Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 augustus 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Kinheim wint ook tweede duel
English
ROTTERDAM - Twee dagen na winst van de openingswedstrijd van de Holland Series won Corendon Kinheim ook Game 2 van de best-of-seven finale tegen DOOR Neptunus. De reeks gaat nu naar Haarlem voor Game 3 en 4 en indien nodig ook Game 5. De laatste twee wedstrijden, indien nodig, worden weer in Rotterdam gespeeld.

Neptunus moet het in het restant van de Series verder doen zonder Rafaël Jozefa, die vrijdagavond met spoed in het ziekenhuis werd opgenomen. Na hevige buikpijnen werd Jozefa naar het ziekenhuis gebracht door teamgenoot Adrian Anthony waar hij moest blijven en een spoedoperatie onderging vanwege verkleefde darmen.

Vandaag brak Kinheim een 1-1 stand door tweemaal te scoren in de eerste helft van de negende inning op weg naar een 3-1 zege, waardoor een 2-0 voorsprong werd genomen in de Holland Series.

Kinheim was tijdens de wedstrijd de meest productieve ploeg. De Haarlemmers lieten twee lopers achter in de eerste, derde en vierde inning en openden daarna de score in de eerste helft van de vijfde inning. René Cremer opende met een stootslag-honkslag, waarna Dirk van 't Klooster drie slag kreeg toen zijn stootslag op fout gebied belandde. Maar hierna kon Cremer het derde honk bereiken toen korte stop Dwayne Kemp een fout maakte op een 'force play-grounder' van Mervin Gario. Bryan Engelhardt volgde met een opofferingsslag om Kinheim op voorsprong te zetten.

Maar de voorsprong was van korte duur, want Neptunus kwam langszij in de eigen helft van de vijfde slagbeurt en ook hier droeg een fout bij aan de totstandkoming van het punt. Neptunus kreeg slechts twee honklopers in de eerste vier slagbeurten, maar in de vijfde, met één uit, bereikte Lennart Koster het honk na een fout van korte stop René Cremer en schoof op na een honkslag van volgende slagman Mourik Huijser. Hierna sloeg ook Shaldimar Daantji een honkslag, waardoor Koster kon scoren om de stand in balans te brengen. Na een foul-out kreeg Adrian Anthony vier wijd en dat leidde tot een werperswissel. Steven van Groningen werd ingebracht om het over te nemen van Nick Veltkamp. De nieuwe werper moest het opnemen tegen Benjamin Dille, maar op zijn klap volgde een gedwongen nul om de inning af te sluiten en dus bleven de honken vol achter.

Kinheim liet twee lopers achter in de zesde inning, waarna de openingsslagman op het honk kwam in de zevende inning toen Dirk van 't Klooster werd geraakt door een worp. Die schoof op na een opofferingsstootslag van Mervin Gario, maar volgende slagman Bryan Engelhardt kreeg toen opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëren. Vervolgens werd Quintin de Cuba's uithaal gevangen door korte stop Dwayne Kemp en die wist ook Van 't Klooster op het tweede honk uit te schakelen in een dubbelspel om de inning af te sluiten.

Na de stand in evenwicht te hebben gebracht in de vijfde liet Neptunus een loper op het tweede honk achter in de zesde slagbeurt. In de volgende inning kreeg Urving Kemp vier wijd met twee uit, maar ging uit bij een steelpoging. In de achtste kreeg Benjamin Dille vier wijd met één uit, maar vervolgens werd Raily Legito uitgevangen door de tweede honk en ook dat resulteerde in een 'inning-ending double play'.

Kinheim besliste het duel daarna in de eerste helft van de negende inning op closer Dushan Ruzic, die de inning begon als opvolger van starter Kevin Heijstek. De Australische rechtshander begon met vier wijd voor lead-off hitter Remco Draijer, die daarna opschoof na een opofferingsstootslag van René Cremer en even later het leidende punt scoorde toen Dirk van 't Klooster volgde met een tweehonkslag. Die scoorde kort erna het volgende punt toen Mervin Gario een honkslag sloeg. Met Gario op het tweede honk kreeg Engelhardt opnieuw opzettelijk vier wijd, waarna Kinheim de honken daarna nog vol kreeg toen Quintin de Cuba werd geraakt door een worp. Maar Kinheim liet drie lopers achter, omdat Ruzic Roy Seltenrijch met drie slag uitschakelde en Niels van Weert een grounder sloeg.

Kinheim-closer Arshwin Asjes nam de pitching over in de 2e9. Die kreeg een lead-off single tegen van Dwayne Kemp, maar daarna volgden drie grounders om de inning en de wedstrijd af te sluiten, waardoor Kemp op het derde honk achterbleef.

(18 augustus)

Standen, Uitslagen & Programma


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.