Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 oktober 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Hensley Meulens Oranje-Manager tijdens WBC
English
NIEUWEGEIN - Hensley Meulens is de Manager van het Nederlands Honkbal Team tijdens de World Baseball Classic in maart volgend jaar. Huidige Manager Brian Farley zal tijdens het evenement de Bench Coach zijn van Meulens. Oranje speelt de eerste ronde van de WBC in Taiwan.


...Hensley Meulens...
(© Foto: Henk Seppen)
Sinds 2010 is de 45-jarige Meulens de Hitting Coach van de San Francisco Giants, dat momenteel deelneemt aan de National League Championship Series tegen de St. Louis Cardinals. In zijn eerste jaar als Major League-coach bij de Giants won de ploeg de World Series.

Op 7 september 2000 maakte Meulens zijn debuut in het Nederlands Team toen hij werd ingezet als pinch-hitter in een oefeninterland tegen Australië Het duel was één van vier oefeninterlands ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Sydney (Australië). Tijdens de Spelen sloeg Meulens een memorabele tweehonkslag in de vierde inning tegen Cuba, resulterend in een 4-2 overwinning en Cuba's eerste Olympische nederlaag in 21 wedstrijden.

Een jaar later nam Meulens met Oranje deel aan het Wereldkampioenschap in Taiwan. In 2002 nam Meulens deel aan de Haarlemse Honkbal Week en de Intercontinental Cup in Cuba om zijn interlandtotaal op 35 wedstrijden te brengen.

Meulens sloot toen zijn spelersloopbaan af en ging coachen. Als Bench Coach maakte hij deel uit van de coachingstaf van Oranje in 2003 en 2004 toen de ploeg deelnam aan het World Port Tournament, Europees Kampioenschap, Olympisch Kwalificatie Toernooi, Wereldkampioenschap, Haarlemse Honkbal Week en Olympische Spelen. In 2003 veroverde de ploeg de Europese titel en plaatste zich een paar weken later voor de Spelen van 2004 in Athene. In beide jaren behoorde ook Davey Johnson, de huidige Manager van de Washington Nationals, tot de coachingstaf van Oranje als Assistent Manager.

Meulens keerde terug als Oranje-coach tijdens de World Baseball Classic van 2006 en 2009 toen hij de Hitting Coach was.

Op 23 augustus 1989 werd Meulens de eerste van Curaçao afkomstige speler die debuteerde in de Major League toen hij, op 22-jarige leeftijd, de derde honkman was van de New York Yankees. Tussen 1989-1993 speelde Meulens, die later voornamelijk outfielder was, in 159 wedstrijden voor de Yankees. Hierna ging hij spelen in de Japanse Major League voor Chiba Lotte Marines (1994) en Yakult Swallows (1995-1996). Meulens keerde vervolgens terug naar Amerika waar hij nog in 23 Major League-wedstrijden speelde in 1997-1998 voor de Montreal Expos en Arizona Diamondbacks om zijn totaal op 182 te brengen. Hierna bleef Meulens professioneel actief en speelde hij nog in Mexico, Zuid-Korea en independent league, voordat hij stopte.

Als rechtshandige slagman sloeg Meulens regelmatig linkshandig homeruns toen hij in zijn jeugdjaren softbalde en dat leverde hem de bijnaam 'Bam Bam' op.

In april van dit jaar werd Meulens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

(18 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.