Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


HCAW verrast met winst vs. Neptunus
English
BUSSUM / AMSTERDAM / HOOFDDORP / ROTTERDAM (Neth.) - Donderdagmiddag stond Mr. Cocker HCAW met 3-1 achter in de derde inning vs. DOOR Neptunus, maar draaide het duel daarna om en verraste met een 5-4 overwinning. Een 2-run single van Dylan de Mello bracht de stand in evenwicht in de derde, waarna een fout HCAW een 4-3 voorsprong opleverde en een andere fout voor 5-3 zorgde in de vijfde.

In Amsterdam gooide Rob Cordemans weer acht puntloze innings en won zijn zevende wedstrijd in de 4-2 winst van L&D Amsterdam Pirates vs. Corendon Kinheim.

Vaessen Pioniers stond met 3-1 achter tegen AamigoO ADO Lakers in de achtste inning, maar kwam toen langszij en won met 4-3 in de negende inning op een honkslag van Mark Duursma.

UVV won ruim vs. Sparta-Feyenoord, 14-2.Mr. Cocker HCAW vs. DOOR Neptunus
In Bussum stond Mr. Cocker HCAW met 3-1 achter, maar ging met 5-4 winnen vs. DOOR Neptunus. Voor HCAW was het de eerste overwinning op Neptunus sinds 30 juni 2007. Vijf jaar geleden won HCAW met 4-3 in elf innings in Rotterdam. De enige HCAW-speler die voor de ploeg uitkwam in beide overwinningen was catcher Juriën Overman. Vier Neptunus-spelers uit het duel van vanavond speelde ook in de ploeg in 2007, namelijk Jeffrey Arends, Benjamin Dille, Lennart Koster en Raily Legito. De winst in 2007 was het coachdebuut van Jurjan Koenen, die toen als Hoofd Coach waarnam voor de geschorste Roy Berrevoets. Er was nog iemand op het veld vanavond die ook in het duel van 2007 actief was en dat was umpire Johan Brandsma. Vijf jaar geleden stond hij op het derde honk, vanavond achter de plaat. Met de winst maakte HCAW een einde aan een 26-game losing streak vs. Neptunus.

Beide ploegen scoorden eenmaal in de eerste inning. Neptunus via een tweehonkslag van Raily Legito, HCAW op een tweehonkslag van Randy Reiph.

Neptunus nam hierna een 3-1 voorsprong door tweemaal te scoren in de tweede slagbeurt op Sander Helmendach. Rien Vernooij begon met vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Benjamin Dille. Mourik Huijser werd hierna geraakt door een worp en Shaldimar Daantji volgde met een honkslag om de stand op 3-1 te brengen in het voordeel van Neptunus.

De voorsprong was van korte duur, want HCAW antwoordde met drie runs met twee uit in de derde inning. De honken kwamen vol toen Linoy Croes een honkslag sloeg en Kody Hightower en Randy Reiph beiden vier wijd kregen. Dylan de Mello volgde hierna met een honkslag om twee punten binnen te brengen en voor een gelijke stand te zorgen. Een fout op een grounder van Kevin Gerard zette HCAW vervolgens op een 4-3 voorsprong.

HCAW voegde een punt toen in de vijfde inning. Met twee uit kreeg Neptunus-starter Tim Roodenburg een tweehonkslag tegen van Dylan de Mello, die daarna scoorde op een nieuwe verdedigende fout van Neptunus op ene grounder van Kevin Gerard, wat ook een werperswissel tot gevolg had.

Neptunus deed hierna iets terug in de zevende inning. Shaldimar Daantji begon met een vrije loop en schoof op na een doorgeschoten bal. Met één uit scoorde hij toen Rafaël Jozefa een honkslag sloeg. Hierna nam Leon Elshof de pitching over, gooide drie slag op Raily Legito, gaf vier wijd aan Jeffrey Arends, maar zag Lennart Koster toen een groundout slaan, waardoor twee lopers achterbleven.

In de achtste inning opende Rien Vernooij met een honkslag voor Neptunus, schoof op na een OSS van Benjamin Dille, waarna hij richting plaat werd gestuurd in een poging te scoren op een honkslag van pinch-hitter Adrian Anthony, maar hij werd uitgegooid door rookie rechtsvelder Jim Froberg. Een vangbal maakte een einde aan de inning. In de negende zorgde Elshof voor drie nullen op rij om zijn eerste Hoofdklasse-save te verdienen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenL&D Amsterdam Pirates vs. Corendon Kinheim
In Amsterdam gooide Rob Cordemans weer acht puntloze innings en won zijn zevende wedstrijd in de 4-2 winst van L&D Amsterdam Pirates vs. Corendon Kinheim. Cordemans heeft nu nog slechts één overwinning nodig om op 150 te komen, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Bart Volkerijk en hij heeft nog maar negen strikeouts nodig om zijn totaal op 1600 te brengen.

Na drie puntloze innings opende Amsterdam de score op David Bergman in de vierde slagbeurt toen Kenny Berkenbosch homerde met twee uit. De thuisploeg verdubbelde de voorsprong in de zesde inning. Sidney de Jong begon met vier wijd en bereikte het derde honk op een one-out double van Kenny Berkenbosch. De Jong scoorde even later toen er een foute aangooi volgde op een vangbal op fout gebied.

Amsterdam nam meer afstand door tweemaal te scoren in de achtste inning. Met één uit sloeg Percy Isenia een honkslag en dat zorgde voor een werperswissel. David Bergman werd opgevolgd door Steven van Groningen, maar die werd begroet met een honkslag van Kenny Berkenbosch, die 3-uit-4 sloeg. Nadat de twee lopers waren opgeschoven via een wilde worp kwamen de honken vol toen Vince Rooi vier wijd kreeg. Hierna werd Bas de Jong geraakt door een worp wat resulteerde in een punt, waarna een grounder van Bas Nooij de stand op 4-0 bracht.

Kinheim scoorde hun twee punten vervolgens in de negende inning op closer Jurrian Koks. Mervin Gario opende met een honkslag en Dirk van 't Klooster volgde met een tweehonkslag. Gario scoorde even later op een grounder van Ramiro Balentina en een honkslag van Quintin de Cuba bracht de stand op 4-2. Maar hierna sloeg Rachid Engelhardt een vangbal en sloot Koks af met een strikeout op Remco Draijer om de winst veilig te stellen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenVaessen Pioniers vs. AamigoO ADO Lakers
In Hoofddorp stond Vaessen Pioniers met 3-1 achter tegen AamigoO ADO Lakers in de achtste inning, maar kwam toen langszij en won met 4-3 in de negende inning.

ADO Lakers opende de score in de eerste inning op starter Mika de Lincel. Met één uit sloeg Ludwin Obispo een tweehonkslag en schoof op na een wilde worp, waarna hij scoorde op een opofferingsslag op fout gebied van Phil Ortez. Tegenover rookie Ricky Voorn kwam Pioniers langszij in de tweede inning. Met één uit kreeg Norbert Lokhorst vier wijd, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde toen Mark Duursma volgde met een honkslag, maar Pioniers liet ook de honken vol achter.

Beide ploegen werden in de volgende vier innings puntloos gehouden. ADO liet in deze slagbeurten drie lopers achter, terwijl bij Pioniers zeven lopers strandden, waaronder opnieuw volle honken in de vierde en vijfde inning. En dus was het een kwestie van tijd voor ADO Lakers om te scoren, nadat Pioniers zo veel lopers had achtergelaten. En dat gebeurde inderdaad in de zevende inning toen Rudy van Heydoorn opende met een homerun op Mika de Lincel, die hierna volgende slagman Anthony Hooi met een worp raakte en werd opgevolgd door Swen Huijer. Drie nullen volgden en dus bleef Hooi op het derde honk achter.

ADO voegde een punt toe in de achtste inning op Huijer. Gregory Hassell begon met een honkslag en stal het tweede honk met één uit. Hij stal vervolgens het derde honk met twee uit en scoorde toen daar een foute aangooi op volgde.

Maar ADO verzuimde de voorsprong vast te houden, want Pioniers kwam langszij in de tweede helft van de achtste slagbeurt. ADO-starter Ricky Voorn, die het tot dan toe prima had gedaan, begon met vier wijd op openingsslagman Mark Duursma en misschien was deze slagman er net één teveel voor de rookie. Voorn werd afgelost door Ludwin Obispo, die toen een honkslag tegen kreeg van Michael Pluijmers en die werd gevolgd door een fout in het outfield, waarop de lopers opschoven. Zerzinho Croes bracht hierna met een honkslag Duursma en Pluijmers binnen om de stand op gelijke hoogte te brengen. Een groundout en dubbelspel volgden, maar het was weer een nieuwe wedstrijd.

Jean-Paul Gulinck nam de pitching hierna over voor Pioniers in de negende en zorgde voor drie nullen. In de 2e9 kreeg Obispo een lead-off single tegen van Dè Flanegin, die hierna opschoof na een OSS van Mark-Jan Moorman. Hierna kreeg Norbert Lokhorst vier wijd en volgde Mark Duursma met een honkslag om Pioniers een 4-3 overwinning te bezorgen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenSparta-Feyenoord vs. UVV
In Rotterdam won UVV ruim vs. Sparta-Feyenoord, 14-2. UVV sloeg slechts twee honkslagen meer dan Sparta-Feyenoord, dat negen lopers achterliet en viermaal een fout maakte.

UVV scoorde tweemaal in de eerste inning op starter Reynaldo Sarmiento Claro om een vroege voorsprong te nemen. Austin Weymouth begon met vier wijd en bereikte het derde honk toen Danny Rombley een tweehonkslag sloeg met één uit. Een wilde worp leverde UVV het eerste punt op en een volgende honkslag van Giovannie Samboe maakte er 2-0 van.

Twee runs werden toegevoegd in de derde. Stijn van der Meer begon met een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een wilde worp en scoorde op een nieuwe tweehonkslag van Rombley, die later zelf scoorde na een fout.

In de 2e3 scoorde Sparta-Feyenoord hun enige twee punten op Jurjen van Zijl. Met één uit sloegen Suri Betrian en Kevin van Nederpelt een honkslag, waarna beide scoorden op een tweehonkslag van Emerson Paulo, maar de inning werd afgesloten met twee strikeouts.

UVV begon hierna meer afstand te nemen in de vijfde inning toen tweemaal werd gescoord op een 'force play-grounder' van Mitchel Koot en een grounder van Brian Biezen. UVV werd puntloos gehouden in de volgende twee slagbeurten, maar scoorde driemaal in de achtste met twee uit. Jeff Delfina kreeg toen vier wijd en Austin Weymouth sloeg een honkslag, die werd gevolgd door een fout in het outfield en een punt. Jurandy Girigori nam de pitching over, begon met een wilde worp, raakte Stijn van der Meer met een worp en zorgde voor volle honken via vier wijd voor Danny Rombley. Hierna gooide Girigori ook vier wijd op pinch-hitter Lindell Finsy en Ryan Murphy om de volgende twee punten binnen te brengen.

In de negende kwam UVV tot een rally van vijf punten (opnieuw met twee uit) om de stand op 12-2 te brengen. Jirka Bliek en Austin Weymouth kregen vier wijd, waarna Stijn van der Meer en Danny Rombley beiden een punt binnensloegen met een honkslag. Quinn Tramm werd hierna de nieuwe werper voor Sparta-Feyenoord, maar hij zag een puntscorende fout worden gemaakt op een grounder van Lindell Finsy en kreeg toen een 2-run single tegen van Ryan Murphy, die de stand op 12-2 bracht.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen


...Coach Frank Koene vertelt Danny Rombley wat te doen...

...Winnende werper Jurjen van Zijl...

...Ryan Murphy maakt contact...

...Jeff Delfina passeert het derde honk...
(© Alle Foto's: Frans van Elst)

(17 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.