Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 juni 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Pirates als eerste geplaatst voor Play-Offs
English
HOOFDDOROP / ROTTERDAM / DEN HAAG / BUSSUM - Op zondag werd koploper en regerend landskampioen L&D Amsterdam Pirates de eerste ploeg die zich officiëel plaatste voor de Play-Offs na de completering van een 3-game sweep vs. Vaessen Pioniers via een 3-2 overwinning in 10 innings. DOOR Neptunus won met 6-2 vs. Corendon Kinheim om eveneens tot een 3-game sweep te komen. UVV 'sweepte' AmigoO ADO Lakers door met 5-1 te winnen en dat betekende, in combinatie met het verlies van Kinheim, dat de ploeg opnieuw dichter naar de vijfde plaats kroop. UVV staat nu nog maar vijf punten achter op de Haarlemmers. Sparta-Feyenoord kwam terug van een achterstand en won met 7-6 vs. Mr. Cocker HCAW om hun tweede duel in vier dagen, hun derde in zes dagen en hun vierde in 13 dagen te winnen, nadat in het voorgaande deel van het seizoen slechts eenmaal was gewonnen.Vaessen Pioniers vs. L&D Amsterdam Pirates, 2-3 (10)
In Hoofddorp was L&D Amsterdam Pirates één nul af van een 2-1 overwinning, maar toen homerde Mark-Jan Moorman om de stand in evenwicht te brengen en een verlenging af te dwingen. Maar Pirates, dat voor de tweede dag op rij werd 'outhit', scoorde daarna en won met 3-2.

Amsterdam nam een 2-0 voorsprong in de derde inning op Kevin Miner. Wesley Connor opende met vier wijd en Roelie Henrique zorgde met een honkslag voor lopers op het eerste en derde honk. Een honkslag van Sidney de Jong leverde hierna het eerste punt op en een grounder van Bas de Jong maakte er 2-0 van.

Pirates werd hierna op slechts drie hits gehouden en puntloos tot en met de negende inning, terwijl Pioniers langszij kwam. In de vijfde begon Kevin Dirksen met vier wijd, schoof op na een OSS en scoorde op een honkslag van Michael Pluijmers om de stand op 2-1 te brengen op starter Ben Grover. In de negende inning nam closer Jurrian Koks de pitching over voor Amsterdam en kreeg twee snelle nullen. Maar toen moest hij een homerun incasseren van Mark-Jan Moorman, die een gelijke stand opleverde.

In de 10e inning schoven Amsterdam's tie-break lopers Björn Hato en Wesley Connor op na een opofferingsstootslag van Henrique. Hato scoorde even later het leidende punt toen linksvelder Kevin Dirksen op fout gebied een vangbal maakte op een klap van Sidney de Jong, die daardoor eindigde in een opofferingsslag. In de 2e10 mislukte een stootslag-poging om de lopers op te schuiven, waarna twee nullen volgden om het duel af te sluiten. En zo won Koks zijn tweede wedstrijd in twee dagen.

Met de winsst kwalificeerde Amsterdam Pirates zich officiëel voor de Play-Offs. UVV, dat op de vijfde plaats staat, kan theoretisch nog altijd op gelijke hoogte komen met de koploper, maar het onderling resultaat is in het voordeel van Amsterdam. Ook elke andere combinatie van drie, of zelfs vier, gelijke ploegen is in het voordeel van Amsterdam, dat zich hiermee ook weer verzekerde van een plek in de Hoofdklasse van volgend jaar.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenDOOR Neptunus vs. Corendon Kinheim, 6-2
In Rotterdam stond DOOR Neptunus met 2-1 achter na drie innings, kwam toen langszij en produceerde een rally van drie runs in de vijfde op weg naar een 6-2 overwinning om de elfde zege op rij te boeken. Diegomar Markwell kwam tot acht strikeouts in zeven innings om zijn negende zege te boeken, het meeste in de Hoofdklasse.

Neptunus opende de score in de tweede inning toen Jeffrey Arends scoorde na een fout, maar Kinheim antwoordde met twee runs in de derde slagbeurt. De Neptuniaanse verdediging maakte toen drie fouten die Ramiro Balentina en Mervin Gario in de gelegenheid stelden te scoren en Kinheim een 2-1 voorsprong bezorgden.

Neptunus kwam langszij in de vierde toen Dwayne Kemp een tweehonkslag sloeg met één uit en scoorde op een honkslag van Rien Vernooij. De Rotterdammers namen hierna een 5-2 voorsprong in de vijfde slagbeurt. Lennart Koster begon met een honkslag, schoof op na een OSS, waarna Rafaël Jozefa vier wijd kreeg met twee uit. Een honkslag van Raily Legito (die vandaag opnieuw de catcher was) bezorgde Neptunus de leiding en een tweehonkslag langs de linksveldlijn van Dwayne Kemp leverde twee punten en een 5-2 voorsprong op.

Een 'insurance run' werd hierna gescoord in de zevende inning. Met één uit sloeg Jozefa een honkslag. Kinheim-starter David Bergman werd toen opgevolgd door de Australiër Todd Van Steensel, die een 2-out RBI-single tegen kreeg van Jeffrey Arends, waardoor de stand op 6-2 kwam.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenAamigoO ADO Lakers vs. UVV, 1-5
In Den Haag stond UVV met slechts 2-1 voor vs. AamigoO ADO Lakers na zes innings, maar won met 5-1 om dichter bij het op de vijfde plaats staande Corendon Kinheim te komen, dat vandaag met lege handen stond tegen DOOR Neptunus.

Een RBI-double van Austin Weymouth opende de score voor UVV in de derde inning, waarna het tweede punt werd toegevoegd in de zesde inning. In die slagbeurt bereikte Danny Rombley het honk na een fout en scoorde op een honkslag van Brian Biezen, maar UVV liet ook de honken vol achter.

ADO Lakers pakte een punt terug in de 2e6 op een RBI-grounder van Rudy van Heydoorn, maar UVV begon hierna meer afstand te nemen. In de zevende werd een punt gescoord op een opofferingsslag van Rombley, waarna nog eens twee runs volgden in de achtste. Rodney Michel en Brian Biezen (stootslag) begonnen met honkslagen en een werperswissel kwamen de honken vol toen Shurty Tremus vier wijd kreeg. Mitchel Koot volgde hierna met een honkslag die de twee lopers binnenbracht en de stand op 5-1 bracht.

UVV-starter Orlando Yntema stond slechts twee honkslagen toe in de acht innings die hij gooide, waarna ADO nog één honkslag sloeg op closer Derek Tarapacki in the ninth inning.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenMr. Cocker HCAW vs. Sparta-Feyenoord, 6-7
In Bussum stond Sparta-Feyenoord met 5-1 achter na zes innings vs. Mr. Cocker HCAW, kwam toen langszij in de zevende slagbeurt en ging met 7-6 winnen.

Sparta-Feyenoord nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning toen Kevin van Nederpelt opende met een honkslag en ging scoren op een honkslag van Anthony Vrolijk.

De voorsprong was van korte duur, want HCAW reageerde met twee runs in hun openingsbeurt. Jerrold Martijn begon met een honkslag en Kody Hightower kreeg vier wijd met één uit, waarna een honkslag van Sergino Martis het gelijkmakende punt opleverde. Hightower scoorde even later toen hier een fout in het outfield op volgde en dus nam HCAW een 2-1 voorsprong.

Twee runs werden hierna gescoord in de derde inning via een OS van Hightower en een foute aangooi. HCAW verhoogde de voorsprong naar 5-1 in de vijfde inning toen Hightower een tweehonkslag sloeg en scoorde op een opofferingsslag van Randy Reiph.

Het duel draaide hierna in de zevende inning om in het voordeel van Sparta-Feyenoord. Churandy La Cruz begon met een tweehonkslag en Carlos Tavarez Castro volgde met een honkslag. Hierna werd Jerrold Martijn ingebracht als reliever voor Caspar van Beest, die het werpen in de voorgaande inning had overgenomen van rookie starter Kaj Timmermans. De laatste maakte zijn eerste start van het seizoen, nadat een eerdere start verregende. Timmermans maakte hiermee zijn Hoofdklasse-debuut en stevende gelijk af op zijn eerste zege op het hoogste niveau. Maar uiteindelijk kreeg Timmermans een no-decision. Eerst werd een punt gescoord in een double-steal situatie. Met één uit kreeg Jochem Pronk hierna vier wijd en volgde Kevin van Nederpelt met een RBI-single. Een foute aangooi bij een poging een dubbelspel te completeren op een grounder van Emerson Paula en een honkslag van Anthony Vrolijk zorgden vervolgens voor een gelijke stand en dat betekende dat Martijn een Blown Save achter zijn naam kreeg.

In de achtste inning nam Sparta-Feyenoord een 7-5 voorsprong. Brian Raap en Churandy La Cruz begonnen met honkslagen, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag met volle honken van Jochem Pronk.

HCAW wist nog eenmaal tot scoren te komen in de achtste op een opofferingsslag van Juriën Overman, maar kwam te kort tegen Sparta-Feyenoord, dat HCAW 'outhitte' met 15-8.

En zo nam winnende werper Elton Koeiman deel aan alle drie de wedstrijden die Sparta-Feyenoord dit weekeinde speelde. Eh, als je naar de box scores kijkt. Koeiman sloot de wedstrijden van vandaag en gisteren af, nadat hij officiëel zaterdag de eerste wedstrijd begon, maar dat was natuurlijk op 29 april.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(17 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.