Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 september 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


HCAW maakt nieuwe coachingstaf bekend
English
BUSSUM - Mr. Cocker HCAW maakte maandag de nieuwe coachingstaf bekend voor het seizoen 2013. Op 6 september werd bericht dat de overeenkomst met de coaches van dit jaar Rudy Dirksen en Hubert Bomba niet werd verlengd.

De 40-jarige Venezolaan Ivan Rodriguez wordt de nieuwe Hoofd Coach van de ploeg als opvolger van Dirksen. José Baez (35), afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, wordt zijn 1B Coach, terwijk de Belg John Debbaut (44) is benoemd tot Bench Coach, zodat dit een internationale coachingstaf wordt. Een Pitching Coach wordt later benoemd.


...Ivan Rodriguez...

...José Baez...
Na te hebben gespeeld in Venezuela richt Ivan Rodriguez zich al sinds 1994 op coachen, voornamelijk in de begeleiding van infielders. In 2000 zette hij een winterprogramma op in Venezuela waar infielders zich kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen. Sinds 2011 is Rodriguez betrokken bij de talentontwikkeling in Nederland als coach van Scimitars Midden-Nederland, één van de Baseball Academies in ons land. Rodriguez maakte toen ook deel uit van de coachingstaf van Jong Oranje Dit jaar is Rodrguez één van de coaches van het Rookie Team van HCAW en is ook betrokken bij het Nederlands Cadetten Team. Voor zijn bijdragen aan de ontwikkeling van talentvolle spelers kreeg Rodriguez vorig jaar de Bill Arce Award, een nieuwe prijs die vorig seizoen werd geïntroduceerd en jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die zich inzet op het gebied van talentontwikkeling.

John Debbaut, die in België speelde voor Hoboken Pioneers en Berendrecht Bears, coachte jeugdploegen bij Almere '90. De laatste twee seizoenen was Debbaut Manager van Scimitars en dit seizoen was hij ook éénm van de coaches van het Rookie Team van HACW.

José Baez speelde 13 seizoenen voor het Utrechtse UVV, waar hij ook verschillende teams coachte. Dit jaar maakte Baez zijn coachingdebuut bij Scimitars.

(17 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.