Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 juni 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Pirates, Neptunus verlengen winning streaks
English
AMSTERDAM / HAARLEM / VLEUTEN / ROTTERDAM - Koplopers L&D Amsterdam Pirates en DOOR Neptunus verlengden zaterdag hun winning streaks, terwijl UVV weer wat dichter bij de vijfde plaats kwam en Mr. Cocker HCAW tweemaal won in Rotterdam. Amsterdam won met 7-5 vs. Vaessen Pioniers en Neptunus won met 6-5 in de laatste slagbeurt vs. Corendon Kinheim. UVV versloeg AamigoO ADO Lakers met 14-6 en Hcaw sloot een eerder duel vs. Sparta-Feyenoord succesvol af met een 7-6 stand, waarna de reguliere wedstrijd tegen de Rotterdammers met 7-4 werd gewonnen.L&D Amsterdam Pirates vs. Vaessen Pioniers, 7-5

...Winnende werper Jurrian Koks en catcher...
...Sidney de Jong geven high-fives...
(© Foto: Henk Seppen)
In Amsterdam stond L&D Amsterdam Pirates na zes innings met 4-1 voor vs. Vaessen Pioniers en brak daarna een 5-5 stand in de achtste inning om met 7-5 te winnen en hun winning streak te verlengen naar zes wedstrijden.

Pioniers opende de score in de derde inning, waarna Pirates langszij kwam in de vijfde en een 4-1 voorsprong nam in de zesde. In deze beurt sloeg Roelie Henrique een honkslag met één uit, stal het tweede honk en scoorde toen Sidney de Jong volgde met een driehonkslag. Een honkslag van Percy Isenia en een tweehonkslag van Bas de Jong brachten de stand daarna op 4-1. In de zevende inning scoorden beide ploegen eenmaal. Voor Pioniers scoorde Michael Duursma, die vandaag in zijn 500e competitiewedstrijd in de Hoofdklasse speelde. Duursma stond op het derde honk met de honken vol toen een binnenhoog-klap van Jourick Blanco niet werd gevangen. Maar Pioniers liet de honken vol achter en zag Pirates hierna ook scoren in hun zevende slagbeurt. Jesse Aussems scoorde toen helemaal vanaf het eerste honk toen een klap van Wesley Connor werd gemist in het outfield.

Pioniers kwam langszij in de eerste helft van de achtste inning op Nick Stuifbergen, die het werpen de inning ervoor had overgenomen. Na twee vrije lopen volgde een dubbelspel, maar hierna bracht Michael Duursma een punt binnen met een honkslag en zijn broer Mark Duursma voegde een 2-run double toe om er een 5-5 stand van te maken. Jurrian Koks nam de pitching hierna over, gaf een vrije loop weg en raakte een werper, maar volgde toen met een strikeout.

In de tweede helft van de achtste hernam Amsterdam de leiding. Jean-Paul Gulinck, die in de voorgaande inning in relief op de heuvel kwam, kreeg een honkslag tegen van Roelie Henrique en gooide vier wijd op Sidney de Jong, waarna hij werd opgevolgd door Bayron Cornelissen, die de honken vol zag komen toen Percy Isenia een honkslag sloeg. Na een strikeout gooide hij vier wijd op Kenny Berkenbosch waardoor werd gescoord en volgde een nieuw punt op een grounder van Rashid Gerard, zodat Pirates op een 7-5 voorsprong kwam.

Pioniers 'outhit' Pirates met 13-7, waaronder vier hits van Zerzinho Croes, die sinds twee weken de nieuwe lead-off hitter van de Hoofddorpse ploeg is.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenCorendon Kinheim vs. DOOR Neptunus, 5-6
In Haarlem leek DOOR Neptunus, net als Pirates, een ogenschijnlijk comfortabele 5-0 voorsprong te hebben in de vijfde, maar besliste het duel vs. Corendon Kinheim uiteindelijk in de laatste slagbeurt, won met 6-5 en verlengde hun winning streak naar 10 wedstrijden.

Een fout en back-to-back doubles van Shaldimar Daantji (2-run) en Adrian Anthony leverden Neptunus een 4-0 voorsprong op in de vierde inning. Een vijfde punt werd toegevoegd in de vijfde slagbeurt toen Rafaël Jozefa scoorde op een 2-out single van Rien Vernooij, die hierna op het tweede honk werd uitgeschakeld toen hij er een tweehonkslag van probeerde te maken.

Kinheim pakte een punt terug in hun vijfde na een grounder van Dirk van 't Klooster, waarna een rally van drie runs volgde in de zesde inning. Starter Bobby Carrington gooide vier wijd op Quintin de Cuba, Niels van Weert en Rachid Engelhardt, waarna hij (met één uit) werd opgevolgd door Kevin van Veen. Maar de nieuwe werper raakte zowel Remco Draijer als René Cremer met een worp en gooide vier wijd op Mervin Gario, waardoor er drie punten binnenkwamen. Jorian van Acker nam het werpen over en kreeg de steun van een dubbelspel, maar Kinheim had de achterstand verkleind tot 5-4.

In de achtste inning kwam Kinheim langszij op closer Dushan Ruzic. Met één uit kwamen de honken vol toen Rachid Engelhardt drie slag kreeg, maar het honk bereikte via een wilde worp, Remco Draijer werd geraakt door een worp en René Cremer een honkslag sloeg. Met twee uit raakte Ruzic Dirk van 't Klooster met een worp om de gelijkmaker binnen te brengen, maar Kinheim liet hierna de honken vol achter.

Neptunus besliste het duel daarna in de eerste helft van de negende inning. Met twee uit sloeg Rafaël Jozefa, die vorig seizoen voor Kinheim speelde, een homerun om de stand op 6-5 te brengen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenUVV vs. AamigoO ADO Lakers, 14-6
In Vleuten brak UVV een 4-4 stand met een 4-run rally in de vierde en voegde vijf runs toe in de achtste om met 14-6 te winnen vs. AamigoO ADO Lakers.

UVV begon goed met het scoren van vier runs in de openingsslagbeurt, dankzij een opofferingsslag van Giovanni Samboe, een fout en een 2-run single van Mitchel Koot. Maar ADO Lakers kwam langszij in de derde inning toen Phil Ortez een punt binnenbracht met een honkslag en Rudy van Heydoorn volgde met een 3-run homerun.

UVV reageerde met een nieuwe 4-run rally met twee uit in de vierde inning. Eerst hernieuwde een honkslag van Samboe UVV's voorsprong. Nadat Reggie Bomberg het werpen had overgenomen van rookie starter Ricky Voorn kreeg hij de honken vol en bracht toen zelf een punt binnen via vier wijd voor Shurty Tremus, waarna nog twee runs volgden op een honkslag van Koot.

In de zesde scoorden beide ploegen eenmaal, waarna ADO ene punt toevoegde in de zevende inning toen Phil Ortez homerde met één uit. Maar UVV antwoordde met een 5-run rally in de achtste om meer afstand te nemen. In deze inning nam Rick van der Post de pitching over van Bomberg met één uit en twee lopers op de honken. De honken kwamen vol te staan, waarna Jeff Delfina werd geraakt door een worp en voor een punt zorgde en een driehonkslag van Austin Weymouth de honken schoonveegde, waarna hij zelf scoorde op een honkslag van Stijn van der Meer.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenSparta-Feyenoord vs. Mr. Cocker HCAW, 6-7 & 4-7
In Rotterdam was Mr. Cocker HCAW vandaag tweemaal succesvol vs. Sparta-Feyenoord door met 7-6 en 7-4 te winnen.

Op 29 april werd de wedstrijd tussen Sparta-Feyenoord en HCAW onderbroken door de umpires na afloop van de eerste helft van de zevende inning naar aanleiding van opmerkingen vanuit het publiek. De wedstrijd werd uiteindelijk ook definitief gestaakt, omdat, zoals toen werd bericht, 'Sparta-Feyenoord niet voldeed aan een opdracht van de umpires'. Het Bondbestuur boog zich vervolgens over de status van de wedstrijd via de rapporten en de nodige gesprekken. Bericht werd dat is besloten dat er zo'n 20 minuten nadat het duel was onderbroken geen 'dreigende situatie meer was' en dat 'de twee ploegen geen blaam treffen voor het staken van de wedstrijd', zodat het duel moest worden uitgespeeld.

En zo werd het duel hervat in de tweede helft van de zevende inning met een 6-3 voorsprong voor HCAW. In de oorspronkelijke line-ups werden wel een aantal wijzigen toegepast. Zo stond aan de kant van Sparta-Feyenoord Siegert Flaneur op de lijst, maar die maakt niet langer deel van de ploeg uit en speelt nu voor Almere Magpies in de Overgangsklasse.

In de achtste inning voegde HCAW een punt toe na een fout, maar toen antwoordde Sparta-Feyenoord met drie runs in de 2e9 via een tweehonkslag van Edison Bito en een 2-run single van Suri Betrian. Maar Betrian werd uitgeschakeld bij een poging op te schuiven naar het tweede honk, waarna een vangbal en een groundout het duel afsloten.

In de volgende wedstrijd nam HCAW een vroege voorsprong en scoorde tweemaal in de eerste inning op een honkslag van Juriën Overman en een grounder van Dylan de Mello. Een volgend punt werd toegevoegd in de derde na een fout.

Sparta-Feyenoord kwam hierna opnieuw goed terug en bracht de stand in balans. In de derde werden twee runs gescoord toen Michiel Ruiter het honk bereikte na een foute aangooi met twee uit. En nog eens twee runs volgden in de vierde na een tweehonkslag van Jochem Pronk en een honkslag van Emerson Paula.

In de zesde hernam HCAW de leiding, dankzij een 2-run triple van Linoy Croes die de stand op 5-4 bracht, waarna twee runs werden gescoord in de achtste. Een 'force play-grounder' van Juriën Overman en een honkslag van Randy Reiph verhoogden de stand toen naar 7-4.

Line Score, Box Score & Play-by-Play Game One
Line Score, Box Score & Play-by-Play Game Two
Stand, Programma & Uitslagen

(16 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.