Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 augustus 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Kinheim zet streak voort met winst in Holland Series-opener
English
ROTTERDAM - Corendon Kinheim vervolgde de verrassende reeks van succesvolle wedstrijden donderdagavond met een 4-2 overwinning vs. DOOR Neptunus in de openingswedstrijd van de best-of-seven Holland Series. De kampioensreeks wordt zaterdag in Rotterdam voortgezet, waarna Game 3 zondag in Haarlem wordt gespeeld, gevolgd door het vierde duel dinsdagavond, eveneens in het Pim Mulier Stadion. De wedstrijd van zondag, die om 13:30 uur zal beginnen, kan ook worden gevolgd via een live verslag in NOS Studio Sport.

Donderdagavond domineerde Kinheim-starter David Bergman, die zijn 31ste verjaardag vierde, in de eerste zes innings, waarin hij slechts drie hits en geen punten toestond. Met een 3-0 voorsprong kreeg de rechtshander twee onverdiende punten tegen in de zevende inning, waarna hij werd opgevolgd door Pim Walsma.

Neptunus-starter Diegomar Markwell leek vroeg in de problemen te komen, maar werd toen geholpen door zowel de Kinheim-lopers als zijn verdediging, waarna het duel vijf innings puntloos bleef.

Nadat Kinheim op rij was uitgeschakeld in de eerste slagbeurt kreeg Neptunus de eerste slagman op het honk toen Adrian Anthony begon met een honkslag in zijn allereerste Holland Series-slagbeurt. Maar even later werd hij in een pick-off uitgeschakeld op het eerste toen toen volgende slagman Rafaël Jozefa drie slag kreeg. Kinheim leek hierna een rally te beginnen in de tweede inning, maar die eindigde in een zeldzame slagbeurt, waarin vijf opeenvolgende slagmensen succesvol het honk bereikten, maar waarvan er drie op de plaat werden uitgeschakeld. Eerst begon Bryan Engelhardt met een vrije loop. Hierna bereikte Ramiro Balentina het honk via een infield-hit, maar beide lopers konden opschuiven toen daar een foute aangooi op volgde. De bal werd hierna richting tweede honk gegooid en op dat moment probeerde Engelhardt te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld. Met Balentina op het tweede honk volgde Quintin de Cuba met een honkslag en kwamen er lopers 'op de hoeken'. Hierna sloeg Roy Seltenrijch de bal terug richting Markwell, die de bal naar catcher Mourik Huijser gooide om Balentina uit te schakelen. Met lopers op het eerste en tweede honk sloeg Niels de Weert de bal door de linkerkant van het infield, maar vervolgens rende De Cuba door het stopteken van Hoofd Coach Hans Lemmink en werd de derde loper die op de plaat werd uitgegooid. En zo rende Kinheim zichzelf uit de inning en dat leek kostbaar, want de Haarlemse ploeg bereikte in de volgende drie slagbeurten slechts eenmaal het honk en die loper werd uitgeschakeld in een dubbelspel.

Voor Neptunus opende Dwayne Kemp de tweede inning met een honkslag, maar strandde op het tweede honk. In de derde slagbeurt begon Mourik Huijser met een tweehonkslag, schoof op naar het derde honk na een OSS, maar bleef daar achter. Vanaf de OSS schakelde Bergman 12 slagmensen op rij uit, voordat hij in de tweede helft van de zevende inning in de problemen kwam.

Ondanks hun onsuccesvolle tweede slagbeurt was het toch Kinheim dat de score hierna opende in de zesde inning. Met één uit bereikte René Cremer het tweede honk na een vangfout in het linksveld en kwam op het derde honk toen er een nieuwe fout volgde op een grounder van Dirk van 't Klooster. Met twee uit scoorde Cremer het eerste punt op een 'check-swing double' langs de linksveld-lijn van Bryan Engelhardt.

Kinheim voegde twee runs toe in de zevende en dat was wederom een opmerkelijke slagbeurt, want er werden geen honkslagen geslagen. Markwell begon met vier wijd voor Quintin de Cuba en Roy Seltenrijch, die vervolgens opschoven na een OSS van Niels de Weert. De Cuba was vervolgens sneller bij de thuisplaat dan de aangooi na een grounder richting tweede honk van Remco Draijer om de stand op 2-0 te brengen. Vervolgens bracht een 'force play-grounder' van René Cremer de stand op 3-0.

In de tweede helft van de zevende inning wist Neptunus eindelijk iets terug te doen op Bergman. Lead-off hitter Raily Legito bereikte het honk na een fout, schoof op naar het derde honk na een one-out double van Benjamin Dille en scoorde op een doorgeschoten bal. Bergman volgde met vier wijd voor Rien Vernooij en kreeg toen een RBI-single tegen van Lennart Koster, die de achterstand verkleinde naar 3-2. Het betekende het vertrek voor Bergman, die werd opgevolgd door Pim Walsma en die kreeg de steun van een dubbelspel dat de inning afsloot.

In de achtste inning sloeg Rafaël Jozefa een tweehonkslag met twee uit op Walsma, die vervolgens werd opgevolgd door Arshwin Asjes. De rechtshander begon met vier wijd voor Raily Legito, maar een gedwongen nul sloot de Neptuniaanse slagbeurt even later af.

Kinheim voegde even later een belangrijke 'insurance run' toe in de eerste helft van de negende inning. Roy Seltenrijch begon met een tweehonkslag op Jorian van Acker, die het werpen van Markwell in de voorgaande inning had overgenomen. Van Acker werd opgevolgd door Berry van Driel, maar die moest honkslagen incasseren van Niels de Weert en Remco Draijer, waardoor de voorsprong werd opgevoerd naar 4-2. Kinheim liet in deze inning lopers op het tweede en derde honk achter, maar had nu een voorsprong van twee punten.

Met twee uit in de 2e9 sloeg Lennart Koster een honkslag voor Neptunus, maar Asjes sloot de wedstrijd hierna af met drie slag voor Mourik Huijser om de winst veilig te stellen en een 1-0 voorsprong te nemen in de Holland Series.

(16 augustus)

Standen, Uitslagen & Programma


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.