBI's. Lokhorst, die is gestopt, sloeg .283 (30-uit-106) met 15 gescoorde en 11 binnengeslagen punten.


...Joran Klarenbeek...

...Gyenuar Lopez...

...Jean-Paul Gulinck...
(© Foto's: Henk Seppen)

(15 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.